Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

başka ülkenin vatandaşlığına geçme

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
fransaya gezmeye gittin cezayirli rapci tinerci cocuk kafana vurdu sopayı cuzdani pasaportu aldi kacti
bi uyandin konusamiyorsun, hafizanda gidik
hastanede ebelegübele takiliyon
noldu
nerenin vatandasi oldugunu da cözemediler
tr de köyde bi anneannen sag onunda gözleri kör
Mesaj tarihi:
lejyona yazılmam ben. daha fazla kazanıyorum ayda. hem madagaskar'ın kuzeyindeki adalara, cibuti'ye falan yolluyorlar. fransadayken sivil kıyafetle dolaşamıyorsun. vesaire vesaire... araştırdım onları hep.
Mesaj tarihi:
abi bu şeye hjastayım
turk vatandaslıgından cıkıcam
alın vatandaslıgınızı istemiyorum ben dicem
,

sanki dunyadaki diğer ulkelerde gel nolur benim vatandasım ol diye yalvarıyo herkese
Mesaj tarihi:
BonePART said:

abi bu şeye hjastayım
turk vatandaslıgından cıkıcam
alın vatandaslıgınızı istemiyorum ben dicem
,

sanki dunyadaki diğer ulkelerde gel nolur benim vatandasım ol diye yalvarıyo herkese

ekşi duyuruda falan da oluyor böyle topicler. 'üniversite diplomam var, orta düzey ingilizce, bu ülkeden gitmek istiyorum nefret ediyorum artık hangi ülkeye gideyim' falan tarzı konular açılıyo. gülüyorum sdkjfllsdf
Mesaj tarihi:
ya anlamadığım adam gibi ülkelere gidip orda çalıştığında hertürlü olanaktan yararlanabiliyorsun zaten hatta çalışmasan bile yıgınla destek sağlıyorlar. niye illa vatandaşlık değiştirmeye kasıyor millet? Avrupa Birliği ayrıcalıkları cart curt olsa anlarım da gidip yeryüzündeki ülkelerin yarısını yazıyor herifler bu olur bu olur diye
Mesaj tarihi:
abi, adam için vatan-millet-bayrak hikaye kavramlar. yediği,içtiği,s.çtığı yer önemli adam için. onun için rahat rahat yazabiliyor vatandaşlıktan çıkmak istiyorum diye. bence de yürüsün gitsinler. ingiliz, fransız, alman vatandaşlığının gideri daha fazla.
Mesaj tarihi:
herkes vatan millet sakarya kafasında olacak diye bir şey yok, herkes doğduğu ülkeyi sevmek zorunda da değil...

imkanı olan neden düşünmesin eğer başka ülke vatandaşlığıyla daha yüksek bir yaşam standardına ulaşıcaksa ya da askerlik gibi dayatılan şeylerden kurtulacaksa.
Mesaj tarihi:
ayrıca vatandaşılığını değiştiren türkiye'den vazgeçiyor diye bir şey yok.

oy kullanamıyorsun sadece, istersen sonra gel tr'de yaşa
Mesaj tarihi:
git bi soygun falan yap, 3m dolarlık. kaçış planı falan da tam olsun ama.
500binini kanadaya veriyosun, kalanıyla iş kuruyosun kanadada. suçlu değişim dalgası da yok, ömrünün sonuna kadar kanadada yaşarsan yakalanmazsın.

ps: yaptığın soygun interpollük bişey olmasın tabi.
Mesaj tarihi:
Zep said:

herkes vatan millet sakarya kafasında olacak diye bir şey yok, herkes doğduğu ülkeyi sevmek zorunda da değil...

imkanı olan neden düşünmesin eğer başka ülke vatandaşlığıyla daha yüksek bir yaşam standardına ulaşıcaksa ya da askerlik gibi dayatılan şeylerden kurtulacaksa.

daha yüksek yaşam standardını kazanmanın yolu vatandaşlıktan çıkmak mıdır? her alman,ingiliz,fransız,amerikalı daha yüksek yaşam standardına mı sahip?

bir insanın doğduğu ülkeyi sevmesi vatan-millet-sakarya kafasında olmak mıdır? insan olmanın güzelliklerindendir doğduğu vatanı sevmek, sevebilmek diye düşünüyorum.
neyse, daha fazla tartışmayacağım. ben de zaten senin deyiminle vatan-millet-sakarya kafasında olmayan adam yürüsün gitsin diyorum. düşünce özgürlüğü-ifade özgürlüğü tek taraflı değil ya?!
  • Yeni Oluştur...