DareJedi Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Ben nasıl hesaplandığını bulamadım uygulama vs gibi birşey mi var? i5 3570K 570GTX 16GB 1600mhz ram 750W power sup ile ne oluyor şimdi birisi el atabilir mi? Ya da nasıl hesaplandığını söylese de olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Abi bi cacik olmuyor o tip bir donanimla. Mega-hash seviyesinden kurtulup giga-hash per second seklinde key uretemedikten sonra anlamsiz oluyor, kazanamiyorsun bisey. Giga-hash nasil uretirim dersen, ufak embedded cihazlar cikarmislar. 60 Giga-hash/sec ile hash uretip 60watt enerji harciyor ama 1-2K dolar tabi fiyati. Nasil yapmislar bilemedim ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tamamnerd Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 http://bitminter.com/test güç testi için buyur kullan ama fazla bişey bekleme hep zarardasın anca elektrik bedava olucak bide kartın son 1 senede falan alınması lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Hmm anladım adamlar spesifik şeylere yükleniyor böylece 2kya setup yapabiliyor anca öyle olur ama zaten i7 ve 680GTX vs olunca 2k yı fazlası ile geçer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Valla arka sayfada attım adamın biri 48gh diyor artık gerisini siz hesaplayın. Yine günde 5bin dolar falan şeklinde bir durum yoktur , ayrıca şimdi bu adam mine yapıyor , tam parasını çıkartıyor bu sistemin (24 kasa var herifte) sonra mine yapmak zorlaşıyor yeni sistemler çıkıyor onları alması gerekıyor falan tekrar masraf yapıyor, yani döngüye giriyor break evenden çooook öteye geçemiyor. Düşün ki 24 kasa ile mine eden adam bile masrafını çıkartacak sonra tekrar masraf yapacak falan derken tamam kazanır ama öyle çok deli kazanmaz maaş kadar falan anca kazanır sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Bunun icin tasarlanmis donanima 1500 dolar harcayarak 25ghash/sec gibi degerler verebilen cihazlar alabiliyosu su anda. O da nerden baksan 2K falan kar birakiyordur su andaki uretim hizi ve bitcoin fiyatiyla ama firmalar ya da cihazlar ne kadar guvenilir bi fikrim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Şu alet fena değil sanki, https://products.butterflylabs.com/5-gh-s-bitcoin-miner.html PC üzerinden çalıştığını hesaba katıp, İstanbul'un elektrik fiyatları dikkate alındığında 50 dolar civarı kar bırakıyo günde. 6 günde kendini idame ediyo, aylık 1240$ gibi bi para bırakıyo. Çok temiz lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 şimdi sana anne sorusu soruyorum; arkadaşım o zaman neden adamlar bunu satıyor da 5 gün kendileri çalıştırıp aynı parayı kazanmıyor? böyle bedavadan para kazanılıyorsa herkes kazanırdı. asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Kojiroh said: Şu alet fena değil sanki, https://products.butterflylabs.com/5-gh-s-bitcoin-miner.html PC üzerinden çalıştığını hesaba katıp, İstanbul'un elektrik fiyatları dikkate alındığında 50 dolar civarı kar bırakıyo günde. 6 günde kendini idame ediyo, aylık 1240$ gibi bi para bırakıyo. Çok temiz lan Onlara bakindim baya bi. Parasini gectim abi kazanmak falan istemiyorum da, GPU ile 90-100 mhash/sec yaparken bu adamlarin embedded cihaz ile nasil 4-5ghash/sec urettigine fena takmis durumdayim. Bulan olursa bir paper falan bisey paylassin gozunuzu sevim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Muhtemelen sadece bu işi yapıyo ya. Bi tane minerın kodlarına baktıydım, 20-30 tane sabitten bi şeyler üretiyodu. O sabitleri atıyodur bi lookup table'a, çakıyodur basit bi mikroçipi devreye, sonra ver elini bitcoin. Edit: Bi de Nvidia kartlarda niye daha yavaş onu anlamadım, ben kendi GTX 560Ti kartımda CUDA ile yazılan verisyonunu denedim, 90Mhash falan aldım ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Onu da dusundum de, 50 kat fark yine mantikli gelmedi bana. Bu arada baya bi parametre neyim var, onlari kurcala istersen bi. AMD kartlar icin kastirip bulmus elemanlar en optimum degeri ama NVidia icin goremedim oyle bisey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Hayır oyle bir mantık varsa 50gh/s olandan alalım bu mantıkla günde 500 dolar mı kazandıracak bize? Çekelim kredi alalım 100 tane çok çabuk deli gibi zengin oluruz? Bu kadar basit degildir :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Elindekini satabildikten sonra basit diyelim de kapansin konu zira alakasiz kaliyor. Hisse senedi gibi dusun, alicisi oldukca o kadar basit olay, yoksa degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 bitcoin forex gibi bişey ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 imamizer said: şimdi sana anne sorusu soruyorum; arkadaşım o zaman neden adamlar bunu satıyor da 5 gün kendileri çalıştırıp aynı parayı kazanmıyor? böyle bedavadan para kazanılıyorsa herkes kazanırdı. asdf ben de takıldım buraya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bourbon Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Mithat said: Hayır oyle bir mantık varsa 50gh/s olandan alalım bu mantıkla günde 500 dolar mı kazandıracak bize? Çekelim kredi alalım 100 tane çok çabuk deli gibi zengin oluruz? Bu kadar basit degildir :D yarın fiyatı 100 dolardan atıyorum 20 dolara düştüğünde napıcaksın uzun dönemli düşünmediğin sürece sakat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Yarın fiyati 20 dolara düşmezse bu yöntem ile zengin oluruz o zaman bu mudur mantık? Eğer 100$+ olarak kalırsa , bu minerlardan alıp atıyorum 300 bin dolar harcadın 100 tane aldın. Bu matematikle günde 50 bin dolar kar mı yapacak? Hani bu mantıkla 100$+ olarak kalırsa eğer (kalır kalmaz demiyorum kalmayabilir ben kalırsadan yola çıkarak soruyorum) 300 bin dolar harcayıp 100 tane şu seti yapsak günde 50 bin dolar mı kazanıcaz? Çok saçma gelmiyor mu kulağa? Ben diyelim ki 150$ dan sell kurarım, 150den satabilirsem hepsini satarım yok fiyat 150nin aşağısa düşerse satmam şeklinde gayet güzel para kazanılır bu kadar basit olsaydı bence bir sıkıntı vardır. Hadi birimiz harcasın 250 dolar alsın şu aletten bi denesin :D tutarsa zengin bir paticik forumu oluşturabiliriz :D Bir de harbiden https://products.butterflylabs.com/50-gh-s-bitcoin-miner.html Şu alet 50gh/s ama http://www.youtube.com/watch?v=eLt8Se3vVNg Şunların tamamı 48gh/s Bu da çok saçma bence o 50gh/s olan aletle günde 500 dolar falan kazanılmıyordur çok saçma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tamamnerd Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 çok para kasarsan bi anda satamazsın fiyatlar feci düşer gerçe hoarderler topluyor şu an fiyat artacak gibi ama bi yerde balonu patlatırlar benden söylemesi adam toplanıyor şu an 2 sayfadır aynı şeyi papağan gibi tekrar ediyorum ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bourbon Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 :D @Mithat abi çok basit hesaplar yapıyosun demek istediğim market zaten yeni, çok volatile ilerde nolcak ne bitcek belli değil.Daha önceki postlarımda yazdığım gibi fiyat artışlarında economic indicatorlerinde etkisi var kıbrısda olanların bile etkisi var. Yani çok fazla bilinmeyen var senn yaptığın denklemler gibi değil :D para var risk alırım diyosan o ayrı! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 https://products.butterflylabs.com/homepage/1500gh-bitcoin-miner.html bak asıl bu günde 15k para basıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Enteresan konu. Benim de ilgimi cekti, baya bir inceledim ama çok riskli buldum, özellikle de sadece mine ederek para kazanılamayacağı kanaatine vardım. Mutlaka yanına ek bir servis falan vermek lazım. Ne bileyim sitelerine trafik çekmeye çalışan arkadaşlar falan mine ettiği BTCleri vererek bu işi halledebilirler bence. Reklama bilmem kaç para verileceğine, hardware e veriyorsun işte. Ama uzun vadede ne olacağı çok belirsiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Ya zaten dün telefonla bakıyodum bu konulara da, annem napıyosun falan deyince anlattım olayı, direk imamizer'ın dediğine bağladı olayı sdf Ben merakımdan bakıyorum konuya aslında. Mesela şu ASIC aletler iyi hoş da cidden adam kendisi niye kullanmasın madem bu kadar verimli? Ki zaten o aletler yaygınlaştıkça bitcoinin USD değeri azalacak, hatta mining hızı yüzlerce kat arttığı için BTC değeri de yüzlerce kat azalacak düz mantıkla. Her işte olduğu gibi bu işte de geç kaldık sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bourbon Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 abi mine yapmak zorunda değilsiniz parayla alın ssdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bourbon Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 eğer ilerde artıcağına inanıyorsanız kısa dönemde zarar etsen bile uzun dönemde über fiyat artışlarının olmıcağını kimse öngöremez. Sırf yarın öbür gün financial collapse olur ne bilim mesela japanyo default olabilir diye bile bence alınabilir. Bu gibi eventlerde ilk fırlayacak para birimi gibi görünüyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bourbon Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Mesela okuyorum kaç gündür market cap daha 2 billion ve yakın gelecekte mesela market capi silverı geçicek diyolar.Mesela 10 billion oldumu ozman hedge fundlar yatırımcılar tarafından hard currecy olarak görülebilir diyolar yani bi nevi altın ve gümüş gibi.Yanında birde yukarda bahsettiğim evetlerden biri olsan ozamn sen gör artışı lol ulan amma yazma özürlüymüşüm! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar