Yagiz9304 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Arkadaşlar büyük ihtimalle, birçoğunuz fark etmiştir bu olayı, birçoğunuz da ben söyledikten sonra farkına varacaksınız. Herhangi bir oyun oluşturulduğunda, elite affix'leri örneğin 5 özelliğin karmasından oluşuyor, benim bunu fark etme sebebim, reflects damage affix'i bende loh veya fazla hp olmadığı için elite'lara vurup vurup ölüyorum, bunun üzerine fark ettim ki bazı oyunlarda neredeyse bütün elite'lar örneğin reflects damage ve descrator affix'lerine sahip oluyor diğerleri de bir şekilde dağılıyor ama o diğer affixler de tamamen random değil sık sık tekrar ediyor. Diğer bir olaysa Shrine'lar onlar da random değil örneğin şu an Enlightment, Empowered, Fleeting, Frenzy, Fortune ve Protection olmak üzere 6 çeşit shrine var, ama ben hiçbir oyunda 4'ten fazla shrine görmedim bütün act boyunca hatta genelde 4 bile olmuyor 3 oluyor. Droplar ile ilgili kısmına gelecek olursak, oyun genelde bazı bölgelerde belirli item'lar atıyor örneğin bütün act boyunca rare ring düşmüyor ama bir mağarada, 5 tane rare ring düşüyor bu tesadüf olamaz, aptal saptal bir random sistemi kullanıyorlar, bu yüzden bu loot server olayı biraz mantıklı sanki, belki belirli serverlar'da değildir ama kişilere özel bol loot'lu veya az loot'lu serverlar yaratılıyor olabilir. Ben bunu yolda yürürken kestiğim 2 mobdan üst üste 2 legendary düşmesine dayandırıyorum,aklım mantığım bunu başka hiçbir şekilde açıklayamıyor, ayrıca oyun bazen bazı packlere ya da monster'lara garanti legendary loot koyuyor buna dair de kanıtım şu ki, geçen gün arkadaşla multi oynuyoruz, Unholy Thrall pack'i kestik bana set arkadaşa legendary attı, bu da ihtimal olarak hesaplanırsa milyarlarda bire denk gelir. Sizin de böyle anılarınız varsa, hep beraber bilgi paylaşarak oyunun random sistemini daha iyi anlayabiliriz, kim bilir bakarsınız belki exploit tarzı birşey de yakalarız loot'larla ilgili. Sağlıcakla kalın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 http://media-cache-ec5.pinterest.com/upload/32862272250577684_JoW61aNd_c.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 hayır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Yagiz9304 said: belki belirli serverlar'da değildir ama kişilere özel bol loot'lu veya az loot'lu serverlar yaratılıyor olabilir aklım mantığım bunu başka hiçbir şekilde açıklayamıyor Blizzard'ın drop rate'leri server/zone/kişi bazlı gibi çok daha mantıksız ve yorucu bir kod sistemiyle ayarladığını aklın mantığın alıyor yani; buna karşılık normal dağılım, olasılık vb. gibi açıklamalar sana çok saçma geliyor. Hayatım değişti şu anda. Adeta filozof reyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yagiz9304 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 He goblinlerin sürekli bir yerde spawn olması çok açıklanabilir, normal random dağılım varken ne diye bir yerde sürekli goblin çıksın? Blizzard zaten hiç hata, veya saçma; açıklamasız birşey yapmadı. Mesela Wizard Archon ölümsüzlük bug'ı da çok mantıklıydı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
emre3877 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 dediğin şey var evet. bir run da 4 hellion düşürüp 1 hafta hellion loot unu hiç görmemek.. yada bi runda 3 slayer görüp 1 ay slayer düşürememek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yagiz9304 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Bir run'da 10 tane archmage headpiece düştüğünü bilirim ya kesinlikle doğru,oyunun sistemi bu şekilde, özellikle elite'ların gerekli şekilde random olmaması çok can sıkıcı, oluşan oyun oyuncu için imkansız pack bazlı ise hep imkansız pack geliyor, o oyundan çıkmak durumunda kalıyorsun, bug report forum'a yazdım bu elite olayını ama döneceklerini hiç sanmıyorum, ticket mı açsak ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mastere Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Banada frestering woods dan 2 tane firewalker düştü . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Abi senden benden manyak, zeki, bilimsel ve bol vakitli adamlar bu işlerle zaten uğraşıyor. Senin topik açıp "BEYLER YERİ GELİYOR 3 PACK ÜST ÜSTE LEGENT ATIYOR TESADÜF OLAMAZ" diye Türk kafası komplo teorisine bağladığın şeyleri adamlar kontrollü deneylerle yüzlerce defa deneyerek analizliyor, paketlerine kadar her şeyi reverse engineer ediyor, bulgularını yüksek lisans tezi gibi analizleyip dökümante ediyor. Olsa çıkmış olurdu yani meydana, hiç kafanı yorma oyununu oyna o yüzden :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 iste turk kafasi, nasilsa baskalari yapiyo yeaa. sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hannibal44 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 random is random Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Dh ile ard arda 4. Reflect gelince ragequit bastigimdan beri killanmiyor değilim aslında sırf bu yüzden monk kastım bu seferde plag. Desc. Ler bela yaaa biliz bağa komple yapiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
destur Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 random denilen şey hangi aktta düşüyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 önce 4 actte de drop itemını bulacaksın. onlarla act 4'te diablodan hemen önce affix var onu kesip düşen itemla act 1 de portal açıyosun. ordaki bossu kesinde random düşüyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 destur said: random denilen şey hangi aktta düşüyor act1, act2, act3 keylerini bulduktan sonra act4ten blacksmith recipe düşüreceksin. sonra blacksmithe gidip keylerler infernal machine yapacaksın. sonra açılan portaldaki bosslardan random düşüyor işte itemlar. 3 parçayıda topladıktan sonra yüzüğü yapabiliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaako51 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 random mandom değil abi 500 saat wizard oynadım her on pack ten dokuzu reflected dmg geldi ,200 saatten fazladır monk oynuyorum şimdide palaq/desc geliyor reflected i sadece siegebreaker da goruyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 abi sonra kızıyorsunz da, random'un manasi ne demek zaten, adı üstünde RANDOM LAN, üst üste 20 pack legendary de dusebilir, 3 run clear yaparsın 1 tane de düsmeyebilir, bana 2 pack bir arada kestigm elitlerden ayni anda 1 set 1 legend dustu, aa ne iyi diyip gectim, takılmayin böyle şeylere yaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 RNG nedir öğrenelim lütfen. Blizzard'ın kasıtlı olarak gerizekalı olması olması loot server yapması ve işi iyice içinden çıkılamaz bir hale getirmesi için. şimdi alın elinize bir madeni para. 100 kere atın. kaç kere yazı kaç kere tura gelecek. 50/50 gelmediğini göreceksiniz çoğu zaman o halde ALLAH BELANI VERSİN DARPHANE BOZUK PARA ÜRETMİŞSİN!!! Komplo teorisine sahip olacaksanız en azından karşı argüman ürettiğiniz sistem hakkında az biraz bilginiz olsun. Random dediğin şeyin kendisi random zaten. Ayrıca Blizzard piyasayı kontrol etmek istiyorsa zaten bunu major patxhlerle yapıyor. Her patch üzerinizde bulunan itemları biraz daha değersizleştiriyor. Bu her major patch ile devam edecek etmezse o zaman biter zaten oyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yagiz9304 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Tamam herkesin başına gelebilir sürekli aynı rare'ın düşmesi falan ve random... Adamlar bariz yapamamışlar RNG'yi yeterince Random ve böyle saçmalıklar oluyor, demin de söyledim sana sorsak goblin farm spotları da şansa spawn ediyordu goblinleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Ardeth said: http://media-cache-ec5.pinterest.com/upload/32862272250577684_JoW61aNd_c.jpg guile theme gibi bu ya bütün kötü postlara gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 ahahahah çok iyiydi lan o guile themeler harbiden http://www.youtube.com/watch?v=XFGWr3HBen4&feature=fvwrel http://www.youtube.com/watch?v=Om3Os6OSmpk&feature=related Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Yagiz9304 said: Tamam herkesin başına gelebilir sürekli aynı rare'ın düşmesi falan ve random... Adamlar bariz yapamamışlar RNG'yi yeterince Random ve böyle saçmalıklar oluyor, demin de söyledim sana sorsak goblin farm spotları da şansa spawn ediyordu goblinleri goblin spot bambaska bişey elit affixleri bambaska bişey ama dimi ? zoltun kulle'nin instancesi de hep sol üstte desolace sands'de hic random olmamis bnce.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 adam daha map layout nedir bilmiyor. Neyin ne zaman rollandığını bilmiyor. İşte o yüzden bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak kötü birşey. Goblin spawn rollunun nasıl işlediğini bilmiyorum değerleri nedir bilmiyorum. belki sen oyunu yarattığın andan itibaren o act de 0 ile 10 goblin olabiliyor. Belki 0-1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 olarak roll atıyor belki 2-4-6-8-10 olarak roll atıyor. Eskiden bazı zonelarda goblin çıkma şansı 50% idi. Adam onu öyle ayarlamış. Demiş ki şurda 50% şansla goblin spawn olsun 4 tane noktada çıksın ama. Aynı şey resp chest için de geçerliydi. Bazı map layoutlarının fix chestleri vardı. Adam yaparken fix ayarlamış o noktaya. Denildiği gibi nasıl bazı cave girişleri, çıkışları, portallar belli bir doğrultuda veya devamlı aynı koordinatta çıkıyorsa bu onların o şekilde ayarlanmasından. Yoksa ruh hastası bir tip yok yani ortalıkta insanlar loot düşürdükçe lootları kısan, max ve minleri azaltan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 loot musluklarını kıstı gene blizzard, bugün sadece 3 tane legendary düştü bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 hemen öldürmüşsünüz adamı. bence doğru söylüyor. az önceki runda elite spotlar hemen hemen hep aynı özellikteydi. şimdi random demeyin bana. droplarda bile aynıdır. arkadaşa soruyorum rare item olarak ne düştü diye. aynı mobdan banada ona da aynı şey düşmüş.1 değil 10 değil. affixleri farklı. bazı serverlarda paso aynı itemler düşüyor. bazılarında moblar hep aynı özellikte oluyor. blizzard ın bu tarz offical olarak açıklamadığı ama yaptığı şeyler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar