Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Azeriler ve türkler beraber pkk ya karşı mücadele etsin"


fenn

Öne çıkan mesajlar

Azerbaycan Milli Diriliş Hareketi Partisi Genel Başkanı, Milletvekili Ferec Guliyev, "Azerbaycan askerleri Türk ordusu ile beraber terör örgütüne karşı mücadele etsin" önerisinde bulundu.


Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkileri, politik ve askeri alandaki gelişmeleri AA muhabirine değerlendiren Milletvekili Guliyev, Türkiye-Azerbaycan ve hatta bütün Türk Dünyası arasındaki ilişkilerin ekonomik ve kültürel alandan politik ve askeri alana geçmesi gerektiğini söyledi.

Azerbaycan ve Türk askerlerinin NATO bünyesinde, dünyanın birçok bölgesinde görev yaptığını belirten Guliyev, "Neden biz ortak bir askeri birlik oluşturarak PKK'ya karşı mücadele etmiyoruz? Türk ordusunun bu mücadelede tabi ki yeterli gücü var, fakat bizim katılımımız ortaklığımızı pekiştirecektir. Yine bir gün olası Karabağ savaşına Türk askerleri de katılabilir. Bu birlikteliği daha sonra geliştirerek blok haline getirebiliriz" diye konuştu.

Azerbaycan'ın hem siyasi ve ekonomik hem de askeri alanda Türkiye ve diğer Türk Cumhuriyetleri ile birlikte ortak bir Avrasya bloku oluşturabileceğini kaydeden Guliyev, ülkeler arasında kültürel alanda bazı adımlar atıldığını şimdi de askeri alanda atılması gerektiğini belirtti.

Guliyev, 2007 yılından itibaren Türkiye ve Azerbaycan arasında askeri işbirliğinin gelişmeye başladığını ifade ederek, "Fakat artık bu işbirliğini legal şekilde, kimseden çekinmeden, bütün alanları da kapsayacak şekilde sıkı askeri birlikteliğe dönüştürmeliyiz" dedi.
http://www.haber7.com/guncel/haber/949388-azeri-vekilden-pkkya-karsi-ilginc-oneri
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kaliko said:

spurdo said:

kafkasyada kürt yok,öldürürler anında. ermenistanda çok az miktarda var onlarda gezici tüccar zaten.
azeriler rus köpeği,kardeşlik falan yalan.biz amerikancıyız,farklı adamlara tapıyoruz


Osuruktan karakter tahlili gibi birsey olmus bu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Azerbaijan 0.07 (yahudiler daha fazla)
http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Armenia 1.3 ermeniden sonra en çok olan azınlık

ırkçılık falan yok adamlar herşeyiyle rusyaya bağlı. rusya höt dese ne türk ne kardeşlik kalır,bu işler böyle. biz nasıl gidip karabakh ta ermeni avlamıyorsak,onlarda gelip buradaki kürrtlere karışmayacak,ki artık öyle bi hale geldi ki sanki türkiyede bunu çözecek güç yok ,dış devletler de kürtleri biz çözelim diyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

azerinin ne askeri bilgisi savaş tecrübesi teknolojisi varkine bize faydası olcak. o tecrübesizlikleriylen yüzlerce kayıp verirler bikaç günde bide onlara yardımlan uraşırız. ww1de bile biz kurtardıydık baküyü rustan ermeniden, hala kutlarlar
amaçları anca ilerde ermenilerle kapışırlarsa diye yerini yapmaya çalışıylar işde
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

azerilere bir 100-200 bin dolarcik sapka atarsin, butun guneydoguyu satarlar iki dakikada, bizim saf ulkuculer ermenilerle carpisirken 2 milyon dolar sapkaya garnizonu sehirden cikarip ermenilere teslim eden generalleri var heriflerin

ermenilerle carpisicaz diye gidip arkadaslarinin tabutlari ile donen ve bu isleri artik birakan cok ulkucu vardir turkiyede
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim azeri arkadaşlarım vardı almanyadayken, gelip gelip 'niye oraları temizlemiyosunuz türkiye büyük ülke basın bombaları hepsini öldürün' diye atar yapıyolardı bana sürekli. şehit haberi gelince falan ağlıyolardı, bırakın ben gideyim askere falan diyodu adam.

çok aşırı milliyetçi azeriler ya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...