Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CANON POWERSHOT SX 150

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

canonlar güzel aletlerdir gönül rahatlığıyla alabilirsin.
benim almayı düşündüğüm üst düzey kompakt kameralar kadar gelişmiş değil elbette ama onlar 1.500 civarına satılıyor, bu 350'e.
buna rağmen yeterince özelliğe sahip. 14MP, Image stabilization, 336mm zoom, manual focus, 1cm yakınlıktan macro, dahili flash gibi günlük hayatta veya fotoğrafçılığa başlarken işine yarayabilecek şeyler hep var.
bunları 350 lira gibi bir fiyata almak da oldukça güzel.

yine de istiyorsan dpreview'in incelemesini okuyabilirsin:

http://www.dpreview.com/reviews/canon-powershot-sx150-is/

benim digital compact kullanmaya başladığım makine sony v1 idi. bundaki en büyük sıkıntım düşük MP olması ve IS özelliğinin bulunmaması idi.
ondan sonra şimdiye kadar kullandığım alet canon g7 oldu. gayet fonksiyonel, yolculuklarda ve şehirde dolaşırken her olaya gelebildiği için rahattı kullanması.
bu üç makinenin özelliklerini yanyana koyunca
http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=sony_dscv1&products=canon_g7&products=canon_sx150is&sortDir=ascending
bir eksiği gözükmüyor. canon kalitesini de düşünürsem 350 liraya fiyatının hakkını verecek bir alet olur bence senin için.
Sosyal ağlarda paylaş

Yes, it's not always that- best photography can be done by DSLR's or DSLR user's. SX150 is enough to startup with. It has all manual operations (M, AV, TV, P) as you have in your professional cameras (DSLR's). It's a compact superzoom with 12X optical zoom and 14.1mp. The mind-grasping feature here is the built-in creative filters (you can play around with your creations with different picture styling using the mode). It's auto mode is just amazing. This is more effectful in situations like lowlight with flash and action shoots. It's intelligent image stabiliser is just superior to it's previous model SX130. Go for it..
Sosyal ağlarda paylaş

alınır neden alınmasın, iphonela fotoraf cekmekten sıkılmıs olman ıse sorun gayette ıyı olur hıc merak etme.

da işte bu tur compact aletlerı alırken limitasnlarını anlaman lazım, hanı baktım ettım f değerini buladım aletn nedense

ha buldum 3.4/5.6 imiş, mesela bu f değerleriyle biraz karanlık ortamlarda sorun yasarsın, bırak karanlık ortam mesela bar ortamı. ıphone'un f degerıne bak ıste karsılastır. 2 falan ıse (2 deıldır dımı la 2 ıse cok okuzmus) anlaki ıphonela kranlıkta cektığını bununla cekemezsın.

onun dısında dpi'ı senın ıcın bır lımıtasyon deıl, 28mm yeterlı bı genıs acı, 380mm yeterlı bır dar acı, bunlarda lımıtasyon deıl senın ıcın.

sorun olucaksa f degerı yuzunden sorun olur, nedır bu f degerı dıyosan kabaca bır objektıfın ne kadar ısık toplıyabildiği. ne kadar dusukse o kadar ıyı, cok cok dusukse usain bolt bıle cıllop netlıkte cekebilirsin cunku o azıcın acılı kapanma suresınde bıle yeterlı ısığı toplıyablir mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Yani bu beginner olmaz dersen

beginnerdan ne kastettiğine bağlı.

eğer fotoğraf makinesinin sağını solunu kurcalıyım, böyle elimde kocaman bir alet de gözüksün hem diye dslr almayı düşünüyorsan direk analog makine al yashica felan. halen satılıyorlar mı emin değilim ama mutlaka ikinci eli vardır. hem film değiştirmeyle felan da uğraşmış olursun feci zevkli.

yok, yavaştan yavaştan gireyim şu işe, neymiş bi ben de bakayım, kolay taşınsın her yere götüreyim, bol bol fotoğraf çekeyim, bazı yeni öğrendiğim teknikleri uygalayabileceğim bir alet olursa neden olmasın? diyorsan o zaman sx150 güzel.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
otomatik çekim dısında ayarı olmayan makineleri almayın da gerisi sorun degil beginner için.

yani 10mp miş, 16mp miş, ISO max 3200 e çıkıyormuş yok 12800 ISO su varmış falan önemli değil.

Bu nedenle alacağınız makine pek önemli değil beginner için. makineyi aldıktan sonra her gün kullanıp sürekli yeni bir şeyler öğrenmek önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...