Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

eeh..biri aciklarsa sevinirim.

mono

Öne çıkan mesajlar

iste win95 de bunu konusuyor olsak eheh dogru diyecegim...de butun isletim sislemleri uzun suredir kacinmis..yorumlari merak ettim sadece. Patigici gectim bu bolume post atan insanlar zaten bircok konuda isin ehli, diye goruyorum..

E ama bunca yildir OS icerisinde sirf "typing" niyetli bu kadar ozel bir muamele/dokunulmazlik goruyor ise tasarimda birileri ya usenmis yada korkmus diyecegim. cunku anti tez olarak konulan her program(oyunlar dahil) kendi icerisinde menu ve bir UI ye sahip...e hepsi birsekilde space'i islevsel olarak kullanmis...

(bildigimi soyliyim, Pshop da space tusu yamulmuyorsam versyon 5 yada 7 den beri mevcut)
Sosyal ağlarda paylaş

mono said:

arkadaslar, derdim space dugmesinin sekil itibari ile tasarimi degil, sofftware acisindan verilen onem..bu kadar ergonomik olarak EN kritik bir dugme var..adi da space..gel gorki browserda bile "backspace" dugmesi daha cok ise yariyor..deneyin gorun.

kesinlikle katiliyorum dediklerinize, text based form mantiginda zaten yazi dilinde bosluk birakmak en en en onemli sey..e peki "menu/interface" e indiginde is? i - ih..

hic bi tik yok..

edit: hani zaten yazi yazacagim alana "klikledigimde" space in gorevi space olmali..e yazmadigim vakit? ziyan bir dugme...onu oneriyorum :D

opera'da sayfa kaydır - sayfa kaydır - sayfa kaydır - sayfa sonunda bi sonraki sayfaya geç işlevi de var mesela.

ama combo vs için kullanılmaz hani space+n space+b etc gibi

said:
photoshopta en cok kullanılan tus olabilir, bütün video, sound edit programlarındada cok sıkca kullanılıyo, video izleme programlarında play/pause gidi cok temel bi fonksiyonu var, oyunlarda ya sık, yada acil kullanılası gereken bi foksiyona karsılık geliyo.

denilmiş zaten. tek başına etkili bir tuş.
op hatalı
Sosyal ağlarda paylaş

dasaa, op hatali, demeden once bir okusaydin keske?..OS icerisinden bahsetmisim..ucu acik olarak fikir sormusum.

mono said:

Evet photoshopundan zibilyon movie editing vs de ENCOK kesinlikle kullanilan space, kendi program/kanvas duzeninde...e isletim sistemleri dokunmuyor o yayvan geldi sadece..

keske;
iOS = ac bana dashboardu
Win8= ac bana start screeni
Linux= ac bana..err...sudo komutu hazir promtu? xD

mono said:

yanlislik olmasin, autocad pshop, aftereff, 3dmax, maya, finalcut(derp) ayri tutmak lazim cunku "standart kullanici", yani PCyi hayat tarzina bir yanci olarak kullanan insanin pek super hakim olamayacagi biraz ileri seviye programlar.

mono said:

... her program(oyunlar dahil) kendi icerisinde menu ve bir UI ye sahip...e hepsi birsekilde space'i islevsel olarak kullanmis...

(bildigimi soyliyim, Pshop da space tusu yamulmuyorsam versyon 5 yada 7 den beri mevcut)

neyse benimde oyum esc'nin tehditkar ve yalniz kurt edasi ile daha onemli olduguna yonelik ehuehe..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...