Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye'de Neden Diyanet İşleri Başkanlığı Var?

BramStoker

Öne çıkan mesajlar

kurani okudum diye olayi giren gordun mu kacacaksin
yuz yillardir ortada bi kitap var daha milyonlar anlayamamis
1 tane kitabin kursu var lan dusunsenize
biz muhendis olucaz diye bir suru kitabi yalayip yutuyoruz
anlamazsan siciyorsun yapamazsin hesap kitap ama ne hikmetse bi tane kitap donup dolaniyor yuz yillardir ama daha net anlattigi bisey yok, varsa bile bir suru farkli anlama cekenleri gordukce de inanmiyorsun zaten ve ogretilmeye falan calisiliyor hala
1 tane kitap.1.
9 cilt harry potteri 2 kere okusan bastan sona anlatirsin
okumayanlarin bile aklinda kalir 4 cildi
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

kurani okudum diye olayi giren gordun mu kacacaksin
yuz yillardir ortada bi kitap var daha milyonlar anlayamamis
1 tane kitabin kursu var lan dusunsenize
biz muhendis olucaz diye bir suru kitabi yalayip yutuyoruz
anlamazsan siciyorsun yapamazsin hesap kitap ama ne hikmetse bi tane kitap donup dolaniyor yuz yillardir ama daha net anlattigi bisey yok, varsa bile bir suru farkli anlama cekenleri gordukce de inanmiyorsun zaten ve ogretilmeye falan calisiliyor hala
1 tane kitap.1.
9 cilt harry potteri 2 kere okusan bastan sona anlatirsin
okumayanlarin bile aklinda kalir 4 cildi

Ustad necip fistan kisacetvel
Sosyal ağlarda paylaş

clownbaby said:

BramStoker said:

Kendisine müslüman diyen herkesin ülke savunmasında bulunması gerekir.

lütfen özellikle koyulaştırdığım cümleye kaynak ver kurandan.

3:200

4:71

4:77

2:246

2:191

2:216

clownbaby said:

kendisine müslüman diyen herkesin şu anda dünya üzerinde bir örneğini bilmediğim 'islam ülkesi'ni savunması gerekir. türkiye gibi saçma sapan, tağut, kukla devletin, hayatında gitmediği veya gittiği bir toprak parçası başka bir tağuta geçmesin onun yaşadığı devletin tağutunda kalsın diye canını ortaya koymak müslümana yakışmaz.
'İman edenler, Allah yolunda savaşırlar, küfredenler de tağutun yolunda savaşırlar'

Böyle cevap yazmışsın bana. Ondan sonra da editlemişsin.

Ben de sana cevap vereyim o zaman. Bu durumda ne yapılması gerektiği Kur'an'da yazıyor. Daha önceki mesajımda yazmıştım. Bu ülkeyi "tağut" diye nitelendiriyorsan Allah'ın dediğini yaparsın. Bakalım Allah sana destek olacak mı?

Bahsettiğin ayet 4:76 ve de buraya eksik yazmışsın. Daha önce de söyledim gene söylüyorum. Bu ülkeyi beğenmiyorsunuz ama bu ülkenin rejimini değiştirmeye çalışanların efendileri Satanist ve Nasıralı OLMAYAN İsa'yı bekleyenler.
Sosyal ağlarda paylaş

maesselam said:

Ayrica fikih yok diyorsunda,olmasa abdestii kezzapla almaya kalkisan cemaat olurdu.fikih islamin kullanim kilavuzudur.yoksa senin gibi arkadaslar yemek isitilmasi gereken mikrodalga da elini pisirmeye calisir.

Neyse... Burada bir fikir üleri sürmüşsün. Ben de fikrimi öne süreyim öyleyse.

Fıkıh bir kelimedir. Anlamı "Bir şeyi, gereği gibi, iyice anlayıp bilme"dir.

Senin, fıkıhtan anladığın ise şu:

"İslam hukukunda din ve dünya işleri ile ilgili ana kaynaklardan yararlanarak konulmuş olan kuralların bütünü."

Allah'tan başka kural koyucu yoktur. ne sen ne de bir başkası Allah'ın Muhammed'e öğrettiğinden başka kitap mitap yazamaz(sın). Kur'an tek kaynaktır.

http://weight4us.files.wordpress.com/2012/09/trollface.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

bramstoker kuran da cımbızla bir ayeti çekemezsin 3:200 demişsin önce al*i imran suresinin ne anlattığını bir öğren önce

diyanet tefsiri
Ey iman edenler! Sabredin; (düşman karşısında) sebat gösterin; (cihad için) hazırlıklı ve uyanık bulunun ve Allah'tan korkun ki başarıya erişebilesiniz.
ANkara 2007 türkiye diyanet vakfının prof. dr.Hayrettin karaman,sadrettin gümüş ve ali turgut yazımı

bu ayette müslümanlara çağrıda bulunuyor,öğüt veriyor ve hz meryemin babası olan imran ailesinden söz edildiği için Al-İ İMRAN suresi adını almıştır.
Nisa suresi 71 ayet
Ey iman edenler!tedbirinizi alın;bölük bölük savaşa çıkın,yahut (gerektiğinde) savaşın...

ama bak 2 sonra ki ayet de ne diyor

O halde,dünya hayatını ahiret karşılığında satanlar,Allah yolunda savaşsınlar.Kim Allah yolunda savaşır da öldürülür veya galip gelirse biz ona yakında büyük bir mükafat vereceğiz.

burada anlatılmak istenen Allah yolunda savaşmaktır.toprak parçası,mal,mülk,şan,şöhret için değil,Allahın dinini yaymak amacıyla söylenen ayetleri toprakları savunma amaçlı yorumlamak en basit tabiriyle,gündem saptırmadır.

senin kuran-ı kerimden alıntıladığın bütüna ayetler,peygamberin savaşları esnasın da,savaştan kaçan münafıkların,tembellik eden müslümanların ve cihad esnasında uyanık kalınması için uyarılar içeren mesajlar içerir.

şimdi işin içine devlet,hükümet,demokrasi,tağut kavramlarını katarsak banlarlar,yoksa sonuna kadar devam ederim.

BÖLÜM 2:d

Fıkıh bir kelimedir. Anlamı "Bir şeyi, gereği gibi, iyice anlayıp bilme"dir.

arkadaşım,kuran'dan başka kaynak yoktur burada hemfikiriz.fakat peygamber (s.a.v) rol modeldir,onun yaşantısı,sözleri,hareketleri,eylemleri,savaşları,elhamdüllah müslümanım diyen birisi için olmazsa olmazdır.fıkhın anlamını da iyi biliyorum,nasıl ki bir öğrenci,kalem'e kağıda muhtaç sa müslüman da peygamberin rol modelliğine muhtaçtır.
Sosyal ağlarda paylaş

BramStoker said:

4:77

2:246

2:191

2:216
----
Ben de sana cevap vereyim o zaman. Bu durumda ne yapılması gerektiği Kur'an'da yazıyor. Daha önceki mesajımda yazmıştım. Bu ülkeyi "tağut" diye nitelendiriyorsan Allah'ın dediğini yaparsın. Bakalım Allah sana destek olacak mı?
Bahsettiğin ayet 4:76 ve de buraya eksik yazmışsın. Daha önce de söyledim gene söylüyorum. Bu ülkeyi beğenmiyorsunuz ama bu ülkenin rejimini değiştirmeye çalışanların efendileri Satanist ve Nasıralı OLMAYAN İsa'yı bekleyenler.

öncelikle verdiğin ayetlerin hepsi 'allah yolunda savaşma'kla ilgili. savaşın farz kılınmadığını söyleyecek kadar cahil biri değilim. türkiyedeki askerlik allah yolunda savaşmakla ilgili değil.
ve evet bu ülkeyi tağutlar yönetiyor, televizyonlarındaki reklamların yarısının ülkenin insanlarına kredi vermeye çalıştığı ülkeyi islam ülkesi olarak görmüyosundur umarım.

türkiyede ve dünyadaki kendine müslüman diyenlerin çok ama çok büyük bir çoğunluğunun müslüman olmadığına inanıyorum. şu anda türkiye ve dünya üzerindeki herhangi bir ülke peygamberliğin ilk yıllarındaki mekke hükmünde. türkiyede genel olarak insanlar allaha inanıyor ama onun dünya üzerindeki hakimiyetini ve allah'ın yeryüzünde davranmaları gerektiği kendilerine zor gelen davranışları reddediyor aynen mekke müşriklerinin yaptığı gibi. (29:61)

o ayeti tam yazmadım çünkü tam yazsam anlamda kayma olmacaktı. sanırım benim islamda savaşmanın olmadığını söylediğimi sanmışsın o yanlış olmuş.

yazdığın son cümleyi anlayamadım 3-4 kere okumama rağmen. anlayabilmek için birkaç soru sorayim.
bu ülkenin rejimini değiştirmek isteyenler derken kimleri kastediyorsun? satanist ve nasıralı isayı bekleyenler kim? satanist ve nasıralı isayı bekleyenler türkiyenin rejimini değiştirmek neden istesin bu şekilde gayet güzel kukla gibi yönlendirilirken?
bir de arrivals veya hashemfilmsin yaptığı serilere mi ilgi duyuyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

clownbaby said:

o ayeti tam yazmadım çünkü tam yazsam anlamda kayma olmacaktı. sanırım benim islamda savaşmanın olmadığını söylediğimi sanmışsın o yanlış olmuş.

benim buna söyleyecek bişiyim yok. sen ayeti tam yazma.

allah yolunda savaşmaksa anlatılmak istenen, bana bununla ilgili örnek verebilir misin günümüze uyarlayabileceğimiz? mesela ben kim için ve ne için savaşacağım vatan toprağı dışında? aydınlat beni.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...