Razu Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Elestırdıgım olgu=Ataturkculuge asırı derecede baglı kalmak bagnazlıktır ne dıyım her topıcın altına boyle bır seymı solemek gerekıyor ayrıca?..?[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 bağnazlık ve önyargı gibi şeyler pis kaka gibi görünüp de gayet insanca ve normal olan şeylerdir. "çılgın" olmak ve "bir de duygusalım evet" olmak da şahane süper olay gibi görünüp de pis kaka olan şeylerdir mesela. sadece isimlendirip rafa kaldırmak yerine, kavrayıp anlayıp, üstüne hatırlama babında bi etiket yapıştırmak yeterli insanlara. kelimeler ve kavramlarla düşünüp konuşuyoruz, lakin bu bizi kendine esir etmemeli. fazla sade yazamadım ama mühim şeyler bunlar.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa, Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz Melali anlamayan nesle aşina değiliz.
Divin Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 ne güzel ben de tersini söylüyorum işte. Atatürkçülük dogma içermez - dogmadan uzak dur der, sana sürekli gelişmeni yerinde saymamanı söyler özünde.. ve buna bağlı kalmak bağnazlıksa senin sözünle gericiyim ne yazık ki..
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 son anda bi de fizbanın dediini eklicektim yazmış o..[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa, Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz Melali anlamayan nesle aşina değiliz.
Loras Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 said: Loras, 10 Kasım 2004 22:37 tarihinde demiş ki: Atatürkçülüğe körü körüne bağlı kalmak aslında her an değişime hazır olmak ve ayak uydurabilmek anlamına da gelmektedir.[signature][hline]Follower Of Cyric,Prince Of Lies
Sufi Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 said: horacegoesskiing, 10 Kasım 2004 22:24 tarihinde demiş ki: ...eh. belki de kenan evrenin tekrar kilitlediği kasanın açılmasını beklememiz gerekicek. resmi! atatürkçülük ile* atatürk'ün gerçek düşünceleri birbirini tutuyor olsaydı; kenan evren 1988 yılında okumuş olduğu atatürk'ün, ölümünden 50 yıl sonra açılması kaydıyla bıraktığı vasiyetini kamuoyuna açıklardı. kilit altında yazılanların ne olduğunu bilemediğimiz için ikisi arasındaki farkın nasıl bir farklılık olduğunu kestirmek de mümkün değil. ömrümüz olur da 2038 yılına kadar yaşarsak ve o dönemde görevde olacak cumhurbaşkanı da kilit altındaki vasiyeti bir 50 yıl daha kilitlemeye karar vermezse belki de bambaşka bir atatürkçü düşünce ile tanışacağız. * en azından o dönemdeki anlaşılışıyla...[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004
Sensible Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Yav sınıftaki kapışma yetmedi mi niye bide burda kavga çıkarıyosun :)[signature][hline]Zegard 50 Animist/Hibernia - Lancelot Crosby,Stills,Nash & Young
Limasol Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 said: fizban, 10 Kasım 2004 22:58 tarihinde demiş ki: razu, sorun da bu işte. atatürkçülüğün ne olduğunu bilmiyosun sen. atatürkçülük zaten çağdaşlık, devrimciliktir. bugün 23 nisan neşe doluyor insan diye bağrınmak değildir şiirlerde. devrimciliğe körü körüne bağlanmak bağnazlıksa benim de adım sanches. ya anlamadan bi mesaj atmayın ya devrimcilige koru korune baglanmka ne demek bunu açıkla bana sen tamammı sonra tartısmaya devam edelim herkes birbirinin ne demek istedigini anlasın bi ya ayrıca anlamadan etmeden sadece mesaj atmak için yada biseyler gostermek için mesaj atanların alayı hugolina olsun[signature][hline]Gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz
SmoLaFein Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Yuregınde bırıkmıs artık Atasını ozlemle arayan etrafına baktıında bır suru ozentı gorupten mıllı benlıklerımızı yıtırdıgımızı anlayanlar boyle sert cıkabılırler bılmem annatabıldım mı[signature][hline]Ash nazg durbatuluk,ash nazg gimbatul,ash nazg trakatuluk agh burzum-ishi krimpatul... Ennyn Durin Ultan Moria:Pedo mellon a minno.Im Narvi hain echant:Celebrimmo o Eregion teithnt i thiw hin...
Soulbringer Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Devrim vs vs diyorsunuz da Ataturk un ki devrim değil direk yapılması gerekendi yani Atamız bir suç timsali düşünceye yer vermeyecek kadar kıdemli ve barışçıl bir insandı.. Ve Devrimi benimseyen arkadaşlara kısaca devirdikleri yerin neresi olduğunu söyleyim Ah-ı mabadlarıdır..Devirmeye devam edin ;) Saygılarımla Soul..[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)* §Bounty Hunter§
Bone Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 said: Chemical, 10 Kasım 2004 21:51 tarihinde demiş ki: bunun daha fazlası bilinki abartıdır yani sizce biraz fazla atatürk sevgisi aşılanmıyormu küçük çocuklara? yani tamam çok önemli birisi ve saygımız sonsuz da daha hayatı kavrıyamadan ve neyin iyi neyin kötü oldunu anlamadan bütün küçük çocuklara küçüklükten atatürk sevgisini bastıra bastıra aşılamak biraz nası desem "beyin yıkamak" sayılabilir said: Natural_Jedi, 10 Kasım 2004 21:52 tarihinde demiş ki: bu kadar kolay değil.atatürk bize okuldaki öğretildiği kadar basit bir adam değil öyle 2 üç ilke bilmekle atatürkçü olunmaz said: Chemical, 10 Kasım 2004 22:02 tarihinde demiş ki: 5 yaşındaki bir çocuğa yüzlerce şiir ezberletip ve defalarca atatürk le ilgili şeyler yaptırıp defalarca atatürk izindeyiz gibi tezaruhat yaptırmak atatürk sevgisi aşılamak değil bence çocuklara yapılan atatürk hakkında hiçbirşey anlatmayıp onun nekadar iyi nekadar mükemmel nekadar ileri görüşlü olduğunu beyinlere kazımak Atatürk şöyle böyle mükemmel ileri görüş... gibi anlatıcaklarına adam gibi yaptıkları işleri iyi yönden kötü yönden detaylıca anlatsalar said: fizban, 10 Kasım 2004 22:16 tarihinde demiş ki: atatürkçü düşünce zaten atatürkü düşünmek değildir. atatürkçü düşünce atatürk gibi düşünebilmektir. said: horacegoesskiing, 10 Kasım 2004 22:24 tarihinde demiş ki: atatürkün çatık kaşlı tanrısal resimleri yerine gemide salıncakta sallandığı, bastonunu tüfek yaptığı, siyah mayosuyla denizde su sıçrattığı fotoğraflarını görmemiz daha şahane olurdu. atatürkü bir tanrı değil, bu milletin borçlu olduğu sevdiği bir insan olarak tanımamız gereklidir. said: fizban, 10 Kasım 2004 22:58 tarihinde demiş ki: atatürkçülük çağdaşlık, devrimciliktir. bugün 23 nisan neşe doluyor insan diye bağrınmak değildir şiirlerde. bu kısımlara katılıyorum. ben de böyle düşünmekteyim[signature][hline]Forumlar iyice zevzeke mi benzemeye başladı ne?
SmoLaFein Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Bı kac kısı harıc herkes bole dusunmekte mrk. etme ATAM İZİNDEYİZ!!![signature][hline]Ash nazg durbatuluk,ash nazg gimbatul,ash nazg trakatuluk agh burzum-ishi krimpatul... Ennyn Durin Ultan Moria:Pedo mellon a minno.Im Narvi hain echant:Celebrimmo o Eregion teithnt i thiw hin...
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 bonecrusher iyi bir özet çıkarmış. Bazı şeyler çocuklara neredeyse beyin yıkamak suretiyle öğretiliyor.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Razu Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 said: Ruby_DraGon, 11 Kasım 2004 17:57 tarihinde demiş ki: Bı kac kısı harıc herkes bole dusunmekte mrk. etme ATAM İZİNDEYİZ!!! ya hala anlamamakta ısrar edıyorsunuz ya...sen butun topıcı okudun mu?ben ataturk kotu bır ınsaın onun ızınden gıtmeyın dedım mı?ben ataturkcu dusunce bagnazlıktır mıdedım hayır,ben ataturkcu dusunceye asırı baglılık yanı ne olursa olsun ataturkculugun bagnazlık oldugunu soledım... Anlamadan yorum yapmayın.. Ayrıca herkez ataturkcu olmak zorunda degıl.neden ataturkcu olmayanları kucumser bır tavırla yazdın o yazıyı??...[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste
Soulbringer Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 said: Razu, 11 Kasım 2004 18:58 tarihinde demiş ki: said: Ruby_DraGon, 11 Kasım 2004 17:57 tarihinde demiş ki: Bı kac kısı harıc herkes bole dusunmekte mrk. etme ATAM İZİNDEYİZ!!! ya hala anlamamakta ısrar edıyorsunuz ya...sen butun topıcı okudun mu?ben ataturk kotu bır ınsaın onun ızınden gıtmeyın dedım mı?ben ataturkcu dusunce bagnazlıktır mıdedım hayır,ben ataturkcu dusunceye asırı baglılık yanı ne olursa olsun ataturkculugun bagnazlık oldugunu soledım... Anlamadan yorum yapmayın.. Ayrıca herkez ataturkcu olmak zorunda degıl.neden ataturkcu olmayanları kucumser bır tavırla yazdın o yazıyı??... Yavrum Evladım derdi bizim bir paşa neyse bakınız Sn Razu siz şu anki halinizi bu rahatlığınızı bu öttürdüğünüz borunuzu bile o benimsemediğiniz Ataturkculuge borclusunuz bılmem anlatabıldım mı ? Saygılarımla Soul..[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)* §Bounty Hunter§
Razu Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 said: Soulbringer, 11 Kasım 2004 19:39 tarihinde demiş ki: said: Razu, 11 Kasım 2004 18:58 tarihinde demiş ki: said: Ruby_DraGon, 11 Kasım 2004 17:57 tarihinde demiş ki: Bı kac kısı harıc herkes bole dusunmekte mrk. etme ATAM İZİNDEYİZ!!! ya hala anlamamakta ısrar edıyorsunuz ya...sen butun topıcı okudun mu?ben ataturk kotu bır ınsaın onun ızınden gıtmeyın dedım mı?ben ataturkcu dusunce bagnazlıktır mıdedım hayır,ben ataturkcu dusunceye asırı baglılık yanı ne olursa olsun ataturkculugun bagnazlık oldugunu soledım... Anlamadan yorum yapmayın.. Ayrıca herkez ataturkcu olmak zorunda degıl.neden ataturkcu olmayanları kucumser bır tavırla yazdın o yazıyı??... Yavrum Evladım derdi bizim bir paşa neyse bakınız Sn Razu siz şu anki halinizi bu rahatlığınızı bu öttürdüğünüz borunuzu bile o benimsemediğiniz Ataturkculuge borclusunuz bılmem anlatabıldım mı ? Saygılarımla Soul.. ya hayla anlamıyorsunuz ben ataturkculuge laf etmıyorum ataturkcu dusunceye asırı derece baglı kalmanın baglazlık oldugunu savunuyorum...[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste [Bu mesaj Razu tarafından 11 Kasım 2004 19:42 tarihinde değiştirilmiştir]
SmoLaFein Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Allah'ım ne adamlar war sen nasıl Ataturkçu olmazsın ya senın suan buralarda olmanın temelınde Ataturk yatıyo ya off gercekten Ataturk su an hayatta olsa kım bılır neler olurdu cok farklı olurduk çook ah ahh[signature][hline]Ash nazg durbatuluk,ash nazg gimbatul,ash nazg trakatuluk agh burzum-ishi krimpatul... Ennyn Durin Ultan Moria:Pedo mellon a minno.Im Narvi hain echant:Celebrimmo o Eregion teithnt i thiw hin...
Razu Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 said: Ruby_DraGon, 11 Kasım 2004 19:41 tarihinde demiş ki: Allah'ım ne adamlar war sen nasıl Ataturkçu olmazsın ya senın suan buralarda olmanın temelınde Ataturk yatıyo ya off gercekten Ataturk su an hayatta olsa kım bılır neler olurdu cok farklı olurduk çook ah ahh ya allahım ıntıhar edıcem hayla anlamıyorsunuz yada ben anlatamıyorum...(ben anlatamasam bundan oncekıler nasıl anladı??)[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste
SmoLaFein Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Bu konu hakkında daha fazla tartısmak ıstemıorum belkı benım senın tabırınle aşırı Ataturk sewdamdan kaynaklanıo evet Aataruk'u çok sewıyorum dusuncelerımız farklı olabılır bunda herhangı bır kotu sey weya benım algılamama gıbı bı prob. yok nası ınanmak ıstıosan o sekılde bıl weya nasıl bılıosan o sekılde ınan[signature][hline]Ash nazg durbatuluk,ash nazg gimbatul,ash nazg trakatuluk agh burzum-ishi krimpatul... Ennyn Durin Ultan Moria:Pedo mellon a minno.Im Narvi hain echant:Celebrimmo o Eregion teithnt i thiw hin...
Razu Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 said: Ruby_DraGon, 11 Kasım 2004 19:46 tarihinde demiş ki: Bu konu hakkında daha fazla tartısmak ıstemıorum belkı benım senın tabırınle aşırı Ataturk sewdamdan kaynaklanıo evet Aataruk'u çok sewıyorum dusuncelerımız farklı olabılır bunda herhangı bır kotu sey weya benım algılamama gıbı bı prob. yok nası ınanmak ıstıosan o sekılde bıl weya nasıl bılıosan o sekılde ınan bu olayın ataturk sevdası ıle alakası yok.bu olay ataturkden sonrakı nesıller ıcın gecerlıdır.cunku ataturkcu dusunceyı onlar ılerıkı nesıllere tasırlar..[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste
Loras Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Razu senin savunduğun düşünceye karşı argümanlarda sunduk burda; sen onlara cevap verecek misin ? Yoksa boş boş karşılıklı tartışmalara devam edecek misin ? Birde sunduğun sav konusunda yeterince bilgili misin ki hala ısrarla bunu savunuyorum diyorsun kimseye cevap vermeden. Ya somut bir şeyler göster ya da bırak onunla bununla tartışmayı.
Limasol Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 said: Soulbringer, 11 Kasım 2004 19:39 tarihinde demiş ki: said: Razu, 11 Kasım 2004 18:58 tarihinde demiş ki: said: Ruby_DraGon, 11 Kasım 2004 17:57 tarihinde demiş ki: Bı kac kısı harıc herkes bole dusunmekte mrk. etme ATAM İZİNDEYİZ!!! ya hala anlamamakta ısrar edıyorsunuz ya...sen butun topıcı okudun mu?ben ataturk kotu bır ınsaın onun ızınden gıtmeyın dedım mı?ben ataturkcu dusunce bagnazlıktır mıdedım hayır,ben ataturkcu dusunceye asırı baglılık yanı ne olursa olsun ataturkculugun bagnazlık oldugunu soledım... Anlamadan yorum yapmayın.. Ayrıca herkez ataturkcu olmak zorunda degıl.neden ataturkcu olmayanları kucumser bır tavırla yazdın o yazıyı??... Yavrum Evladım derdi bizim bir paşa neyse bakınız Sn Razu siz şu anki halinizi bu rahatlığınızı bu öttürdüğünüz borunuzu bile o benimsemediğiniz Ataturkculuge borclusunuz bılmem anlatabıldım mı ? Saygılarımla Soul.. YA YETER ARTIK BU KADAR OLUR BE BENIMSEMEDIM DEMISMI ADAM YA YEMIN EDERIM ARTIK DUSUNEMEDIGINIZ DUSUNUYORUM YADA OKUDUGUNUZU ANLAMIOSUNUZ YA[signature][hline]Gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz
Limasol Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 razu sunu solemek istemıs sanırım nolursa olsun baska hiçbir fikri dinlemeden anlamadan yada arastırmadan sadece ataturkun yaptıgı islere yada dusunduklerine koru korune inanmak bagnazlıktır diyo yani İNANMAYIN YADA BUNLAR YANLIS DEMİYO bide anlamadan etmeden çok bilmis kuçumser tavırlı yazılar yazıyosunuz yok izindeyiz yok soleyız boleyız şov yapmayın ok?[signature][hline]Gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz
Limasol Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 kim ataturkçu degil burda?[signature][hline]Gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz
Razu Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 said: fizban, 11 Kasım 2004 20:19 tarihinde demiş ki: bir insanın atatürkçü olmamak için tek açıklaması, ya hıyar oluşudur, ya dinin ne olduğunu bilmeden radikal dincilik yapmaktadır, ya işine gelmemektedir atatürkçü olmak, ya da atatürkçülüğün ne olduğunu bilmeden ben atatürkçü olmadığını söylemektedir. ya sız yemın edıyorum yazıları okumuyorsunuz yada okuyonuz anlamıyorsunuz o daha vahım... Ben ne zaman ben ataturkcu degılım dedım.ben ne zaman ataturkcu dusunceye laf attım??[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste
Öne çıkan mesajlar