Tenekeadam Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Ayrıca düğün gerekli yav, bizim sülale sayesinde sıfır arabaya binecem ahuaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 bi tanıdık düğün yaptı 40 bin... takılan takılar kompanse etmez muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Myshkin said: Red said: 2.5 beyaz eşya ne abi bi buz dolabı 2.5 o kadar ucuza alınan beyaz eşyanın elektrik faturasına yükü ztn uzun vade de son model beyaz eşya parasına denk sdfs abi patide beyaz eşya lafı geçince direk spawn olup o paraya alınır mı minimum 2 k 3k diyen insanlara hastayım ya. gizli bir örgütünüz falan mı var, iş paylaşımı mı yapıyorsunuz? amacınız ne? ahaaha öyle ama.aldın mı tam alıcaksın.ben buzdolabımıza ana bacı küfür ediyorum devamlı.ucuzculuk yapmamak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 çok büyük 2 aile birleşmiosa takılan takılar yapılan harcamanın ucundan geçmiyor beyler edit: ya da çok varlıklı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Dworgian said: Nedanko sen evli misin abi? Gelinlik = 1.5 (belki) - 2 bin Tutulan ev (depozito, kira, emlak komisyon, badana, vs) = 4 - 5 bin Beyaz esya = 2.5 bin Tv = 1.5 Esyalar, yemek ve yatak odasi ve dolap vs = 6 - 10 bin (en kotu haliyle belki) Tul ve perde, yere 2 3 hali vs = 2 bin Tencere, tava, catal, bicak, tabak vs = 2 bin Minimum 25 fln. Buna dugun, pasta vs dahil degil sadece ev doseme. Iste onu anlatiyorum. Gelinlik gec, yani parasi olmayan biri, evlenmek istiyo aile kurmak istiyor. Gelinlige verecek param yok diye evlenmiyosa, kusura bakmasin maldir biraz heralde. Tv 1.5 vs diyosun, zengin evliligi ayri yani, 300 bin dolara evlenende var. Cok uzun suredir evli gibiyim zaten, bi ton ev tuttum, tutma masrafi hic de 5 bin liraya patlamiyo. O dedigin abarti demiyorum, ama alt sinir degil. benim bahsettigim evlenmek isteyen 10 bin lirayi cebine koyup bu isi halleder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 abi asgari ücretli adam evleniyor bizde evleniriz ne var yani. ben bulmuşum hatunun kıralını en güzelini, gelinliğin ucuzunu alalım ben ucuz bulcam sade olsun der, düğüne gerek yok der hatta şöle bi cümle kurdu ki patidaşlarım, bunları hatunlara savurabilirsiniz "düğünden sonra ki gün borç içinde mutsuz olmak için mi evleniorz" eved. bide şöle bi argüman var "tamam hayatım alalım ama, şimdi ben borç içindeysem, kendime güvenimi kaybederim ilişkimiz kötüye gider". ki bu doğru bişe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 aynen oyle. ve ayni argumani ben kiz arkimada soyluyorum. hayir 3 milyon dolarim olsa bile 50k dugune vermem. baskasini mutlu edecegimize kendimizi mutlu ederiz. bende ayni argumanla dugunden vazgecirdim zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 dasaaa said: BabacumMostors said: mobilya konusunda ben ikinci el, yarı antika değerinde olan masif mobilyaları tavsiye edebilirim adamlar depodan yer açmak için çok komik fiyatlara çok iyi durumda masif mobilyaları bırakabiliyorlar hani üstüne bakım yaparsan gayet de şık bir mekan yaratabiliyorsun ama işte bunları, kullanılan mekanda dengelemek çok riskli; ya anane evi olur yada çingene pazarı onu kabul edebilecek hatun. işte risk budur! güzel sanatlar fakültesi, mimarlık veya iç mimarlık kantinlerinde bulma şansın yüksek. hoş ben gittim evimden 600 km ötede buldum o ayrı mesele :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 abi bende bu şans varken gider çükmet-su falan diye bişiyi bulurum kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Dworgian said: Nedanko sen evli misin abi? Gelinlik = 1.5 (belki) - 2 bin Tutulan ev (depozito, kira, emlak komisyon, badana, vs) = 4 - 5 bin Beyaz esya = 2.5 bin Tv = 1.5 Esyalar, yemek ve yatak odasi ve dolap vs = 6 - 10 bin (en kotu haliyle belki) Tul ve perde, yere 2 3 hali vs = 2 bin Tencere, tava, catal, bicak, tabak vs = 2 bin Minimum 25 fln. Buna dugun, pasta vs dahil degil sadece ev doseme. shit :( daha bekarken yaptım lan bu masrafı ben beyaz eşya 2.5k demişsin de toplamını nası 2.5k'ya getircen. miele'nin çamaşır makineleri 2k zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 10 bin TL ye öğrenci evi toplanır da öğrenci evi olur o evlilik seramonisi (düğün) bence yapılmalı çünkü sevdiğin insanla akşamın prens-prenses olacağın tek etkinlik evlilik seramonisidir. ha benim ilk planım yurtdışında çok küçük (20-30) bir grupla türk elçiliğinde nikahı kıyıp güzel bir restoranda yemek ayarlamaktı ama olmadı bunun yarını var, geriye dönüp baktığımda "ulan keşke yapsaydım" demek yerine "iki sene sıkıntısını çekerim" diyorum. geleceği yazabiliriz de geçmiş bir daha geri gelmeyeceğinden yapabileceğim en iyi şey onu güzel anılarla doldurmak. şu "carpe diem" denilen sikimsonik şey belirli limitler halinde doğru düğün için elinizde ne varsa onun kadar yapın ama yapın, hatta çiftlerden istanbul dışından ise gidin onun memleketinde yapın hem daha ucuza gelir hem de güzel bir anı olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 abim geçen sene ~25bine evlendi. düğün yok, gelinlik var. nikah töreni var. akşam arkadaşlarla eğlenmece var. sıfırdan eve çıktılar vs. 10bin çok ütopik abi.. çok ıvır zıvır çıkıyor karşına. bir de esnaf konusunda her zaman aldığın şeyleri evlilik için alıyorum diyorsan, kazığı sokuyorlar. çok garip. biz dememiştik tabii. sonra "evim sonradan problem çıkartmasın, uzun süre kalacağım" diyorsan, eve girmeden önce de yatırım yapıyorsun. gidiyor para bir türlü.. bu arada nikahtan da ~15bin falan gelmişti doğrusu.. yine toplam gidere 10bin diyebiliriz =P sonuçta mütevazı bir evlilik yaptılar ama hayat standartlarını ortalama tuttular. bunun altına da inilir ama refah düzeyi de insanın ihtiyacı olan standardın altına düşer bence. @babacum, ev tarzını tuttum bu arada.. zira yaşadığım yeri tarif ettin gibi geldi ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 benim hatun iç mimar, eli de bu tür işlere epey yatkın bizim ev eklektik oldu mesela modern klasik karışık o yüzden şanslıyım hani kendisi zaten en başta bazı mobilyalar için "eskici gezelim!" diye geldi eheh yatak odasını kendisi tasarladı daha önce çalıştığı iş yaptığı bir marangoz var ona yaptırttık çalışma odası komple ikeadan oldu esasında evi tam anlamıyla bitirsek fotoğraf fln koyacağım da, avizemiz yok lan avizeyi unutmuşuz şimdi bakıyorum beğendiğimiz ve eve gidecek olan avizeler 300-400 arası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 tabii ki standartlari daha dusuk 10 bine orasi oyle. fakir edebiyati yapiyorum sanmayin. 25 bin de gayet normal bi rakam, ama 10 binliran varsa da halledersin. bu zamanda evlenilmez argumanina karsi soylemistim ona, gayet de rahat evlenmek calisan bi cift icin. ha fantazilerden cok kaybediyoruz genelde aslinda ben ona karsi urettim. parasi olan 100k da harcasin tabii canim istedigi gibi harcar parayi. ama parasi yok, evlenenmem cunku gelinlik alamiyorum, tv alamiyorum diyosa zaten sorumluluk sahibi bi insan degildir, evlenmesin bu arkadas bi zahmet ehuehuehe. 25k normal. racta benimde aklimda ki aynen oyle. dugun yapmayip, tekne vs kiralamak parti yapmak sabaha kadar dostlarla. tekne olmasa mekan kiralamak yine taksimde beyoglunda. yapan tanidiklarim oldu cok cok keyifli oluyo. dugunde 50 yasindakilerle gobek atma fikri hic mi hic sicak gelmiyo. gerci aileleri ikna etmek en zoru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 said: fakir edebiyati yapiyorum sanmayin. ... 25 bin de gayet normal bi rakam, ama 10 binliran varsa da halledersin. BUNUN NERESİ FAKİR LAN! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 bir anda ikinizi de sevdim! her ne kadar biriniz evli, diğeriniz de evlilik yolunda olsa da =P bu arada düğün gereksiz. kesinlikle katılıyorum. arkadaş arasında bir şeyler yapmak güzel ama. o günü paylaşmak falan.. edik: arada dasaaa girmiş yav! istediğin memeler bende yok dasaaa =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 beni sevmiyorsun yani öyle mi racta! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 bekar adamı niye sevsin olm? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 abi manyak mısın? bekar adam, bekar adamı sever! evliyle ne işim olacak. tek sorun, fazla bir arada durmamak, arada dağılmak lazım. herkes ekmeğinin peşinde bu devirde. abi uzak dur dasaaa, kalabalık yapmayalım. sen şurdakileri kovala, ben de şu köşeye kaynıyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 ben şu köşede durayım bari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 eneee ben ortamlara kovalama peşindeyim, adam kibritçi kız gibi kaldı köşede =) gel bari rakı sofrası kuralım, önce türkiye'yi sonra da fenerbahçe'yi kurtaralım. bu akşam da ekmek yok bize anlaşıldı ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 nedanko said: Iste onu anlatiyorum. Gelinlik gec, yani parasi olmayan biri, evlenmek istiyo aile kurmak istiyor. Gelinlige verecek param yok diye evlenmiyosa, kusura bakmasin maldir biraz heralde. Tv 1.5 vs diyosun, zengin evliligi ayri yani, 300 bin dolara evlenende var. Cok uzun suredir evli gibiyim zaten, bi ton ev tuttum, tutma masrafi hic de 5 bin liraya patlamiyo. O dedigin abarti demiyorum, ama alt sinir degil. benim bahsettigim evlenmek isteyen 10 bin lirayi cebine koyup bu isi halleder. Abi her zaman teori ile pratik arasında fark vardır. Eğer öyle olmasa bilim adamları test ettikleri hiçbir şeyi pratikte test etme gereği duymaz, kağıt üzerinde ispatladıklarını gerçek sayar geçerlerdi. Senin söylemlerin biraz buna benziyor. Senin düşüncelerinin bir kısmı elbette doğru ama Türkiye “genelinde” bakarsak (istisnalar kaideyi bozmaz) senin düşüncelerinin ütopik kaldığı yerler var. Bunlardan birincisi “gelinlik”. Eğer marjinal bir gelin adayımız yok ise (mesela rock bar da üzerimde beyaz elbise olsa yeter veya gel kumsalda başbaşa evlenelim sadece 3 5 arkadaşımız olsun diyen) gelinlik “is a must”. Sonuçta şu cümle karşısında kaç rollarsan rolla dodgelayamıyorsun abi (ki bence haklı bir yorum): “Hayatımda bir kere yaşayabileceğim bir şey bu” Ayrıca ev eşyalarına biraz özen göstermek zorundasın. Sonuçta sen veya kız, ikinizde belli bir hayat standardında yaşadınız. “Sadece beraber olalım aşkımız bizi ısıtır” olayı cicim ayları sonrası yalan abi. Mutlu olmak ve mutlu edebilmek için hayatını çok daha zorlaştırmamak gerekiyor çünkü hayattan almaya alıştığın tatmini alamadığın sürece (konfor ve yaşam tarzı alışkanlıkların olarak) birbirini yemeye başlarsın. Tamam, herşey ilk başta olmayabilir. Mesela bulaşığını elde yıkarsın, ne bileyim TV yi almazsın paran olana kadar, vs vs. Ama senin söylediğin şeyler böyle daha çok romantik filmlerde olabilecek gibi duruyor kusura bakma :) Bu arada tüm bu yorumları “senin” özelinde değil, “genel toplumsal bakış açısı” ile yazıyorum. Ayrıca tabii asgari ücret alan da evleniyor. Ancak şu var. Asgari ücret alan kişinin hayat standardıyla seninkini, seninkiyle de jet-set inkini bir tutamazsın. İnsan “daha iyiyi” tecrübe edene kadar olduğu durumda çok mutsuz olmadan yaşayabilir ama daha iyiyi gördükten sonra “daha kötü” durumda kaldığında aynı mutluluk düzeyinde kalamaz. Yani senin senaryon genel için kısa vadede mümkün gibi görünse de uzun vadede evliliğin sürmesi konusunda problem yaratır. Bu arada nerede ev tuttun bilemiyorum (veya nerelerde), ama ben şu an hala ev bakmaktayım, taşınma masrafı 1 ila 1.5 arası (evlenirken taşınmıyorsun diye düşündüm sıfırdan oluşuyor diye onu dahil etmedim bile), badana boyayı sen aldın yaptın ya da ev sahibi yaptırdı diyelim ona da ok. 600 tl ye ev tutsan (ki bu durumda İstanbul için merkezi bir yerde izbe bir 50 metrekare ya da beylikdüzü civarında fln güzel bir ev tutabilirsin), 1 kira depozito (genelde 2 gerçi), 1 kira kadar emlak komisyon, 3 x 600 = 1.800 lira eder hadi yuvarlak 2 de işte. Evet 5 biraz abartı kaçmış olabilir. Bu arada bu varsayım için bal dök yala bir eve girdiğini ve eşya taşınması için hiç para ödemediğini varsayıyoruz. @senko sen de miele almayıver abi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 nedanko said: tabii ki standartlari daha dusuk 10 bine orasi oyle. fakir edebiyati yapiyorum sanmayin. 25 bin de gayet normal bi rakam, ama 10 binliran varsa da halledersin. bu zamanda evlenilmez argumanina karsi soylemistim ona, gayet de rahat evlenmek calisan bi cift icin. ha fantazilerden cok kaybediyoruz genelde aslinda ben ona karsi urettim. parasi olan 100k da harcasin tabii canim istedigi gibi harcar parayi. ama parasi yok, evlenenmem cunku gelinlik alamiyorum, tv alamiyorum diyosa zaten sorumluluk sahibi bi insan degildir, evlenmesin bu arkadas bi zahmet ehuehuehe. 25k normal. racta benimde aklimda ki aynen oyle. dugun yapmayip, tekne vs kiralamak parti yapmak sabaha kadar dostlarla. tekne olmasa mekan kiralamak yine taksimde beyoglunda. yapan tanidiklarim oldu cok cok keyifli oluyo. dugunde 50 yasindakilerle gobek atma fikri hic mi hic sicak gelmiyo. gerci aileleri ikna etmek en zoru. Sonra bunu demisin yazdigim hersey bosa gitti yahu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 ben şahsen okumadım yani.. didnt_read_lol.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar