sanssizsansli Mesaj tarihi: Ekim 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2012 selam. windows 7 orijinal keyim var. eski laptopumda kurulu ama şu an ben de değil bu laptop. formatlama şansım yok yani. ben bu win 7 key'imi başka bir bilgisayara kurmak istiyorum. diyelim ki pcyi formatladım ve bu keyi girdim. ne gibi bi durum ortaya çıkar. laptop'da mı calısır yoksa ben de mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 30, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2012 Kullanamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Ekim 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2012 windows 8'de direk patladi adamlar kayit ettigin bilgisayarin hardware'larini filan logluyor sanirim, baska bilgisayarda kullanamiyon kullanirsan ilk bilgisayar ucuyor galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 ben de merak ediyorum şöyle bir şey. bende laptop var ama 5 ay sonra fln yine desktopa geçicem. burayı formatlasam oradan devam edebilir miyim win 8 kullanmaya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralpb Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Laptopu formatlamak degil olay, ayni keyi baska bir hardwarela aktive etmek. Kutulu versiyonu varsa sorun degil ama laptobun icinde gelen OEM versiyonu baska hardwarele kullanamiyor olman lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 O anahtarlar Microsoft sunucularında donanımının ile eşleşiyor. 10 kadar şeye bakıyor sanırım, SCSI, MAC, RAM, CPU gibi. Donanım değiştirdiğinde tekrar kontrol ediyor ve 6-7 tanesi en azından aynıysa aktive olmuş şekilde kullanmaya devam etmene izin veriyor. Daha fazlası değişmiş ise tekrar active etmen gerekiyor ama oluyor. Eğer daha da fazla değişiklik varsa Microsoft'u arayarak sıfırlatabiliyorsun ama sınırlamalar var. Mesela OEM anahtarlarda anakart değiştiyse sıfırlamıyorlar. Hatta OEM anahtarlar için şunu diyorlar: "An upgrade or a replacement of the motherboard is considered to create a new personal computer.If the motherboard is replaced because of a defect, you do not need to acquire a new operating system license for the computer. The motherboard replacement must be the same make and model, or the same manufacturer’s replacement or equivalent, as defined by that manufacturer’s warranty". Retail için sıfırlama yapmana izin veriyorlar ama anakart değişse bile, sınırsız sayıda değil tabii ama. Kullanabilirsin yani, ama 2. bilgisayarda kullanamazsın, öteki iptal olur. Microsoft'u araman gerek bir de. OEM ise unut ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar