Mithat Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Ya ben oyle dedim başka birinde kanaat getirirlerse bilemem tabii. Fikir attım ben ortaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 mtgox bakımda bugün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 50btc kapandımı yaw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 185tl'ye 5870 buldum bir tane. Aldım. Bakalım investment kendini ne kadar zamanda çıkartabilecek... Buradan bilgilendiririm hepinizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 5870 ne aldın? olay orda :D yaklaşık olarak 400mhash/s civarı yapandan aldıysan yaklaşık 42 günde kendini amorti ediyor ondan sonra da günde 2.5 dolardan 5 tl kazandırıyor , bu tabii günde 24 saat aralıksız çalıştığı hali :D Onun yerine 6 tane 5870 alabiliyorsan ve kurabiliyorsan , bu fiyattan 6 tane alıp 26 günde parasını amorti edip geri kalan günlerde günde 26 dolar falan kazanırdın günde. Tabii bunlar asicler çıkınca yalan olacak bunları tamamı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Benim elimde ultra guclu bi fpga var. ama nasil kullanacagimi bilmiyorum mesela :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Guiminer indirirsen orda devices kısmında gözüküyor olması lazım , gpu - cpu -fpga hepsini otomatik görüp sana seçenek olarak sunuyor diye tahmin ediyorum. Ultra güçlü ise arada ki fark belli olacaktır istersen bi guiminer ve btcguild ile denemeni yap eğer söylediğin kadar ultraysa nasıl kullanıldığını çözmüş olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Üniversitenin eğitim için ortaya koyduğu imkanları kendi şahsi çıkarların için mi kullanıyorsun ahlaksız terbiyesiz adam?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 axedice said: Üniversitenin eğitim için ortaya koyduğu imkanları kendi şahsi çıkarların için mi kullanıyorsun ahlaksız terbiyesiz adam?! Okulun süper kompütere yüklücek kesin kenef herif. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Mithat said: 5870 ne aldın? olay orda :D yaklaşık olarak 400mhash/s civarı yapandan aldıysan yaklaşık 42 günde kendini amorti ediyor ondan sonra da günde 2.5 dolardan 5 tl kazandırıyor , bu tabii günde 24 saat aralıksız çalıştığı hali :D Onun yerine 6 tane 5870 alabiliyorsan ve kurabiliyorsan , bu fiyattan 6 tane alıp 26 günde parasını amorti edip geri kalan günlerde günde 26 dolar falan kazanırdın günde. Tabii bunlar asicler çıkınca yalan olacak bunları tamamı. Vapor-X aradım ama düz vardı. 400 vermesin 300 versin. İşyerinde takacağım bir makineye zaten 7-24 çalışıyor. Elektrikten de yırttık. Gelen direk cebe gelecek. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Şimdi bende düzgün bir liste hazırlamaya çalışıyorum , ortalama bir gittigidiyor fiyat kontrolü ile en uygun fiyata 1 gh/s 3 gh/s ve 5gh/s bilgisayar kasa kurulumu ayarlayıp o üç versiyonunda en ucuzunu listelemeye çalışıyorum ama gpu dediğimiz ekran kartı gerçekten türkiyede o amaçla kullanılmadığından o kadar abartı güç verecek olanları saçma uçuk fiyatlara satılıyor. Kemikıl sen 'şu kasayı alın abi şu motherboard şu cpu şu gpular şu gaz alıcılar şu etibebeleri alın' falan gibi bir listeye sahipsen çok süper olur. Bir bakınalım. 300mhash/s falanda olur da bu asicler gelecek diye nolur nolmaz 1gh/s falan listesi varsa elinde paylaşırsan süper olur. edik: https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_rig Burdan güzel bir olay ayarlanabilir harbiden. Elime listeyi alıp yazıcıogluna gidebilirim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 O sitede ki sistemlerin ne kadar elektrik harcadığını bulamadım, tahminen 400 falan civarı olsa zarara uğratabiliyor mesela 245 mhash olan kazandırmak yerine direk zarara sokuyo :D 0.2 yazıyorum elektriğe bizde o civardadır sanırım :D Sırf denemek olsun diye -One ATI 5830, Approximately 245 Mhash/s Olanı alıp denemeyi düşündüm de ne kadar elektrik falan kısmını bulamadım , şu günde 24 saat açık kalsa kaç para yazarı tahmin edebilen varsa süper olur. Hatta diğerlerini de bulmak lazım kaç watt ile çalışır ki ona göre fizibilite çıkartıp ilk maaşla koşup gidip alıcam :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 valla tablo hazırlamadım ben hardware'i oyun oynarken kullandığım için gerekmiyordu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Adamlar tepesine bile yazmış ; Warning: GPU mining is not very profitable (if at all) anymore, and even if you have free electricity, GPU rigs will likely never pay for themselves at this point! Şu şekilde , hani 5-10 gh/s olmadıkça hiç kasma kanka dıyor peşin peşin :D asicminer dışında , parayı bastırınca gidip çat diye alıp eve dönebilecegin 5-10 gh/s sistem yok ki gidip alalım , sırf asicler türkiyede dükkanlarda satılmaya kadar başlamamız gerekıyo minning yapabilmek için bu mantıkla sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tamamnerd Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 evet goylar bu bitcoin balonuda patladı şu an mining veya satın alma işine girmek için en kötü zaman. millet az bişey düştü patladı diye gaza gelip alıcak ve fiyatlar çıkıcak sonra gerçekten feci bir şekilde patlayacak ve ben 40$ civarlarında bekliyorum son durumu işte o zaman alacaksınız belki yine çıkar diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 HD5870... Stock driver ve windows 7 ile. I like what i see here. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Ben btcguild kullanıyorum şimdilik , btminter kullanıyodum bi ama sonra hazır burda başladım dedim burdan devam ettim , orada payout minimum ne kadar? Eger daha azsa oraya da geçebilirim. Sırf herşey düzgün çalışıyo mu kontrol edip emin oliim diye zaman harcıyorum resmen. Bilgisayara herşeyi kurdum , mine edip o parayı walletıma atıp o btcyi mtgoxa atıp onu dolara çevirip hesabıma yatıp harbiden mine ile para kazandığımın ıspatını görürsem eğer direk parayı basıp pre-order vericem avalondan hiç dert tasa kafamı yormıcam illa bir ara gelir nasıl olsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 O hangi client ya ? Hosmus baya goruntusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 abi avalondan alıcağın aleti şuanda şaka gibi yanlız, zaten ellerinde yokmuş. 100 btc dio yuh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralpb Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 di said: Kojiroh said: Şu alet fena değil sanki, https://products.butterflylabs.com/5-gh-s-bitcoin-miner.html PC üzerinden çalıştığını hesaba katıp, İstanbul'un elektrik fiyatları dikkate alındığında 50 dolar civarı kar bırakıyo günde. 6 günde kendini idame ediyo, aylık 1240$ gibi bi para bırakıyo. Çok temiz lan Onlara bakindim baya bi. Parasini gectim abi kazanmak falan istemiyorum da, GPU ile 90-100 mhash/sec yaparken bu adamlarin embedded cihaz ile nasil 4-5ghash/sec urettigine fena takmis durumdayim. Bulan olursa bir paper falan bisey paylassin gozunuzu sevim. Bunun icin data-flow programmingi dusunmek gerek. control-flow islemciler her seyi yapabilir ama bi toplama yapmak icin memory accessler sunlar bunlar bir dunya seyle ugrasiyor, dflow'da ise arada kac gate varsa delay o kadardir. 1 yil tasarlarsin sadece tek bi islem yapabilirsin. Daha onemli bir nokta ise pipelining. Bir hash denemek x saniye suruyorsa sen bu processi 100 esit adima bolup aralarina latchler koyarsan through-putunu 100 kat arttiriyorsun direk, super bisey. CPU'larda da var fakat customized olmadigi icin yarisamaz custom ASIClerinkiyle. Hatta 100 esit adim yoksa 1. adim cok hizliysa 1. adimi isleyen 1 devre koyup 2 kat yavas olan 2. adim icin 2 devre koyabilirsin bi ona inputlar bi digerine. Para ve zaman olunca tek bi is icin cok iyi calisacak dizaynlar yapmak mumkun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Bu islerden hic anlamayan kisiler icin kitaplar dokumanlar var midir ortada ? Ya da sirayla arayip hatmetmem gereken keyword'ler nelerdir desem anlatacak biri cikar mi acep ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Aslına bakarsan ben de senden pek farklı değilim di. Daha önce biliyordum ama bu konuyu gördüğümden beri inceliyorum o forum senin, bu setup benim diye. Akla en yatkın olanı da ASIC'ler gelmeden f/p olarak 5870'lere invest yapmak. Hatta 2x 5830 crossfire daha mantıklı da bulunmuyor meret... ASIC çıkana kadar kenara biraz para koysun aldığım 5870 yeter. Kendini çıkarsa bile birşeydir sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Cikana kadar diye bisey yok abi, bu ay icinde basliyor ya da basladilar iste adamlar shipping'e. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Sıkıntı yok. Onu da alırız :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Nisan 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2013 $93'a kadar dustu, gece $64 gordum, ne dersiniz nasil seyreder sizce? almali mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar