Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PVP ve Loottan yoksun SWG

Solar

Öne çıkan mesajlar

yani covertlik overtlik kalksın diyorsun
her daim aksiyon olsun diyorsun, yani normal birisi ben rebel olmayı seviyorum rebel olacağım covert olarak diyemeyecekmi? Yani aksiyon yapmayacaksan girme herhangi bir faction a mı olacak. Yada ben bir rebelsem yada bir imperial sam, her daim saldırıya açıksam, theed sokaklarında bufflumu dolaşmak zorunda kalacağım her saniye ? tamam artık pvp istemiyorum şu anda sıkıldım deyip kantine gidip oturamicaz yani ?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
heyd, 06 Kasım 2004 00:25 tarihinde demiş ki:
afedersin ama dalmıyor derken oyun sistemi yüzündem dalmıyor değiller. isteseler dalarlar ama onlarda istemiyor. hatta büyük ihtimal imp guild kuruyoruz diyen kişi bilgisayar başında değil. oyunculardada iş yok yani :)

Benim gıcık olduğumda bu zaten rebel ve imp recruiterleri aynı ortamda ve kasıtlı olarak karşılıklı durup kendi reklamlarını yapıyorlar. Sadece rebel ve imp tarafları overt olmalı veya gizli üye falan olmalı ki iki tarafta gizli üyeleri tesbit edebilecek cihazları olabilmeli. Tekrar tekrar söyleyemek gerekirse pvp oyunun ruhunda, kanında var. Savaş tarafı olmayacakların farklı taraflar seçebilmesi veya kendi fraksiyonlarının şehirlerinde takılması veya gizli dolaşabilmesi lazım. Gizli doşabilmenin altını çizmek istiyorum; iki tarafın kıdemli/rütbeli kişileri tarafından bu kişileri tesbit edebilecek cihazlara sahip olması gerekirdi. Bu şekilde güçsüz kişilerin(mesela benim) her tarafta ben rebelım, ben impim sakının şeklinde caka satması engellenirdi(bu arkadaşlar şu an o işi covertta yapıo tabiki). Ayrıca bu yöntemlerle kaçakcılığa taze kan, bir heyecan gelmiş olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Rebel olupta yada imperial olup buff siz dolasirsin. Zaten herkez her daim overt olunca npc city ler de belli faction dan player lar olacak. Theed de imperial lar coronette rebellar ah de rebellar olacak. Sen buralarda elini kolunu salla sallaya dolasacaksin. Yada Player city ler olacak bunlardada eger rebel san rebel city de dolasacaksin ordan alisveris yapacaksin. Zaten bu sistem olacaksa buff almak uzun ve zahmetli bir isolmamasi lazim ve ayrica buff cok extreme durumlarda kullanilmali buff sizda adam akilli pvp yapabilmelisin food veya spice larla. Bunlarin olmasi oyuna heyecan katar.

Ayrica corvette de oldugu gibi dungeon tarzi mekanlar group yada kisiye ozel olmali.
Sosyal ağlarda paylaş

rebel doctor olmazmı pkei?

rebel doctor hiç savunması yok ama imparatorluga karşı geliyor ve rebel oyunculara yardım etmek istiyor. tek başına kaldı diyelim bu rebel "overt" doctor napıcak?

"herkesi overt yapalım bol bol pvp" demekle olmuyor bu olay.

düşünseniz.neutralsiniz.rebelliona katılmak istiyorsunuz.tabi neutralken kim imp kim rebel göremiyorsunuz. o sırada en bilindik rebel recruiter olan coronet cantina arkasındakine gittiniz.ortamdada bi kaç kişi daha var. büyük ihtimalle onlarda rebelliona katılmak istiyolar diyiğ geçiştirdiniz.rebel oldunuz ve farkettinizki etrafınızda size sırıtarak bakan kişiler rebelliona katılmak isteyen isyankarlar değil imparatorun sadık birer bişeysi. aaa nooldu öldünüz.ne bu şimdi aksiyon ve eğlencemi? hadi ordan[signature][hline]SWG
Heyd Spinner Ranger @ Eclipse Galaxy
CoH
Muntasar @ Justice
Sosyal ağlarda paylaş

anlamiyorsun sanirim. sistemi oyle bir oturtunsunku coronet rebel larin hukmu altinda olur ancak raid icin gelen imperiallar olur theed de imperial larin hukmu altinda olur. elini kolunu sallaya sallaya coronette ne imperiallar gezer nede theed de rebellar. Etrafta afk macroda adamda kalmaz spam de yapmaz yada cave lerde grind yapamazlar kolay kolay. su faction lara giriside zorlastirsalar yani en azindan belli basli adam akilli mission lardan sonra faction a giris olsa oyun daha bi zevkli olur. oyun cok cabuk tuketiliyor ve hic bi sekilde insanlarda kaybetme kaygisi yok buda oyunu herseyden ote cok basit yapiyor. iyi guzel hos etrafta full detay acip naboo da dolasmak cimlerde kosturmak bunlar guzel bende seviyorum ama gel gorki ben daha fazla star wars havasi yasamak istiyorum. Ben faction armor larin en baba armor olmasini ve st suit i giyip elimde e11 rifle la dolasmak etraftada benim gibi kendini imperial a adamis tipler gormek istiyorum. Gidip "your family buffer hede hodo ya allah" diyen tipler degil yada 7/24 ortalikta 2 aptal full armor lu stacker ve ustune bi suru icecekti yiyecekti yiyen tiplerin duel yapmasini degil.
Sosyal ağlarda paylaş

Basit mantık güdersek sanırım şöyle olur. Herkes imperial doğar, ileride faction seçer vesaire. Kentler eğer rebel kenti ise dev ordular baskın yapar kenti ele geçirmeye çalışırlar. Böylece, ortalık sadece "aman ölmemek için uzaklara kaçayım" diyen bir sürü mutsuz veya "zorunlu neutral" olan bir sürü insanla dolar.

Evet, faction joining daha zorlaştırılabilir ama declerated dolaşılmasına ben de taraftar değilim. Zaten rebelse kişi amacı gizlilik değil mi? Hiç birimizin normal hayatta alnında bu adam bu parti sempazitanı, bu ideolojiye sahip yazmıyor ki :)

Sevgiler,[signature][hline]Avaturk
Sosyal ağlarda paylaş

spnuçta bu şekil yaşayan ülkelerdede aynıdır. herkes imparatorluk vatandaşıdır ama asi düzenler kendilerini saklarlar.hiç bi zaman bi ülkeiyi yöneten rejim arakdaşında söledigi gbi adamın alnından anlamaz o kişinin kendisine karşıt geldiğini.ama diğer taraftan imlanları genelde szayıf olan asiler birbirlerini tanırlar çünkü beraber hareket etmek zorundadırlar.

unutmayınki rebellionun en üst kişilerinden biri leia da göstermelik konseyin bir üyesi.

dethatt ın dediği olay jtl deki gibi belli alanlara girildiğinde olabilir belki. mesela tlaus ta rebel vs. imp battle area (öle bi ismi vardı poi nin) sınırlarına girildiğinde bütün oyuncular overt duruma geçebilir. o gün içinde karşı tarafa en çok zaiyat veren takıma ertesi gün için bi hediye verilebilir veya avantaj. 5 gün üst üste kazanan takımda olan kişilere özel hediyeler verilebilir. am oyunun her anında her yerde overtlik olmaz.olamaz.[signature][hline]SWG
CoH
Muntasar @ Justice
Sosyal ağlarda paylaş

merhaba,
cogu zaman forumlarda dolasip yararli bilgiler edinmeye calisirim bugüne kadar da hic cewap yazma yada konu acma ihtiyaci duymadim taki bu mesaji okuyana kadar.

ben 1 yildan fazladir swg oynuyorum 4 yillik bi ultima gecmisim war 10 yildan fazladir da masa üstü frp oynamaktayim ancak bööle bi karalama ilk kez görüyorum.
tamam bi cok konuda sana katilabilirim swg de cok fazla zayif nokta var ama dikkatimi ceken sey su oldu sen swg yi begenmeme yada ultimayi cok begenme gibi bi durumu anlatmaktan cok icindeki vahseti aciga cikartmissin her cümlende biseyleri öldürmeye calisiyosun bundan dolayi su sööle bu bööle demek yerine ki aslinda yazmak istedigim sadece simdi gelicek olan cümleydi sazi elime alinca dayanamadim kusura bakmayin :) kissadan hisse sana nefis bi haberim war doom 3 call of duty ve benzeri oyunlar war allah seni inandirsin adam öldürmekten baska bisi yok :) orda mutlu olucagina eminim ayrica son olarak zati verdigin örneklerle sunu da acik etmisin sen bi solo oyucususun oysa swg solo diil bi grup oyunudur neden dersen daa isteyipte lootlayamadigim bisi olmadi cünkü kalkip da elder a yanniz gitmek yerine ranged olsun melee olsun yada medic olsun xp ihtiyaci olan arkadaslarimla giderim hem beraber olundugu icin hem paylasim icin hemde dedigin gibi uzaktan calisip loot u kapmak isteyen uyaniklar oldugu icin acaip zewk aliriz... dedim ya daa önce yazmadigim icin biraz uzun ve bos olmus olabilir kusura bakmayin kendinize iyi bakin the dark side of the force be with you
Sosyal ağlarda paylaş

allam ben ne essek misim tüm yazilanlari okumadan cewap yazmisim tecrübesizligime verin
arkadaslar neleri tartismissiniz yaa inanamadim
fikirler su sööle olsun bu bööle olsun filme uygun olmamis kan akmamis
naaptiniz sonucta bu bi oyun neler beklemissiniz ööle
dayanamadim gene yaziyorum bütün konusulanlari gectim gercekcilik isteyen arkadaslara bisi sormak istiyorum
2 motor bi araba 3 robot afedersiniz kimde var bu göt ?
gercekcilik mi üstünüzde tasidiginiz malzemelerin 10 da 1 ini filmlerin herhangi birinde tasiyan birini gördünüz mü
neyse akil etmislerde bari jtl de gemiler starportlarda park edili duruyo onlarida bi yermize sokmamiza gerek kalmamis
bi lafim da pvp fantatiklerine
pvp nin adam gibi olmasi icin ilk basta sunun olmasi lasim
örnekle acikliim ben swg de guild masterim baktim baska bi guild sürekli gelip bizim karakollara daliyo konustum liderleri ile düsman guild olduk hani zewk alicaz ya guild arasi sawslar felan anam bi baktik guild bh leri ve jedi lari haline gelmis herkes kim kimi kistirirsa yok olmadi böyle grup sawasi yapalim dedik tef denen bok isi bozdu bu sefer 10 a 10 sawastik hangi gruptan en son ayakta kalan olursa o grup galip ilan edilcek ve hem oyun etigi hemde daa zewkli olmasi icin yenilen taraf bol miktarda saygi iceren hareket gösterip masterin büyügümsün yapicak , yaw sayiyoz sayiyoz (bu arada anlasma geregi bi kere ölen geri gelip dewam etmicek sawasa) 10-15-20 bi ara nooluyo durun yaa dedik ölü sayisi 45 i gecmis
duyan gelmis duyan gelmis yediremeyen buff lanip tekrar gelmis
yani bu pvp olayi yas buna cözüm de yas kimdi hatirlamiyom ama bi arkadas su gelip emote larla piclik yapanlardan sikayet etmis walla arkadasim bu knuda ööle haklisinki biz rp yapmaya calisiyoz adam gelip soytarilik yapio ulan insan dioki sööle suna bi carpsam duvardan sekse o sirada herif bide kibarca dudagimdan öpüyo hayir vazgectim ben wukiyim öpen human bi herif bu kadar da olmaz yaa yemin ederim benim serverimda yaklasik 100 den fazla hatun oyuncu taniyom doktor ve ent. olan hepsi de deli gibi sewerler beni daa ne birini dudagindan öptüm ne de kicini elledim /hand /cheek /flower vs. komutlar kullandim birinide cok begendim human bi hatun onada sizi gördükten soona human dogmus olmayi dilerdim dedim hatun bana teddy bear dedi :)
bilmem bisiler anlatabildim mi görülebilecegi gibi adam gibi oynansa eksikleri yok diil ama cok da zewkli bi oyun swg yapilabilecek cok sey war yeterki yaptigimiz seyi zewk almak icin yapalim , elestirmek cok kolaydir dooru elestirmek ise bilgi ister biseyi karaliyabilmek icin ' bu boktan olmus iyygkk' demek yerine bu boktan olmus sööle olsa iyimis diyebilmek lasim
gene mokunu cikardim kusura bakmayin :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
CcRobin, 10 Kasım 2004 05:58 tarihinde demiş ki:
görülebilecegi gibi adam gibi oynansa eksikleri yok diil ama cok da zewkli bi oyun swg yapilabilecek cok sey war yeterki yaptigimiz seyi zewk almak icin yapalim , elestirmek cok kolaydir dooru elestirmek ise bilgi ister biseyi karaliyabilmek icin ' bu boktan olmus iyygkk' demek yerine bu boktan olmus sööle olsa iyimis diyebilmek lasim

+1[signature][hline]SWG
CoH
Muntasar @ Justice
Sosyal ağlarda paylaş

insan zevk aldigi seyi oynar. Ben crafter da oldum combat prof uda oldum. Oyunun craft kismi cok zengin diger hic bi mmprog da olmayan sekilde dusunulmus resource kismi keza oyle. Entertainer kismi cok zevkli ayri bi ugras. Bunlarin cogunu yaptim zevkimi aldim. Ama illa ben devamli bunlari yapacam diye bi kural yok. Ben bu oyunda canim sikildi arkadaslarla gittim balik tuttum onunda zevkini yasadim actim full detay. Ben bu oyunun burda PvP kisminin zayif oldugunu soyluyorum sen gelmis akil dagitiyorsun "kan istiyorsan git uo oyna" derken. Bu oyunu 3 aydan fazla oynamis hic bi adam cikipta soylediklerimin tersini soyleyemez. Ben bu opyunda PvE ninde PvP ninde olmasini istiyorum istemek en dogal hakkim yapilir yada yapilmaz. Goruslere saygi duymayi ogrendiginiz gun ve fikir beyan etmek yerine akil dagitmaktan vazgectiginiz gun gelin tekrar konusalim.
Sosyal ağlarda paylaş

dethatt
solar ile sen aynı kişi değilsen bunları üstüne alınmanda pek bi gerek yok gibi senin dediklerin ile soların dedikleri aynı olsada yukardaki arkadaş üsluba takılmış gibime geldi söylenen şeylerden daha çok.[signature][hline]SWG
CoH
Muntasar @ Justice
Sosyal ağlarda paylaş

peki şuna ne dersiniz pvp nin canlanması için.
bu arada burdaki konuşmalardan bi sonuca varmaya çalıştığımın farkındasınızdır umarım. eğer organize şekilde offical forumlarda bastırırsak elbet bi feed-back alırız. mesela hepimiz pvp sistemi hakkında ki topicin linkini offical forum imzalarımıza ekleyip daha çok kişinin öğrenmesini sağlayabiliriz.

biraz düşününce kendi adıma az pvp yapmamın sebenin buldum sanırım. overt/covert olma şekli. (bilmeyenler oldugunu vasayıp anlatıyorum) şu andaki durumda bulunduğunuz factionun recruiterini bulup konuşmanız ve overt olmak istediginizi belirtmeniz gerekiyordu. işte nokta burası. ben dathomirde bi overt imp gördüğüm zaman napıcam? coronet cantinaya dönüp overt olup ölmeden dathomir e mi dönücem yanımda overt bi rebel daha yoksa?

peki önerimiz ne? neden /declare diye bi komutumuz olmasın? istediğimiz anda overt olup pvp mizi yapmayalım?

+ - tepkileriniz bekliyorum ama lütfen" swg den cacık olmaz boşvrin gelin abudik online oynayın" mesajları atmayın[signature][hline]SWG
CoH
Muntasar @ Justice

[Bu mesaj heyd tarafından 10 Kasım 2004 14:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dethatt, 10 Kasım 2004 13:34 tarihinde demiş ki:
insan zevk aldigi seyi oynar. Ben crafter da oldum combat prof uda oldum. Oyunun craft kismi cok zengin diger hic bi mmprog da olmayan sekilde dusunulmus resource kismi keza oyle. Entertainer kismi cok zevkli ayri bi ugras. Bunlarin cogunu yaptim zevkimi aldim. Ama illa ben devamli bunlari yapacam diye bi kural yok. Ben bu oyunda canim sikildi arkadaslarla gittim balik tuttum onunda zevkini yasadim actim full detay. Ben bu oyunun burda PvP kisminin zayif oldugunu soyluyorum sen gelmis akil dagitiyorsun "kan istiyorsan git uo oyna" derken. Bu oyunu 3 aydan fazla oynamis hic bi adam cikipta soylediklerimin tersini soyleyemez. Ben bu oyunda PvE ninde PvP ninde olmasini istiyorum istemek en dogal hakkim yapilir yada yapilmaz. Goruslere saygi duymayi ogrendiginiz gun ve fikir beyan etmek yerine akil dagitmaktan vazgectiginiz gun gelin tekrar konusalim.

Malesef katılmak durumundayım, gidin call of duty oynayın demekle olmuyor. Ben bu oyunda eminimki birçok adam gibi pvp yapabilecek oyuncu bulabiliriz. Ama şu sistem iki paralık pve zevkimizin bile afederseniz ama içine ediyor. Daha önce saydım işte hem sataşıp hem covert takılanlar, tam gaza gelmiş oynarken hani neredeyse birlikte halay çeken rebel ve impler (ki yakında bunuda yaparlar).

[Bu mesaj Redeagle tarafından 10 Kasım 2004 20:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
heyd, 10 Kasım 2004 14:52 tarihinde demiş ki:
peki şuna ne dersiniz pvp nin canlanması için.
bu arada burdaki konuşmalardan bi sonuca varmaya çalıştığımın farkındasınızdır umarım. eğer organize şekilde offical forumlarda bastırırsak elbet bi feed-back alırız. mesela hepimiz pvp sistemi hakkında ki topicin linkini offical forum imzalarımıza ekleyip daha çok kişinin öğrenmesini sağlayabiliriz.

biraz düşününce kendi adıma az pvp yapmamın sebenin buldum sanırım. overt/covert olma şekli. (bilmeyenler oldugunu vasayıp anlatıyorum) şu andaki durumda bulunduğunuz factionun recruiterini bulup konuşmanız ve overt olmak istediginizi belirtmeniz gerekiyordu. işte nokta burası. ben dathomirde bi overt imp gördüğüm zaman napıcam? coronet cantinaya dönüp overt olup ölmeden dathomir e mi dönücem yanımda overt bi rebel daha yoksa?

peki önerimiz ne? neden /declare diye bi komutumuz olmasın? istediğimiz anda overt olup pvp mizi yapmayalım?

+ - tepkileriniz bekliyorum ama lütfen" swg den cacık olmaz boşvrin gelin abudik online oynayın" mesajları atmayın

Çoğu mesajı okumadım ama bence SWG deki sistem Covert rebel/imp olmaması. rebel bi adam imp e saldırabilmeli her zaman ama saldırdığında tef almalı ve tef li rebel e imp ler dalsada tef almamalı. bu sayede mopta hem rebeller hem impler doluyken kimse birbirine dalmasada aslında birbirlerine dalabilir durumda olurlar. ayrıca oyunun planlandığı gibi neutralların sayısı da artar.[signature][hline]To be or not to be;
Thats the problem after economy!

Alomatik the Quenker Slayer.
Sosyal ağlarda paylaş

oyunda direk faction a girildigina overt olursun covert a gecmek isteyenler covert olur ama min 2h icinde tekrar overt olurlar ve hic bi sekilde tef alamazlar militia tef i haric. Yada soe bi kiyak var ayni serverda max 2 char a izin verir bi char i yaparsiniz sirf craft prof diger char i combat yaparsiniz combat prof u olan perma overt olur. Tabi bu saatten sonra soe bunu yapmaz bu basta konulacak ozellikti oyunu nasil satarsan o sekilde devam ettirmek zorundasin yoksa olmaz ancak revamp adam gibi olursa insanlar kendi ugraslariyla pvp yaparlar yoksa yalan olur.
Sosyal ağlarda paylaş

SWG ilk çıktığında,PvP ortamı inanılmaz güzeldi,Bestine Anchorhead arasında her gün en az 3-5 çatışma olurdu,iki taraf da yener veya yenilirdi.FOR THE EMPEROR diye bağıra bağıra saldırdırırdık :).O zamanların güzelliğinin 2 sebebi var birinicisi buff yoktu,ikincisi armor yoktu(vardı ama insanlar giymezdi,yada bir kaç parça hafif giyerdi).Bir imperial AT-ST getirdi mi gerçekten güçlü bir savaş makinesinin savaş alanına geldiğini etrafa uçuşan rebel cesetlerinden anlardınız.Ve sonra rebel commandolar savaşa gelir ve AT ST yi büyük çaba ve fedakarlıkla patlatırdı ve bu sefer sevinen taraf onlar olurdu.

Theed savaşı hala gözümün önünde,rebeller ani bir baskınla saldırıyorlar,biz hemen overt olup cantina med center arasına toplanıp rebelleri püskürtüyoruz sonra bir daha geliyorlar bu sefer bizi püskürtüyorlar.Etrafta lazerler uçuşuyor,AT ST ler yeri sarsarak yürüyor...O zamanlardaki heyecanı başka hiç bir zaman hissetmedim açıkçası.

3 ay geçti ünideki sorunlarım yüzünden bırakmak zorunda kaldım,bir süre sonra tekrar oyuna girdim ve bir 3 ay daha oynadım.Bu sürede gördüklerim cidden içler acısıydı pvp olarak.Armor gelmiş(bufflarla full set armor),defense stack meselesi gelmiş,bufflar aşmış,herkes solo takılıyor vs vs..İşte bu yüzden pvp öldü SWGde hem de aylar önce öldü.[signature][hline]Eaglef Ifock |SWG|(Retired)
Forgon,the space orc |EVE|(Retired)

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...