Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Processing power nası satarım lan" diye geldik meğersem bitcoinmiş.

Chemical

Öne çıkan mesajlar

iyi hos guzel de ben de asagidaki soruya takiliyorum

senko said:

imamizer said:

şimdi sana anne sorusu soruyorum;

arkadaşım o zaman neden adamlar bunu satıyor da 5 gün kendileri çalıştırıp aynı parayı kazanmıyor? böyle bedavadan para kazanılıyorsa herkes kazanırdı.

asdf

ben de takıldım buraya.

elimde mine hizlandirici teknoloji olsa neden satayim ki, kendim kastirip paranin dibine vururum, bitcoin rakamlarini da cok bozmam ustelik :)
Sosyal ağlarda paylaş

Iyi de neden satmayasin ?

Hani ortada yapilabilecek bir urun ve yaratilabilecek bir faalityet alani var. Sen yapmasan rakip firma yapacak. Ustune -emin degilim oyle mi- lab olarak faaliyet alanin bu, teknoloji uretmek. Portfolyona "BIZ BUNU YAPTIK!" diyecek urun koymak. Niye yapmayasin ?

Bir de bir urun cikarip satmak vs bitcoin'den kazanmak seklinde kiyaslandiginda ilk secenek cok daha gercekti zira bitcoin gayet patlayabilecek bir olay. Vergisiz ticaret hepsinden once, USA dahil her ulkede sakat olay.
Sosyal ağlarda paylaş

su yuzden satmam;

Oncelikle bir firmanin ve firma sahibinin oncelikli hedefi kar etmektir. Bu acidan bakildiginda bir urun gelistiriyorum ve bu urunu insanliga faydasi olsun diye degil, kar elde etmek icin gelistiyorum. Eger bu urunu kendim kullanarak 15K BTC (yaklasik $2.7M) para kazanabilecekken, ben bunu $2.5K degere neden satayim? Surumden bile o kadar kazanamam. Eyvallah vergisiz kazanca olabilir ama soyle de bir durum var, senin $2.7M in varsa, o kadar zengin bir adamsan eger, sen devlete yatirim yapcam, koptu yapcam, agac dikcem falan de, onlari bir sekilde halledersin :) Gunumuz dunyasindaki duzen, zengini korumaya yoneliktir :)
Sosyal ağlarda paylaş

abi herkesin atladığı bi nokta var ; herkes sadece mine yapsa sonra chemicalın dediği gibi kendine saklasa efficient bi market olmaz ne fiyat kalır ne bişey kalır. Ikincisi imamizer dediği gibi bedava bir iş değil bu kaçıncı yazılışı bilmiyorum ama maliyeti var sonuçta sistemde buna göre yapılmış.

birde sen kendini altın madeni işletmecisi olarak düşün. Altını çıkaran şirket çıkardığı altını sadece kendine saklayamaz çok maliyetli bir olay bir noktada satmak zorunda.Ha bir kısmını hedgeleyebilir ama oda maliyetli sonsuza kadar yapamaz. Piyasada sürkilasyon olamdığı sürece kim alırkı değersiz saçma sapan bişeye döner.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben mesela yakın zamanda elime geçen ilk parayla fiyatına bakmassızın almayı düşünüyorum! neden ? birinci burda supplyı kısıtlı ve exponential bi şekilde azalan bir currencyden bahsediyoruz.Yani 100 yıl sonra nekadar bitcoin olacağı codelanmış zaten. Ikincisi önceden yazdğım gibi fiat currency değil yani hiç bir merkez bankası debase edemez inflation diye bi olgu yok çünkü supply sınırlı. Fiyatı belirleyen tek faktör demand ve ilerde demandin artıcağına inanıyorsam gözüm kapalı alırım.Riskli mi? tabiki ama risk almadanda büyük miktarlar kazanamıyorsun
Sosyal ağlarda paylaş

zgrw said:

iyi hos guzel de ben de asagidaki soruya takiliyorum

senko said:

imamizer said:

şimdi sana anne sorusu soruyorum;

arkadaşım o zaman neden adamlar bunu satıyor da 5 gün kendileri çalıştırıp aynı parayı kazanmıyor? böyle bedavadan para kazanılıyorsa herkes kazanırdı.

asdf

ben de takıldım buraya.

elimde mine hizlandirici teknoloji olsa neden satayim ki, kendim kastirip paranin dibine vururum, bitcoin rakamlarini da cok bozmam ustelik :)

çünkü develop etmek için çok para harcamış olucaksın, 5-6 senede geri dönücek desen kimse sana para vermezdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bitcoin cüzdanı indiriyorum , 200k+ blok ile senkronize ediliyor gözüküyor .

Elimden geldiğince anladığım kadarıyla girmeye çalışıyorum bende işleme , elimde boş kasa falan var hani hesaplamayı doğru yaparsam ucuza btc minning seti kurabilirim kendime, fakat önce şu sistemler nasıl çalışıyor onu keşfetmeye çalışıyorum :D

Şimdi bitcoin wallter indiriyorum onda sorun yok , sonra ki minning pool adımlarını buralardan biri anlatsa , redditten daha net olacağından eminim :D

Tuto lazım illa ki boyle konuşarak zor . Hiç btc ile alakası olmayan biri sıfırdan nasıl btc minning işine girebilir onu anlatmalı birileri :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...