Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Kullanmak da boyle oluyor: http://d1211.hizliresim.com/13/l/g1ucw.png Menu'den mesela Magic Online'a basiyorum sanal makine suspendedken ve VMware'in kendisi kapaliyken (sifir kaynak tuketimi yani), gordugunuz gibi aciliyor. Ayni menuden geri susbend ediyorum sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Vmware tamamdir, iyi yapmissin :) Parallelsden sonra cok daha basarili gelmisti bana. Buarada file manager icin totalfinder'i kesinlikle tavsiye ederim. Cok buyuk farklar yaratmiyo ama baya bi pratiklestiriyo diyebilirim. Enazindan tab olayi vs. cözuluyo, daha bi rahat. Bide muzik falan ugrasicaksan, logic kesinlikle yuklemelisin :) Ben sistemimi bi toparliimde, app tavsiyesi yaparim biraz daha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Trickster cok iyiymiş ama, oyle böyle değil yani, imba. http://mac.appstorm.net/reviews/utilities/trickster-taking-control-of-your-crafty-file-system/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Korax said: Vmware tamamdir, iyi yapmissin :) Parallelsden sonra cok daha basarili gelmisti bana. ben de şu anda parallels kullanıyorum ama performanstan pek memnun değilim (makinenin eski olmasının da baya bi katkısı var tabi :) ). vmware denemeye değecek kadar fark yaratıyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Illaki fark ediyo, ama virtual machine olayinda performans mevzu %95 donanimdan ibaret. GERGE said: Trickster cok iyiymiş ama, oyle böyle değil yani, imba. http://mac.appstorm.net/reviews/utilities/trickster-taking-control-of-your-crafty-file-system/ caymam totalfinder'dan yinede :)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Parallels pahalı. VMware piyasada bu işi en iyi yapan, en köklü firmalardan biri. Ayrıca Parallels Linux guestleri iyi çalıştırmıyormuş. Parallels gereksiz pahalı. Ayrıca Unity yok içinde, daha kötü bir şey var. Pahalı bir de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 bide soylenmemis, pahali baya. edit: bide pahali hakkaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Parallelsin pahali oldugunu söylemeyi unutmussunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Trickster yerine entegre gelen Spotlight'ı kullansan kurtarmıyor mu? Command-space. Çok temiz ve hızlı bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Spotlight çok kullanıyorum zaten. Trickster'ın olayı farklı. Son kullanılan dosyalar, programlar, son kaydedilen dosyalar, indirilen dosyalar filan var içinde. System-wide history gibi yaptığın her şeyin kategoriler altında kaydını tutan. Farklı bir şey yani. Korsan dene bir, beğenip alırsın sonra. Daha önce böyle bir şey görmemiştim ben, apayrı bir icat. Çok esnek bir de, filtrelerle filan istediğin kategorileri yaratabiliyorsun. Recent Files olayıyıyla kıyaslamak cro-magnon'ların yaptığı çakmak taşından kesici uçlı dalı İsviçre çakısıyla kıyaslamak gibi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 GERGE said: Parallels pahalı. VMware piyasada bu işi en iyi yapan, en köklü firmalardan biri. Ayrıca Parallels Linux guestleri iyi çalıştırmıyormuş. Parallels gereksiz pahalı. Ayrıca Unity yok içinde, daha kötü bir şey var. Pahalı bir de. abi ilk mesajında, air aldığını office aldığını yazmışsın sonra pahalı falan diyosun kindle'ın falan da var: kendi işin yok para kazanmıyosun, aile parası yiyiyosun al kullan derdin ne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Air edindim dedim, aldim degil. Para vermedim. Hong Kong'a giden birinden hediye geldi. O Nook icin de 3 ay para biriktirmisimdir. Ne bu agresiflik? 50TL fazla verecek param var diye daha azini 50TL daha pahaliya sunan birseyi niye alayim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 vmware kullanırken performans kaybı ne düzeyde oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Zor bir sey yapmadim ama kullandiklarimda performans kaybi yok hic. Gerci 2D oyunlar ve Magic Online calistirdim sadece. Hem OS X'de hem de XP'de yapabilecegim bir benchmark onerirsen bakarim hemen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 yani bootcamp imkanı varken değer mi virtual kasmaya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Onun yapilmisi var: http://www.macobserver.com/imgs/tmo_articles/20120917_vmbench_1.jpg (kaynak: http://www.macobserver.com/tmo/article/benchmarking-parallels-fusion-and-virtualbox-against-boot-camp ) Bu arada kesin deger. Calisma sekli cok kolaylik getiriyor cunku. Soyle kullaniyorsun, OS X gibiymis ayni: http://i.imgur.com/CjRky.jpg Tum clipboard ve User files da ortak. Su C:UsersGERGE klasorunu OS X altinda tutuyor, Documents'de. Sanal makinede yer kaplamiyor, erisim de cok kolay oluyor iki taraftan da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 bootcamp tahmin ettiğim gibi 3d markta ezmiş. windowsu sadece gaming için yükleyecek olan birine gelmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Overall kotu degil ama. Office icin filan iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Esh said: yani bootcamp imkanı varken değer mi virtual kasmaya bootcamp cok rererö, ne butkempi ya, modern ol artik asasgsa O degilde ben sirf oyun icin vmware yuklicem. Bakalim nekadar etkilicek performansi. Bende emindim bootcampin ezeceginden netekim yinede yeniden baslat vs ugrasmadan bi deniim diyorum bakalim nolcek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Os x de natıve calısan bır oyun denedım ama olmadı. Oyun os x'de ancak calısıyordu ama. Aır yerıne pro kullanırsan guzel calısır bence cok kasmayan oyunlar. Skyrım bıle oynuyorlarmıs ıste. 2d oyunları, tur tabanlı ağır oyunları air ile bile vmware ile güzel oynuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Iste: http://www.youtube.com/watch?v=Qy1V0VV2gwY Bu epey high end bir makine, Fusion'un performansi daha dusuk diyorlar ama 3d icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 3d isteyen oyunlarda 2x fps farki var yani. Yazik olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Yeni oyunlar icin oyle. Planescape filan guzelce oynuyorum ben ama. Hardcore oyuncu icin iyi degil ama. Gerci bu makine Skyrim'i duz 48 fps aciyor, Retina Macbook, 1080p'de, tum ayarlar en yuksekte 40 fps veriyor. Bootcamp'da ultra ile med arasi 2x fps farki var yine. Sanal makinede med ayarlarda oynanir yani. 1080p yerine 720p yaparsan iyice rahat olur. O kadar kotu gorunmuyor yani ama oyuncu isi degil yine de bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Fusion gibi seylerin Linux'de olmamasinin nedeni sanirim 10 kusur populer dagitim olmasi. Planescape oynatmayi da becerdim gerekli modlariyla. Tam ekran program gibi calisiyor oyun, 4 parmak flick olayi ile geciliyor rahatca. Performans da cok iyi. http://www.youtube.com/watch?v=VItro6TDjh4&feature=youtu.be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 VM'de oyun pek oyuncu işi değil evet, ama idare eder seviyede çalıştırıyor yine de. Win7 üstünde NFS Most Wanted falan oynuyoruz mesela, gayet gidiyor alet sıkıntı çıkmıyor. Biraz daha VM ağırlıklı takılırım dersen 8GB almak daha mantıklı ama, Win7 Vm'de çalışırken 4GB full doluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar