Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ben mi bir yerde hata yapıyorum ?

inyourmind

Öne çıkan mesajlar

Abi bu ülkedeki piyasada bilişim teknolojisi ve dijital sanatların hepsinde var o sorun. Crackli 3dsmax indiriyo velet, sonra yeteneğine göre 2-3 yamuk yumuk model yapıyo ondan sonra ben modelleme yaptım lan diye geziyo. Web development daha da beter halde, notepad açıp kod yazabiliyosun çünkü. İki satır php ile site yaptığını sananlarla dolu ortalık.
Sosyal ağlarda paylaş

inyourmind said:

"Ben buna parayı vereceğim kaçıp gidecek."

şu olay sektör gözetmeksizin yapılıyor, hani ticaretle uğraşan yerde de gördüm sigorta şirketinde de.

deniz ticaretinde "akreditif" vardır mesela komisyon karşılığında banka alıcı ve satıcının karşılıklı riskini satın alır

ama aynı durum malesef karada işlemiyor, işini yürütmenin zorluğu da burada başlıyor, güveneceksin, kazık yiyeceksin/yemeyeceksin ve o kişiyi ancak bu şekilde öğreneceksin.

sözleşmeye dayalı iş yapayım desen bu sefer sıkıntı çıkınca mahkemeyle uğraşıyorsun o da 2-3 sene sürüyor en az.

malesef ki durum bu. ya ucuza iş yapıp "müşteri portföyü" geliştireceksin yada bir şirkete/ofise/vs girip oradan müşteri portföyü oluşturacaksın çünkü sen sadece tasarımcı değilsin

kendi işini yürütüyorsan ve tek başınaysan, tasarımcı da sensin satışçı da sensin muhasebeci de sensin
Sosyal ağlarda paylaş

Ya hacim kusura bakma da derdine atlayayim. 5 gunde 3K diyorsun ve burun kiviriyorsun oyle mi ?

Ne olur bana Turkiye'de ki en tasakli yerde ise girdiginde alacagin maasi bir soyle, onun ustunden konusalim.

Uluslararasi sirketlerin Turkiye CEO'lari falan 35-40K TL aliyor mesela. Ogrenci halinle 5 gun = 3K'ya burun kiviriyorsan kusura bakma sopaliksin.

Ha diyorsan ki "hayir arkadas cok daha iyiyim ben", e o zaman yurt disi yollari tastan, Ingiltere cikarsin seni bastan. Ama sanmiyorum ki Ingiltere'de bile sana gunde 500-600 pound'dan fazla verecek kimseyi bulabilesin.

edit : Bir cok patron fiyat verirken kabaca bir fiyat belirler ve yaklasik 3 katini soyler. Bu 3 birimin 1 birimi vergidir, 1 birimi elemanlarinin o is icin harcadigi vakte denk gelen paradir, geri kalan 1 birimi ise sirketin kasasina girecek paradir.

Haliyle adam sirketlerden 3K-4K teklif aliyorsa, senden daha dusuk beklemesi cok normal.
Sosyal ağlarda paylaş

Bana şimdiye kadar gelen tekliflerin süreleri hiçbir zaman bir haftayı geçmedi.İstenilen işler de bir haftada beş günde çıkacak işler değildi çünkü beş gün boyunca hiç uyumayıp çıkarsan dair gelecek revizyon üzerine bir kaç gün daha eklenecekti.Kısacası bir ay yada daha fazla süre isteyen işleri piyasa beş günde istiyor. Mr_Hand çok güzel söylemişti yorumunda.

Burada yazdıklarımın iş beğenmiyormuş gibi gözükmesini istemem.Yaptığım yüzlerce freelance iş var onları yazmıyorum mesela çünkü bilen kişiler tarafından geldiği için süre ve ücret de ona göreydi o yüzden sorun yoktu.
Sosyal ağlarda paylaş

bide su "adam program indirmiş kendini vfxci sanıyo 1k para istiyo 10 binlik işe. o 1kya yapaiblir ama ben 10k almalıyım!" zibidiliğine luzum yok.
en azından bi sabır et diplomanı alınca o zibidliği yaparsın

yaparsın gosterırsın, adam ikna oluyosa senin yaptığın işin alaylının işinden 10 kat daha cok para ediceğine, ve bu yatırımın ticari olarak anlamlı olduğuna, veriri 10k'yı.

bık bık etmenin alemi yok. ticaret yapıyosun, arz talep.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim şu an diplomam yok doğrudur.Fakat diplomamı aldığım zaman geleceğim yerdeyim zaten.Tek derdim bunu freelance kısmına da yansıtabilmek.Daesu'nun dediği gibi.Yaptığım işler ortada olduğu için onlarca teklifin arasından benle çalışılmak isteniyor.Patladığım konu fiyat.Onlar benle çalışmak istediklerinde diploma görmek istemiyorlar Kİ daha mezun olmadığımı da söylüyorum saklamam bu tarz şeyleri.Bu zibidilik değil hak aramaktır.O 1k'ya çıkaracak adama gittiklerinde çıkacak işin kalitesinin de onlar farkında zaten.Senden benden çakal hepsi merak etme.
Sosyal ağlarda paylaş

e o zaman calısmıycaksın o insanlarla. nedir derdin anlamıyorumki ben. hayatta hiç kıl ınsanla karsılasmamıs gıbı davranmanın luzumu yokki.
10 milyara anlastınızda sonra 3'e kapatmayamı kalkıstı? yooo

hak aramak diye bişey yok yani, arz talep bu iş. belli bir işin 10 milyar diyatı vardır diye bi hakkın yok senın. benımde yok kimsenınde yok. bi anda gokten 50 bin tane tasarımcı ıner düşer fiyatlar 3te birine, öle 10 milyardı ama =(((( diye kalırsın. bu kadar basit bu.
Sosyal ağlarda paylaş

senin ne kadar emek verdigin, ne kadar yetenegini konusturdugun, ne kadar sure harcadigin fiyati belirlemez. fiyati o urunu/hizmeti almak isteyenlerin odemeye hazir olduklari miktarla olcebilirsin. yani kapitalist dunyaya hosgeldin.

o yuzden piyasada o is 3 k ya yapilabilirken birisi 10 k derse kufur yiyebilir. karsidaki insan kendisini enayi yerine koydugunu, kaziklamak istedigini dusunecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

bi işin/yeteneğin ederi eğer acilen o işten/yetenekten para kazanman gerekli ise en fazla parayı veren kadardır.

mesela web development piyasası öldü çoluk çocuk site yapar oldu deniyor, e yapsın ne olacak ki ? varsın 50 tl'ye yapsın alıcısı kullanıcısı varsa demek ki bu da piyasada bir ihtiyaç.

müşteri portföyü, çevre zamanla gelişir. alacağın işler sektörde farklılık arzeden, ne istediğini bilen kişilerden gelmedikçe bu tip şeylere gebesin.

mesela şirket google'a ve diğer pek çok internet sitesine reklam veren bir firmadır. tutup yılda 150 bin lira reklam veriyordur. der ki bana öyle bir site/reklam kampanyası yap ki, hem reklam maliyetim düşsün hem ziyaretçi sayım artsın.

sen adama sıradışı çözümler sunup 50 bin lira kar ettirirsen 20 bin lira cebe koyabilirsin mesela.

öte yandan adam bir animasyon istedi bu animasyonu adam nerede kullanacak ? ve bu yaptırdığı animasyon adama para kazandıracak mı ? eğer kazandıracaksa senin istediğin 10 bin tl'yi kazandırır mı ?

arz/talep meselesi. ön ödeme almadan iş yapma, fiyat kırma filan demek kolay ama çalışmaya paraya ihtiyacın varsa s.ke s.ke yapıp, sağda solda ağlamaya devam. yapacak başka bişi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

5 milyara audi degil şahin alınır olay o. yani müşterinin istedigi şeyin ne oldugunu bilmemesi (ne istedigini bilmiyor demiyorum)

mezun olsada mezun oldum desede freelance katagorisi için birşey degişmiycek, diplomanımı mail at diycekler sanki. olay kücük görmekte.
parayı alıp kaçmada ayrı bi olay, yapan var hurafe degil.
işte o yüzden adam gibi siteni yapıcan client dizicen isim yapıcanki freelance sektöründe problem yaşamayasın.
Sosyal ağlarda paylaş

Daesu said:

5 milyara audi degil şahin alınır olay o. yani müşterinin istedigi şeyin ne oldugunu bilmemesi (ne istedigini bilmiyor demiyorum)

mezun olsada mezun oldum desede freelance katagorisi için birşey degişmiycek, diplomanımı mail at diycekler sanki. olay kücük görmekte.
parayı alıp kaçmada ayrı bi olay, yapan var hurafe degil.
işte o yüzden adam gibi siteni yapıcan client dizicen isim yapıcanki freelance sektöründe problem yaşamayasın.

e yani. sadece freelance değil, normaldede cok bişi ifade etmiyo diploma olayı. inyorumindın ayrımı kendinin işin eğimini alması üzeriden olduğu ıcın söyledim onu.

her sekilde düzgün bir yerde calısmsk istiyorsan, veya düsgün işelr yapmsk istiyorsan adam gibi portfolyon olucak, ve doğru+duzgun konusmayı ogrenıceksın. bu kadar basit.

ama ehr işin bir müşterisi var, her musterinin bir bütcesi var. birini diğerine zorlamanın alemi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok saçma yorum yapıyorsun Cuce farkında mısın bilmiyorum ama.Bak ben orada ne yazıyorum zaten portfolyom ve düzgün konuşmam sayesinde öyle adamlar direk bana geliyor ama tek sorun fiyat.Sen halen bildiğini okuyorsun.O kadar basit olsa zaten ne ben bu durumda olurum ne konu açarım buraya ne de konuşuruz...
Sosyal ağlarda paylaş

dostum durumuna çok üzüldüm başarılar.heryer mühendiste bence onun 10 katı grafiker var şu grafikerliği çok matah bir şey gibi yansıtılmasını anlamadım zaten hiç bir zaman.aç youtubu dolupdolu gençler.bence grafikerlik biraz basite kaçmak oluyor kol gibi mühendisliğin yanında.
Sosyal ağlarda paylaş

Senin yapmanı istedikleri işi başkasına bekledikleri kalitede 3k verip yaptırabiliyorlarsa 10k dersen vermezler haliyle. Yok yapamıyorlarsa da sövmeden önce zaten bütün piyasayı dönmüş olurlar. Başkasına daha uygun biçimde yaptıramadıklarından fiyatını kabul ederler. Adam o kadar sert reaksiyon verdiğine göre benzer işleri çok daha ucuza halletmiş biriymiş. Arz talep geyikleri.
Sosyal ağlarda paylaş

haci senin bu freelancer etiketini acilen ustunden atman lazim, turkiyede freelancer demek ucuza is yapan amele demek cunku. profesyonel gorunumlu bi site yap/yaptir, siteye portfoyunu koy, sonra o animasyonlari yapmak icin ne tur harcamalar yapildigini anlat sitede. musteri hede hodo derse "bakin benim yaptigim is digerleriyle ayni degil, soyle profesyonel is yapiyorum boyle harcama yapiyorum soyle farkliyim" diye siteyi referans goster.

kendini farklilastirman lazim acilen.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...