Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

One trillion per second camera.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
MIT researchers developed one trillion frame* per second camera

http://www.designboom.com/weblog/cat/16/view/23067/mit-researchers-develop-one-trillion-frame-per-second-camera.html

MUhteşem ya...

edit: başlığa frame yazmayı untmuşum
Mesaj tarihi:
ışık o evet.diyor zaten adam videoda..aynen kurşunları görmek gibi...fotonun hareketini görmüş oluyoruz bu kamera sayesinde.Bence çok güzel bir experiment olmuş.
Mesaj tarihi:
gözün gördüğünden daha detaylı görebiliyor mu? dersen, evet.Çok da iyi,ışığın aynen bir mermi gibi hareket ettiği görebiliyrsun.
senin boyuttan kastın =)???
Mesaj tarihi:
zeper said:

gözün gördüğünden daha detaylı görebiliyor mu? dersen, evet.Çok da iyi,ışığın aynen bir mermi gibi hareket ettiği görebiliyrsun.

cinler,seytanlar, iblisler... aboww
Mesaj tarihi:
zeper said:

gösterse görebilecek misin asdf

edit: ben kalite olarak dedim gerçi saçma kaçtı zaten. göz saniyede kaç kare görüyor o.o ?
Mesaj tarihi:
abi datayı ansıl transfer etmişlerki?
hadi processingi bile gectim, data transferi en fazla ısık hızında olucak zaten. ya ısığı yavaslatmıslar o zaman yada sanyiede 1 trilyon kare ceken 1 kamera değil, saniyede 10 milyar kare ceken 100 kamera kullanmıslar.

ikincisi neden cekimde jitter olduğunuda acıklıyo
Mesaj tarihi:
nerenizle okuyosunuz, o haberleride yazanlarda nereleriyle yazıyo.
1 trilion per second camera yapmsmıa adamlar. saniyenin 1 trilyondan birini cekebilen kamera yapmıslar. buda olayı büyük bi faktörele inanılmazlıksızlastırıyo tabi.
yanı öle aleti 1 saniye acıyosun sorna sana 1 trilyon kare vermiyo yanı.

o ısığın hareketini tekrar tekrar cekeren sampları birleştirerek yapmıslar
Mesaj tarihi:
ya dediğiniz gibi bir çok çekimi kombine ederek yapmışlar ya da şişenin içindeki maddenin yoğunluğu fln çok fazla ve ışığın hızını havadakinden kat kat yavaşlatıyor. yoksa imkansız.
  • Yeni Oluştur...