yumy Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Öyle düşünme ya zamanla oturuyor 5 yıl falan da değil 5 ayını almaz yani. Her heroyu bilirsin iyi oynarsın falan demiyorum ama, neler bitiyor dönüyor, itemler falan çözersin. Zaten dota2 döneminden sonra, özellikle valve turnuvalarından sonra , oyun pickleri olsun item tercihleri olsun çok monotona bağladı yüksek seviye oyunlarda. Tabi değişkenler olur ama öyle kabaktan her şeyi de bir anda öğrencem diye beklemiyosundur. Önce bir hero sonra tıkır tıkır gelir arkası zaten ki tonla rehber, gameplay falan mevcut youtube'da.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 screwy said: iki mac ust uste aynı 3 kisi oyun oynadık birini normalde birini very high da oynadık. very high diye yanımıza verdiklerinden biri sand king le finale maxlayıp mana ve tranquil bot yaptı ve uzerine bir de konustu bu boyle oynanır diye. Helal olsun dota mm basarılarının devamını diliyorum dota matchmaking diye bişey mi var
aquila Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 yok, siz kotusunuz. bi de dota oynarken ne fenaydi lan, soldaki dayidan sunu al, karsida ortadakinden bunu al diye, hic ogrenemedim kim ne satiyodu asdf.
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 abi honda secret shopunda kalkmasıyla(ki dünyanın en manasız şeyi) en büyü huzur oydu şükrü ya itemın tamamını satın almak tek tek uraşmadan
S-H Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 senko said: yok lan dota'ya hep uzak kaldim ama bi o kadar da imrendim oynayanlara iste delioglan sagolsun bi dota2 verdi bana ama ogrenmesi cok zor oyunun boyle eline kagit kalem alip calismak lazim resmen. öyle gözüküyor da abartılacak bişey yok 3-5 oyun oynadıktan sonra ayağın alışır sonra öğrenirsin yavaş yavaş
Buddha Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Zor değilde oynayıp oynayıp öğrenmek lazım. Öğrendikten sonrada çok zevkli.
hexadecimal Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 ogrenmek icin oynamak degil , turnuva izlemek gerekiyor
screwy Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 turnuvada oynanan oyun pub dan bambaska.
hexadecimal Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 :) olması gereken o . Ordan bakıp ogrenmek lazım meta'yı. creep kontrolleri , yapılan itemlar vs. sonra pubda gidip basher yapıp bu pub demekle olmuyor :D
hexadecimal Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 en basitinden , playdota.com a gidip herhangi bir heronun en yuksek puan almıs guide'ı ile competitive karsılastır anlarsınız. basit bir ornek. 8.55 mi ne puan almıs rubik guide i dagon falan diyor :) . diger yandan dendi'yi izliyorsun rubick oynarken... anlayacağınız şart turnuva izlemek.
reampage Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Turnuvayla pub bambaşka yanlız turnuvayı ne kadar izlerseniz izleyin onlar 5 kişi uzerinden taktik strateji geliştirio pub girince bu imkan yok öyle olunca tabi setup imkanıda olmuo bodos kasmak zorunda kalıosun bende seviorum chronosu force staffla oynamayı ama işte pubda zor.
screwy Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 dendi okadar kotu bi ornek ki turnuva oyuncusu konsepti icin. adam dunyada en cok oynanan heronun pudge olmasını saglayan kisi yani. Bambaska yetenegi olan bi adamı ornek gosterip onun oynamasını gordugun gibi oynamaya calısıp beceremeyip bırakabilirsin de oynamayı. mesela dendi isen force staff dagger la problem olmadan hayatını yasayabilirsin rubick gibi low hp bi heroda niye daggerla ne zaman gircegini cıkıcagını biliyosundur ama pub oyuncusunun(hele ki yeni baslayan bi oyuncunun) force stafftan sonra bloodstone cıkması daha dogru olabilir. turnuva izlemenin en guzel faydası evet meta game i ogrenmek ne zaman itiyolar ne zaman duruyolar ne zaman defansif ne zaman ofansif oynuyolar ama onlara bakarak oynamaya calısırsan da olmuycaktır cunku daha enigmanın 6 olmasının anlamnın bilmiyorsan bi anlamı yok onu izlemenin ki anlamadıgın bir seyi izlemek de sıkıcıdır hele ki bu kadar cok detayın oldugu ve olayların cok hızlı gelistigi bi oyunda. onun icin bi 100 oyun falan ogrenme tadında deneme yanılma seklinde oynamak lazım. ki daha once de demistim bi 50 oyun falan da sabit herolar( 2 3 tane support hero gibi) oynayıp oyunun geri kalanında ne oldugunu anlamak lazım. sonra turnuva mı izlersin random mı atarsın kendine ozel build mi gelistirirsin sana kalmıs.
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 evet bende ikinizin dediklerinin hybrid olarak dogru oldugunu onaylamak isterim. hex de haklı screwy de . Söyle bir arguman daha dogru olur : Oyundaki tüm heroların neler yapabilecekleri hakkında fikre sahip olduktan sonra(screwy) kendini geliştirmek turnuva izlemekle gerçekleşir(hex).
Buddha Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 hexadecimal said: ogrenmek icin oynamak degil , turnuva izlemek gerekiyor İkiside lazım. Sırf izleyerek öğrenemez. Ayrıca sadece bütün item ve skilleri bilmekte yetmiyor. Ezile ezile deniye deniye geliştiriyorsun oyununu.
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 turnuba izleyerek dota örenilmez ancak sizde 5 kişiyseniz bi işle yarar turnuva tunruva izleyip onnarın yaptıklarını yapmaya çalışırsanız yanınıda ki yeterszler yüzünden sadece üzülürsünüz geçen gün mesela ilaöç gibi pharoah oynadım hon da olsak 50 kill almıştım ama dotadaki berbat ruslar sebebiyle bildiğin feedledim cogladığım adama swap atan adam mı dersin ben heriflerin carrysini coglamışken kaçan sıpportu kova o sebeble turnuva yararsız ha sizde 3 4 kişisnizdir sen off lane pushlarken öteki adamlar aşağıda herifleri oyalar o zaman olur
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 abi allah askına nasıl ogrenılmez ? burdaki amaç maç kazanmak degil , kişisel bilgi ve yetenegi geliştirmek. evet taşınamayacak maçlar var kabul de unrelated bu konuyla. enbasitinden ornek vereyim benim bi arkadasım var , cocugun 1000 saat playtime i var dota 2 de , ve cidden cok kotu oynuyor. Ezile ezile deneye deneye ogrenilecek birsey deıl bu oyun. sen ezildikce sana ezikleri vericek , kendine rolemodel alıp oyunu ogrenebilecen bir tip gelmiyecekki karsına...
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 ben adama her oyun anlatıyorum neleri yanlıs yaptıgını , ne yapması gerektigini , aldıgı itemların neden kotu oldugunu. dinlemiyor oynuyor. kagıt ustunde 1000 saat playtime i var ama ne işe yarar.
reampage Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 mesela mortrede mom kasmazdım eskiden şimdi mom kasıorum turnuvadan ögrendim sdf ama hakketen güzel oluo takımda cc bolsa sdf
reampage Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 http://www.own3d.tv/DotA/live/10588 navi vs pulse
Buddha Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 RaidenXelRu said: ben adama her oyun anlatıyorum neleri yanlıs yaptıgını , ne yapması gerektigini , aldıgı itemların neden kotu oldugunu. dinlemiyor oynuyor. kagıt ustunde 1000 saat playtime i var ama ne işe yarar. Yani bilen arkadaşla oynamak daha iyi tabi. Bende noob game gire gire öğrenmdim. Sonra orta seviye sonra pro game. Zaten oynadıkça salak değilsen oyunu çözüyorsun iyi kötü. Bir tek ruslar çözemiyor yıllardır onlar ayrı bir dünya. E tabi bunların yanında iyi bilen biri senle giriyorsa süreci hızlandırır. Yada turnuva izlemekte hızlandırır. Ha birde şuan skillerin türkçe açıklamaları var. Eskiden ingilizce bilmeyen adam deniye deniye öğreniyordu skilleri mesela. Şimdi daha rahat.
senko Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 peki boyle dota101 tadinda bisiler varmidir nette video makale her ne olursa oyun o kadar yabanci ve karisik geliyor ki bana nerden basliyacagimi bilmiyorum. yaratiklari oldurmenin bile bi taktigi varmis mesela, ben yanlarina gidip amele gibi vuruyorum :)
Buddha Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Creep keserken amaç son vuruşu yapmak. Auto ataklayınca yanındaki adamında lasthit şansını azaltıyorsun. Ayrıca creepleri çok hızlı ittirmiş oluyorsun karşı kuleye yaklaştıkça tehlike artıyor o açıdanda kötü. Gank yeme şansın artıyor rakip kuleye yaklaşıyorsun falan. Deny yapıosun kendi creeplerini ki adam ondan gold kazanamasın yada yine aynı mantık sizin creepler fazla açılmasın. Tabi amaç kule yıkmak olduğunda durum değişiyor hızlıca temizleyip iteliyorsun laneyi. Last hit yapmak için benim bildiğim 2 yöntem var. Biri atack verip vurmadan hold tuşuna tıklıyorsun bunu tekrarlıyorsun son vuruşta holda basmıyorsun. Diğeri benim kullandığım yöntem ise creeplere vurmamak için heroyu sağa solo kuçuk adımlarla hareket ettiriyorum. 2. bana daha mantıklı ve rahat geliyor.
Harvey Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Bi ara oyunun optimizasyonu kötüydü low da bile acayip kasıyordu düzeldimi bu sorun ?
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Buddha said: Creep keserken amaç son vuruşu yapmak. Auto ataklayınca yanındaki adamında lasthit şansını azaltıyorsun. Ayrıca creepleri çok hızlı ittirmiş oluyorsun karşı kuleye yaklaştıkça tehlike artıyor o açıdanda kötü. Gank yeme şansın artıyor rakip kuleye yaklaşıyorsun falan. Deny yapıosun kendi creeplerini ki adam ondan gold kazanamasın yada yine aynı mantık sizin creepler fazla açılmasın. Tabi amaç kule yıkmak olduğunda durum değişiyor hızlıca temizleyip iteliyorsun laneyi. Last hit yapmak için benim bildiğim 2 yöntem var. Biri atack verip vurmadan hold tuşuna tıklıyorsun bunu tekrarlıyorsun son vuruşta holda basmıyorsun. Diğeri benim kullandığım yöntem ise creeplere vurmamak için heroyu sağa solo kuçuk adımlarla hareket ettiriyorum. 2. bana daha mantıklı ve rahat geliyor. Abi o olay küfür gibiydi ki optionsda auto attacki kapamayı görünceye kadar. Huzur geldi ya. Şimdi gidip mobun yanında S ye basıyorum işime gelince vuruyorum.
Öne çıkan mesajlar