Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

OS X sorularim

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• 3 ay sonra ...
  • Genel Yönetici
Sifreli bir FTP'den stream icin VLC"ye gecmem gerekli ama Linux'da 64-bit video oynaticilar oldum olasi sorunluydu, Windows'da da oyle madVR, LAV gibi ust seviye seyler kullandiginda.

OS X'de durum nasil?

Bir de bir indirimden Parallels aldim kardesim kullanir diye, bir denedim once, kiza VMWare'i vermeye karar verdim. Daha iyi calisiyormus. Performans olarak pek bir fark yok ama entegrasyon daha iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

mountain lion'a yukseltmek zorunda kaldim ios6'ya app yapmak icin
space kalkmis, mission control gelmis
hangi angutun aklina geldiyse calisan seyi bozmak, artik desktoplari rowlara bolemiyormusuz, 12 space kullaniyordum imkani yok calisamiyorum su anda

totalspaces grid view'a gecerken transition vermiyor, ic transitionlari da tam bir 3rd party uygulama hissi veriyor, alakasi yok snow leopardin dogalligiyla

var mi baska bildiginiz bir alternatif ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Onu bilmiyorum ama ikisini de kullanidim, Parallels daha iyiymis gercekten. VM'ler daha az yer kapliyor, bir tane base XP makinesi hazirladim yedeklemek icin, 1.2 GB sadece. Bir entegrasyon daha iyi cidden:

http://cl.ly/image/2B1x2C1J302p/Screen%20Shot%202013-03-25%20at%2011.03.50.png

Fusion'da MTGO'yu dock'a koyamiyordum neden bilmiyorum ama Dock'dan acilmiyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
GERGE said:

Tray'da duram seyleri kaldirmanin yolu var mi? Unclutter mesela icon koydu tray'a, asla kullanmiyorum icon'u. Program acik kalsin ama icon gitsin yani.

Menubar'i duzenlemek icin de Bartender diye bir sey aldim, command'a basili tutup surukleyerek de siraya sokuyorum, kapanip acilinca sira bozulmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • 4 ay sonra ...
outlook ta herhangi bir klasörde arama yapınca, sonuçları çıkarırıken en aşağı scroll down yapıyor, en yeni sonuçlar için her arama sonunda yukarı çeviriyorum. e o zaman oldest on top yapayım, öyle ararım dedim. ona göre sıralatınca da bu sefer en yukarı scroll down yaparak sonuç veriyor.

outlook benlen . geçiyor. help.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...

virtual machine programları arasında baya bir gel git yaptım civ oynamak için. en son parallels e karar kılmıştım ama tam bir çöp çıktı. makyaj olarak çok iyi, pratik ama oyun için yeterli değil. uzun vadeli -ki oyunlar 5-6 saat sürebiliyor- oyunlarda, sebebsiz kapatıyor, şişiyor heralde.

o yüzden bootcamp. gayet temiz çalıştı.

sorum, boot camp i kurarken, harddiskin bir kısmını ssd olarak ayrı partition gösteriyordu. sonra macOS üzerinden kontrol ediyorum, hdd bildiğin sata. disk utility de öyle en azından.
ama about this mac kısmında detaylı bilgi almak istediğimde ;

hdd info

sorum, maclerde bu konu farklı mı yürüyor? ssd varsa, diskin hangi kısmı ssd üzerinde, bunu değiştirebiliyor muyuz? ssd yi monitor için stackexchange de yazmışlar bazı şeyler
http://apple.stackexchange.com/questions/88735/how-to-determine-which-files-are-on-ssd-on-fusion-drive ama özellike bazı dosyaları ssd ye almak gibi bir kavram yok sanırım? bootcamp dosyalarını daha hızlı windows için oraya taşıyasım var ama mantığı konusunda hiçbir fikrim yok.

system info

Model Name: iMac
Model Identifier: iMac13,2
Processor Name: Intel Core i7
Processor Speed: 3,4 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 4
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 8 MB
Memory: 32 GB

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...