Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Seyir halindeyken airbag patlaması

Fransuxa

Öne çıkan mesajlar

Aracım Opel Astra HB 1.3 Enjoy. 2007 model

Bugün sahilyolunda sol şeritten yaklaşık 105-110km hızla giderken herhangi bir çukur taş vs hiçbirşey olmadığı halde dümdüz seyir ederken şöför koltuğu ile kapı arasında bulunan koltuk üzerindeki sol taraftaki airbag bildiğiniz torpil patlaması gibi bir ses ile patladı. Allaha şükürler olsunki arkamda 2 tane araç ve baya mesafe vardı öyle kalabalık bir anda falan başıma gelmedi.

Airbag patladığı anda araç kendini istop etti, fren şişti, hidrolik kesildi falan güç bela kendimi sağ tarafa atıp durdurdum. Allah allah dedim yani taşa falanmı vurdum görmeden acaba bişeymi oldu diye baktım aracın hiçbir yerinde hiçbir şekilde bir problem yok herhangi bir hasar yok kesinlikle. Zaten kapı tarafındaki airbaglerin patlaması için kapı bölgesinde bulunan sensörlerin aktifleşmesi lazımmış ve sanıyorumki kapı sensörleri ters tarafta oluyor (sağdan araba vurduğu zaman insan sola doğru itildiği için kapıya vurmasın diye soldaki airbag patlar)

Özel servise götürdüm hiçbir şekilde kaza durumu olmadığı için sigorta karşılamıyor. Bir yetkiliyi aradı servisteki abimiz "valla bizim başımıza hiç gelmedi" dedi herif sallamadı resmen kapattı telefonu. Opel türkiyeyi aradım ana avrat dümdüz küfür ettim dedim bu iş burda kalmaz dedim hukuki işlemlere kadar gidecek bu durum dedim. Pendikteki ATM Opel yetkili servisine yönlendirdi beni. Yarın oraya gidicem ordada kavganın kralını çıkarmayı planlıyorum.

Hayatında başına böyle bişey gelmiş olan varmı? Kapıyı sert çarpma falandan dolayı airbag patlaması değil bildiğimiz seyir halindeyken herhangi bir airbagin patlaması durumu falan. Allah korusun babam veya ablam olsa babam ağır şeker hastası adam korkudan fırlar şekeri, ablam desen kedi çıksa önüne ay diye bağırıp direksiyondan ellerini çeken kadın. Yani buna ne gibi bir tutum sergilemeliyim? Servis herşeyini karşılayıp gönderirse okeymi diyeyim yoksa kralına kadar saldırayımmı nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

kiminle konuşsam bu işin peşini bırakma diyo. servisteki bi ustada valla her boka bi kılıf uyduruyolar bunada uydururlar elbet diye sindirdi benide yok yani. sağa yatık sürüyorum ben arabayı sol elim direksiyonda tam kafamın kulagımın hizasında patladı bi anda toz falan arabanın içi. hala sol kulagımda çınlama var.
Sosyal ağlarda paylaş

Hukuk'tan MBA dersleri kapsamı dışında anlamam ama maddi zarar hariç gerçekleşen bir zarar olmadığından bence olasılıklar üzerinden bir tazminat alman pek mümkün değil gibi.

Bence hasarı Opel Türkiye karşılarsa razı ol. Bir de güzel özür dilet.
Sosyal ağlarda paylaş

sakın bu lafımı sana karşı saldırmak olarak falan algılama yani maddi bir hasar olmadığı sürece falan yazmışsında. hayatımdaki o 25-60 saniye arasındaki o an benim için yok yani bambaşka bir dünya. 110 la giden bir araçta araba istop ediyor, fren şişiyor(araba durmuyor frene basılamadığından dolayı), hidrolik yok ve şöyle bişeyde var araçta hidrolik kapandığı zaman yani kontak kapandığı zaman öyle şahinlerdeki gibi falan hani zar zor çevirilen direksiyon gibi olmuyor. direksiyon hiç dönmüyor. ben direksiyonun kitlenmesini göze alarak aracımı zar zor sağa atıp kendimi dışarıya attım bu iş bu şekilde olamaz yani ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Cok gecmis olsun.

Bence herhangi biseye razi oluncak veya eyvallah denilcek bi durum degil. Aynisini hadi ben kurtardim diyelim, dedigin gibi ailemin basina geldigini dusunemiyorum.

Buradaki avukat arkadaslardan fikir iste, maddi hasar olmasa da baska bir sebep vardir ustune gidicek kesin.

Hakkini sadece yerel yetkili servis degil, turkiye ve avrupa genel mudurluklerinde de aramak lazim. Ki ben sanirim sadece hasarimin karsilanmasiyla kalmazdim. Araca olan guvenin tamamen gitmesi soz konusu sonucta.
Sosyal ağlarda paylaş

çok saolun.

ya hakikaten ama şimdi arabaya insanın harbiden hiç güveni kalmıyo. ben bütün gün elim direksiyonun tam ortasında airbagin patlama imkanının oldugu yerde tutarak gezdim ulan biri kolumuza geliyodu bu patlarsa kesin öldük düşüncesi ile takıldım. airbagi iptal ettiriyim diye gittim özel servise airbagsiz geziyim diye onu yapamıyoruz dedi herif bana iyi tamam dedim nabiyim dedimde harbi insan korkuyo. akşam annemi anneanneme bıraktım buda patlamasın oğlum aman diyo. şimdi ben bu şekilde bu arabayla daha ne kadar devam edebilirimki?
Sosyal ağlarda paylaş

İlk olarak çok geçmiş olsun.

Bu astradan çekmedigim kalmadı benimde ! kronik agrıza dolu astralar. efendim 2012 model asra j sport donanım kullanmaktayım,henüz aracı alalı 500km olmuş debriyaj baskı balatası yandı. gittik serviste garanti kapsamında degişti.Aracım şimdi 9.000 km de aynı sorun tekrarladı.

Sorunlar bitmiyor tabi 1000km civarıydı aracım direksiyon sürekli titriyor . kullanıyorum aracı ama titreme gittikçe artıyor,servise gittik ön disk yamulmuş dediler gene garantiden hallettiler. ama araç servisten çıkmıyor :( şu kışıda çıkarayım kesin satıcam aracı.

kısacası astradan herşeyi beklerim.durduk durmadık yere hava yastıgıda patlar. motor da yanar. deriyaj da yanar herşey patlar yada yanar bu arabada.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Eğer araç şahıs adına ise Tüketici Mahkemesine git. onlar bilirkişi raporu için büyük ihtimalle Teknik Üniversiteye danışacaklar.

Sonuçta airbag onarım masrafını karşılayacaklardır. Bunun haricinde manevi tazminat gibi bir olay var mı bilmiyorum. Belki iş gücü kaybından da tazminat alabilirsin. Ama daha fazlası olmaz; aracı değiştirmeleri falan.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Fransuxa said:

sakın bu lafımı sana karşı saldırmak olarak falan algılama yani maddi bir hasar olmadığı sürece falan yazmışsında. hayatımdaki o 25-60 saniye arasındaki o an benim için yok yani bambaşka bir dünya. 110 la giden bir araçta araba istop ediyor, fren şişiyor(araba durmuyor frene basılamadığından dolayı), hidrolik yok ve şöyle bişeyde var araçta hidrolik kapandığı zaman yani kontak kapandığı zaman öyle şahinlerdeki gibi falan hani zar zor çevirilen direksiyon gibi olmuyor. direksiyon hiç dönmüyor. ben direksiyonun kitlenmesini göze alarak aracımı zar zor sağa atıp kendimi dışarıya attım bu iş bu şekilde olamaz yani ya.

Benim yazdığımı yanlış anlamanı istemem, sana kesinlikle katılıyorum. Bunun ne kadar büyük bir travma anı olduğunu da az çok empati yaparak anlayabiliyorum ve benim başıma gelseydi de aynı şekilde ne yapabileceğimi araştırıp sonuna kadar kovalardım. Tekrardan çok geçmiş olsun.

Ama bunun hesabını sormak biraz da hukuki altyapıyla ilgili bir durum. Yani ben toplayamayıp kaza yapsaydım gibi olasılıklar üzerinden karar verileceğini pek sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

garanti kapsamında olsa ok ama bence 5 senelik arabada herhangi bir hak iddaa edemezsin.

öncelikli olarak özel servise gittiğinden periyodik bakımlarınında düzgün yaptırmadığını varsayıyorum.

herhangi bir hak kazanma durumun varsada periyodik bakımı öne sürerek gene birşeyden sorumlu olacaklarını sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

birebir anlaşmaya çalış olmadı direk medyaya gideceğini, gerekli yerlerde bu konuyu yazılı görsel basına taşıyacağına dair tehtit et bence, üstünede dava aç.

o şirket için yapabilceğin en kötü şey aslında şu olayın medyaya yansıması, ya da direk bu otomoibl dergilerine vs.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...