Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rusya'da kiliseye ilginç dava: "Ya Tanrının varlığını kanıtlarlar, ya da..."

coco

Öne çıkan mesajlar

ben aslında şunu merak ediyorum,x adasın da yeni keşfedilen,kabileler de dahi tanrı figürleri v.s bilinen ve bulunan bir şey,inanmak ihtiyaçtan kaynaklanıyor önermesi de bir yere kadar mantıklı,fakat kardeşim dünya tarihin de dahi,herhangi bir inanca mensup olmayan,aidiyet hissetmeyen,bir ülke,bir toplum varmı? sscb dışında...
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

Dinlerin kanıtlaması gereken şey...
...mantığım bunların uydurma şeyler olduklarını söylüyor.

dinde kanıt ve mantık aramak...
yav böyle saçma şeyler ile uğraşacağınıza gidin bir kitap okuyun bir birşey yapın da en azından geçirdiğiniz vaktin bir faydası olur.
Sosyal ağlarda paylaş

maesselam said:

ben aslında şunu merak ediyorum,x adasın da yeni keşfedilen,kabileler de dahi tanrı figürleri v.s bilinen ve bulunan bir şey,inanmak ihtiyaçtan kaynaklanıyor önermesi de bir yere kadar mantıklı,fakat kardeşim dünya tarihin de dahi,herhangi bir inanca mensup olmayan,aidiyet hissetmeyen,bir ülke,bir toplum varmı? sscb dışında...

SSCB'de devlet ateistti, halkın çoğu teist idi. Halkın çoğunluğunun inançsız olduğu yerleri soruyorsan İskandinav ülkeleri, Çek Cumhuriyeti, Japonya benim bildiklerim.
Sosyal ağlarda paylaş

Nigger_of_the_sand said:

maesselam said:

SSCB'de devlet ateistti, halkın çoğu teist idi. Halkın çoğunluğunun inançsız olduğu yerleri soruyorsan İskandinav ülkeleri, Çek Cumhuriyeti, Japonya benim bildiklerim.

cok havada bir soru oluyo mesela bu.
şimdi iki acıdan bakabiliriz konuya. yaratıcı olduğu ınancı, ulvi varlık ınancı gibi bir mevzu ise ihtiyac duyma sebebi e var bi sürü yaratıcısız toplum tarihte.

yok doağ üstü hiçbişeye inanmayan toplum/medeniyet oldumu dersen işler cok karısıyo. dinlerin cok buyuk bı kısmının cıkıs noktası doğal olayıları doğa üstü yontemlerle acıklamaktan geliyor cünkü. yıldırım dediği naneyi acıklama ihtiyacı onu yukarda yıldırım atan birinin olduğuna ınandırıyo ınsanı, yukarda bı adam olma ihtiyacı değil, dah auctan örnek veriyim, depremi dünyayı bir ökzüün tasıdığını arada kıprastığnı söyliyerek acıklamak, acıklama ihtiyacından geliyor, abi dünyayı bir öküz tasıyınca kendimi daha güvende ve değerli kıymetli hissediyorum, falan değil yani.
Sosyal ağlarda paylaş

abi illa inanmak icin ,ulu bir varlik gerekmiyorki insanogluna...

madem tanriyi kanitliyamiyoruz,bu davayi acan adama kilise; sen paraya taptigin icin bize bu davayi actin,amacin para koparmak diye karşi dava açsa ne olur bu gezegenin hali?
m.dalga firina cukunuzu sokmayin pisirir yazmiyor diye dava acmaya benziyor bu dava...
Sosyal ağlarda paylaş

gayet mantikli dava. tanriyi temsil ettigini iddia eden kurum, vaftiz falan diye bir de para istiyosa bunun adina dolandiricilik denir.

bunu simdi adamin teki cikip ben mehdiyim diyip yapmaya kalksa ya dolandiriciliktan hapise girer, ya akil sagligi yerinde degil diyip yollarlar. ornekleri de bol.
Sosyal ağlarda paylaş

Nigger_of_the_sand said:

Tanımladığın şey suç değil ki, nasıl bir karşı dava senaryosu bu? Gerçekliği sabit bile değil.

peki ya bu kilise 3-5 tane yalanci şahit gosterip de,biz sirf paraya taptigimiz icin banka soyduk,hirsizlik yaptik diyerek davayi meşrulaştırirsa ki ,karsindaki kilise kurumu ,ask,entrika,sehvetin. krali donuyor...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...