Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Processing power nası satarım lan" diye geldik meğersem bitcoinmiş.

Chemical

Öne çıkan mesajlar

Abi bi cacik olmuyor o tip bir donanimla. Mega-hash seviyesinden kurtulup giga-hash per second seklinde key uretemedikten sonra anlamsiz oluyor, kazanamiyorsun bisey.

Giga-hash nasil uretirim dersen, ufak embedded cihazlar cikarmislar. 60 Giga-hash/sec ile hash uretip 60watt enerji harciyor ama 1-2K dolar tabi fiyati. Nasil yapmislar bilemedim ama.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla arka sayfada attım adamın biri 48gh diyor artık gerisini siz hesaplayın. Yine günde 5bin dolar falan şeklinde bir durum yoktur , ayrıca şimdi bu adam mine yapıyor , tam parasını çıkartıyor bu sistemin (24 kasa var herifte) sonra mine yapmak zorlaşıyor yeni sistemler çıkıyor onları alması gerekıyor falan tekrar masraf yapıyor, yani döngüye giriyor break evenden çooook öteye geçemiyor.

Düşün ki 24 kasa ile mine eden adam bile masrafını çıkartacak sonra tekrar masraf yapacak falan derken tamam kazanır ama öyle çok deli kazanmaz maaş kadar falan anca kazanır sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bunun icin tasarlanmis donanima 1500 dolar harcayarak 25ghash/sec gibi degerler verebilen cihazlar alabiliyosu su anda. O da nerden baksan 2K falan kar birakiyordur su andaki uretim hizi ve bitcoin fiyatiyla ama firmalar ya da cihazlar ne kadar guvenilir bi fikrim yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu alet fena değil sanki, https://products.butterflylabs.com/5-gh-s-bitcoin-miner.html
PC üzerinden çalıştığını hesaba katıp, İstanbul'un elektrik fiyatları dikkate alındığında 50 dolar civarı kar bırakıyo günde. 6 günde kendini idame ediyo, aylık 1240$ gibi bi para bırakıyo. Çok temiz lan
Sosyal ağlarda paylaş

Kojiroh said:

Şu alet fena değil sanki, https://products.butterflylabs.com/5-gh-s-bitcoin-miner.html
PC üzerinden çalıştığını hesaba katıp, İstanbul'un elektrik fiyatları dikkate alındığında 50 dolar civarı kar bırakıyo günde. 6 günde kendini idame ediyo, aylık 1240$ gibi bi para bırakıyo. Çok temiz lan

Onlara bakindim baya bi. Parasini gectim abi kazanmak falan istemiyorum da, GPU ile 90-100 mhash/sec yaparken bu adamlarin embedded cihaz ile nasil 4-5ghash/sec urettigine fena takmis durumdayim.

Bulan olursa bir paper falan bisey paylassin gozunuzu sevim.
Sosyal ağlarda paylaş

Muhtemelen sadece bu işi yapıyo ya. Bi tane minerın kodlarına baktıydım, 20-30 tane sabitten bi şeyler üretiyodu. O sabitleri atıyodur bi lookup table'a, çakıyodur basit bi mikroçipi devreye, sonra ver elini bitcoin.

Edit: Bi de Nvidia kartlarda niye daha yavaş onu anlamadım, ben kendi GTX 560Ti kartımda CUDA ile yazılan verisyonunu denedim, 90Mhash falan aldım ben de.
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat said:

Hayır oyle bir mantık varsa 50gh/s olandan alalım bu mantıkla günde 500 dolar mı kazandıracak bize? Çekelim kredi alalım 100 tane çok çabuk deli gibi zengin oluruz? Bu kadar basit degildir :D

yarın fiyatı 100 dolardan atıyorum 20 dolara düştüğünde napıcaksın uzun dönemli düşünmediğin sürece sakat
Sosyal ağlarda paylaş

Yarın fiyati 20 dolara düşmezse bu yöntem ile zengin oluruz o zaman bu mudur mantık?

Eğer 100$+ olarak kalırsa , bu minerlardan alıp atıyorum 300 bin dolar harcadın 100 tane aldın. Bu matematikle günde 50 bin dolar kar mı yapacak? Hani bu mantıkla 100$+ olarak kalırsa eğer (kalır kalmaz demiyorum kalmayabilir ben kalırsadan yola çıkarak soruyorum) 300 bin dolar harcayıp 100 tane şu seti yapsak günde 50 bin dolar mı kazanıcaz?

Çok saçma gelmiyor mu kulağa?

Ben diyelim ki 150$ dan sell kurarım, 150den satabilirsem hepsini satarım yok fiyat 150nin aşağısa düşerse satmam şeklinde gayet güzel para kazanılır bu kadar basit olsaydı bence bir sıkıntı vardır.

Hadi birimiz harcasın 250 dolar alsın şu aletten bi denesin :D tutarsa zengin bir paticik forumu oluşturabiliriz :D

Bir de harbiden

https://products.butterflylabs.com/50-gh-s-bitcoin-miner.html

Şu alet 50gh/s ama

http://www.youtube.com/watch?v=eLt8Se3vVNg

Şunların tamamı 48gh/s

Bu da çok saçma bence o 50gh/s olan aletle günde 500 dolar falan kazanılmıyordur çok saçma.
Sosyal ağlarda paylaş

:D @Mithat

abi çok basit hesaplar yapıyosun demek istediğim market zaten yeni, çok volatile ilerde nolcak ne bitcek belli değil.Daha önceki postlarımda yazdığım gibi fiyat artışlarında economic indicatorlerinde etkisi var kıbrısda olanların bile etkisi var.
Yani çok fazla bilinmeyen var senn yaptığın denklemler gibi değil :D para var risk alırım diyosan o ayrı!
Sosyal ağlarda paylaş

Enteresan konu. Benim de ilgimi cekti, baya bir inceledim ama çok riskli buldum, özellikle de sadece mine ederek para kazanılamayacağı kanaatine vardım.

Mutlaka yanına ek bir servis falan vermek lazım. Ne bileyim sitelerine trafik çekmeye çalışan arkadaşlar falan mine ettiği BTCleri vererek bu işi halledebilirler bence.

Reklama bilmem kaç para verileceğine, hardware e veriyorsun işte. Ama uzun vadede ne olacağı çok belirsiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya zaten dün telefonla bakıyodum bu konulara da, annem napıyosun falan deyince anlattım olayı, direk imamizer'ın dediğine bağladı olayı sdf

Ben merakımdan bakıyorum konuya aslında. Mesela şu ASIC aletler iyi hoş da cidden adam kendisi niye kullanmasın madem bu kadar verimli? Ki zaten o aletler yaygınlaştıkça bitcoinin USD değeri azalacak, hatta mining hızı yüzlerce kat arttığı için BTC değeri de yüzlerce kat azalacak düz mantıkla.

Her işte olduğu gibi bu işte de geç kaldık sdf
Sosyal ağlarda paylaş

eğer ilerde artıcağına inanıyorsanız kısa dönemde zarar etsen bile uzun dönemde über fiyat artışlarının olmıcağını kimse öngöremez. Sırf yarın öbür gün financial collapse olur ne bilim mesela japanyo default olabilir diye bile bence alınabilir. Bu gibi eventlerde ilk fırlayacak para birimi gibi görünüyo
Sosyal ağlarda paylaş

Mesela okuyorum kaç gündür market cap daha 2 billion ve yakın gelecekte mesela market capi silverı geçicek diyolar.Mesela 10 billion oldumu ozman hedge fundlar yatırımcılar tarafından hard currecy olarak görülebilir diyolar yani bi nevi altın ve gümüş gibi.Yanında birde yukarda bahsettiğim evetlerden biri olsan ozamn sen gör artışı lol

ulan amma yazma özürlüymüşüm!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...