Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

OS X sorularim

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Pazartesi aksami Air 2012 edindim, sorularim oldukca soracagim burada.

Simdi internette aradim bir clipboard manager ama iyi ve beles bir tane bulamadim. ClipX'in OS X de calisan benzeri var mi? Linux'de built-in gelen, Windows'da da beles olan bir seye para vermek koyar yani.

Ofis olarak da yeni cikan OpenOffice@i yukladim ama iCloud ve iPad entegrasyonu icin iWork alayim diyorum. MS Office formatlariyla arasi nasil kaydetme ve acma olarak?

Corel Paintshop Pro calismiyor. Photoshop pahali. Ne kullanmali?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Korsan inridip bir denedim trial olayini kaldirdiklari icin, iWorks bana gore degil. MS Office for Mac aliyorum.

Bir de Apple'a kafam girsin abi. 64GB diskli notebook verdiler, herseyim zaten bulut oldugu icin yeter diye aldim, yetiyor da; ama sonra nedensiz bir sekilde dolunca sdd 20GB local backup yaptigini farkettim. Terminal'den kapatabildim ancak epey kurcaladiktan sonra. 64GB'lik air'da kapali gelmesini bekler insan onun. Su katilmamis salak tabirinin karsiligi tam adamlar. Sistemi cok sevmis ve Apple fanboyu olma yolunda giderken bu.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Bir de Apple'a kafam girsin abi. 64GB diskli notebook verdiler, herseyim zaten bulut oldugu icin yeter diye aldim, yetiyor da; ama sonra nedensiz bir sekilde dolunca sdd 20GB local backup yaptigini farkettim. Terminal'den kapatabildim ancak epey kurcaladiktan sonra. 64GB'lik air'da kapali gelmesini bekler insan onun. Su katilmamis salak tabirinin karsiligi tam adamlar. Sistemi cok sevmis ve Apple fanboyu olma yolunda giderken bu.

Tamamen consumer odakli sonuclar ureten bir sirketin urunlerini foolproof hale getirmesinden daha dogal bisey olamaz. Salaklik olarak yorumlamak fazla ekstrem. Ihtiyaci olmayan kullanici kapatabilecek duzeyde oluyor, ihtiyaci olup olmadigini blmeyen kullanici zaten kapatmamali.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Insan en azindan time machine icine disable local backups diye bir sey koyar. Terminalle, man sayfalariyla, ls'lerle ugrastirmaz. mac alirkan amacim bunlarla ugrasmayip *nix tadini mac kolayligiyla yasamakti yani.

Bu arada Office 2011 anahtari edinip yukledim, iWorks'den kat kat daha iyi gibi geldi. Gerci iWorks'de bir Pages kullandim epey bir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
MacPorts ve benzerleriyle amacim Linux programlari ve kutuphaneleri yuklemek. Yillardir alistigim programlar ve yazip kullandigim bash scriptleri icin. MacPorts'a baktim, aradigim cogu sey var.

Homebrew'in sistem daha iyi gorunuyor ama MacPorts benim iktiyaclarimi daah iyi karsiliyor gibi. Aradigim her seyi bulamadim Homebrew'de, oturup kendi formulalarimi yazmam gerekecek orada.

Gizli dosya seyini cozemedim ama. basma file manager var mi iyi? terminal kulaniyorum yani su an gerektiginde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Starcraft II oynadim bu sabah, ayarlari mid yaptim, akiciydi cok. Bir daha actigimda high deneyecegim. Altina sogutucumu koydum ama, Windows'da da gerekiyor gerci o.

Witcher da oynadim ama low oldu o akici ancak.

Bir de temel olarak Magic Online oynama amacli virtualization programi alacagim. Fusion 5 mi, Parallels 8 mi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...