coco Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 @Feamer :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
coco Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 bir de; Feamer said: forgotten realms ın tanrıları mesela, bahsini ettiğin bu dünyaya çok hakim değil ben. ama "kuzgun kıral" (black raven) dünyasını ve derin olmasa da tokenın kini bilirim mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 coco said: tokenın kini bilirim mesela. kim kim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
coco Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 coco said: tolkenın kini bilirim mesela. fix'd. oldu mu lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 coco said: coco said: tolkien'ın kini bilirim mesela. fix'd. oldu mu lol şimdi oldu sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 bide kıral ne demek :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
coco Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 evet o işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
coco Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 o da kral demek. ı'sını tolken dan almış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 ahah iyimiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 coco said: coco said: tolkenın kini bilirim mesela. fix'd. oldu mu lol kim kim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 coco said: o da kral demek. ı'sını tolken dan almış. olayı kurtarmanı taktir ettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
coco Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 Ahahaha iste bunlar hep disleksi manevralari lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 yazarken nasil disleksi oluyor koko Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 yazabildiğinden hızlı düşünüyormuş, tabi bu göreceli bir kavram ile sataşma olarak algılanmamalı edit: ing. hazırlıkta bir hoca vardı, kadın tahtaya yanlış yazınca böyle derdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 coco said: bir de; Feamer said: forgotten realms ın tanrıları mesela, bahsini ettiğin bu dünyaya çok hakim değil ben. ama "kuzgun kıral" (black raven) dünyasını ve derin olmasa da tokenın kini bilirim mesela. örnek için dersen bilinecek bir şey o kadar, genel olarak dersen fr eğlenceli yerdir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
coco Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 Fly said: yazarken nasil disleksi oluyor koko 8-)bu soruyu soraraken samimi misin yoksa herhangi sözlükte okuduğun ilk paragraftan yola çıkarak kendince sevimlilik(!) mi yapıyorsun? disleksi doğustan gelen bir hastalık olduğu için en genel kapsamda öğrenme(okuma) bozukluğu olarak tanımlanır. çocukluk evresi sebebiyle. (travma sonucu oluştuğu durumlarda vardır bu arada) ve senin burada sevimlilik yapman ve sanılanın aksine yetişkin disleksiler bariz okuma zorluğu çekmez, biraz daha yavaş okurlar ve arada non-sense kelimeler çıkarabilirler çünkü okuma bozukluğu ya da disleksi aslında heceleme zorluğudur. harfler kayar yer değiştirir, hecelere eklentiler gelir yada eksilir vs. ve insandan insana farklı semptomlar gösterir. ama en genel çerçevede 4 ana disleksi çeşidi vardır. çoğu diskleksi de disleksi olduğunun farkında değildir malesef. mesela ben çok kelime uydururum, yazarken sesli sessiz harfler çok yer değiştir, -rir, -ler, - dir, -di vb gibi kelimenin ya da yüklemin kıçına eklenen hecelerde sıklıkla tekrar hatası yaparım hatta ayrı yazarım. okurken heceleme de anlamsız sesler çıkardığım olur. dikkat edicem diye cümlelerim uzar uzar gider. :( hatta paragraf gibi cümle yazar ya da kurarım. formüllerde doğru sonuca ulaşmış olsam da anlamsız sayılar/semboller araya girer vs.vs. konusu burası değil, uzatmıcam. meraklısı da bulur netten. ama sosyal fobiyle içiçe hashas/psikolojik tarafları var. gereksiz sevimlilik gerçekten yersiz olabilir burada. aklında olsun diye söylüyorum. ps:vesile olmuş olsun, eğitim hayatım boyunca bana anlayışlı ve yardımcı davranan hocalarıma da şükran burdan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 bana inandırıcı gelmedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
coco Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 o beklentiyle yazılmadı. iyi niyetle sorulmuş olduğu varsayılarak soruya cevap verildi. edit: ama mesela hakikaten tolkien'ın i'si yoktu. tolken diye not etmişim. disleksi değil yani. 3 editte bile doğrusunu yazamadım lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 evet, iyi niyetle sorulmustu alinganlik yapmana gerek yok iyi gunler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2012 coco said: Ahahaha iste bunlar hep disleksi manevralari lol su kismi anlamadim. tam olarak nasil gerceklesiyor bu durumda disleksi. mesela ekrana tolkien yazmak amacli tolken yazdin yanlislikla diyelim. ondan sonra durup ekrana bakinca onun tolken oldugunu goremiyor musun? dip not: sorgulama amacli degil merak amacli sordum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
coco Mesaj tarihi: Kasım 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2012 mesela verdiğin örnek üstünden ilerleyeyim ben de: şimdi hata yapılan kelimenin doğru öğrenilip öğrenilmemiş olması devreye giriyor. mesela ben son msj editimde tolkein'ı tolken ya da tolkien diye yazmakta ısar ettim 3 kez. ?. ve şuan bile hangisi doğru bilmiyorum. çünkü tolken diye not etmişim adamın soyadını zihnime. ha doğrusu bir tab google uzaklığında, eywallah lol. işte burada da, yazdığını/çizdiğini sürekli "double check" kuramı devreye giriyor. çünkü bakınca ve spell kontrolü yaparak görüyorsun yaptığın yanlışı. hatta buna içinden ama öncül fonetik okuma eşlik ediyor. (bu benim kullandığım bir teknik, telaffuz öncesi için de kullanabiliyorum bunu) ama dikkat dağınıklığı ya da acelecilik işte , herkesin başına gelebildiği gibi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Kasım 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2012 din kavgası var diye geldim disleksi çıktı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Kasım 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2012 gel din kavgasi burada cikacak simdi http://forum.paticik.com/read.php?13,6596747,6596922#msg-6596922 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
coco Mesaj tarihi: Kasım 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2012 +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 24, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2012 Feamer said: inançsız kimsenin dahi inançsızlığa inandığı gerçeğini var birde, oda bir inanç nihayetinde... Hayir. Hatta detaylandirayim: a. kanitlanmadan dogru oldugu soylenilen seylere dogma denir. b. kanitlanmamis dogrularin dogru oldugunu dusunmek inanctir. c. dogrular birseyin varolup olmadigini kanitlarlar. d. dogrular olmayan dogmalar varliga kanit degillerdir. e. tanrilar hakkinda dogrular yoktur, sadece inanclar vardir. f. dogmalarin dogru oldugunu dusunmemek dogmalarin dogru oldugunu dusunmenin zittidir. g. tanri hakkindaki dogmalarin dogru oldugunu dusunmemek ateizmdir. h. ateizm tanrilara inancin zittidir. i. bir sey zitti olamaz. j. ateizm bir inanc degildir. // son mesaje git dedim, 5. sayfaya gittim, alinti dedim. havadan geldi biraz sanirim. 17 sayfa olmus be ben bakmayali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar