noddle Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 Çapraz bağ yırtığı olayında Asıl acı ameliyattan sonra başlıyor, o fizik tedaviler falan insanın anasını belliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 "acl'de diffuz intensite artımı ile birlikte femur yapışma yerinde parsiyel ruptur ile uyumlu görünüm izlenmiştir" uzman karar veremedi, doçent direk ameliyat dedi. baya ısrarlıydılar ameliyatta, başka doktorada görünücem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
antiban Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Fistan said: tabi ya internetten arastir, bosver doktoru.internetten bulursun tedaviyi bence hatta youtubedan tutorial videosu izle ameliyat olcaksa bile kendin yaparsin.ne gerek var mr, hastane falan fistan ilk defa mantıklı bir şey yazmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 AtlaraFisildayan said: "acl'de diffuz intensite artımı ile birlikte femur yapışma yerinde parsiyel ruptur ile uyumlu görünüm izlenmiştir" uzman karar veremedi, doçent direk ameliyat dedi. baya ısrarlıydılar ameliyatta, başka doktorada görünücem.Tamamen kopmamış, yırtılmış. Yine ameliyat şart bence de, çünkü ACL kendini tamir eden bir bağ değil. Ömür boyu o yırtık kısım kalacak. Ameliyatsız da idare etmenin yolu tabi ki var, o da bacağındaki belirli kas gruplarını güçlendirip hayat boyu onlarla egzersize devam etmen gerekiyor tekrar spor yapmak istiyorsan. Kalan bağ ve kasların ortak yardımı ile sorunsuzca hayatına devam edersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 koşabilir mi peki? öle bi tedavi ile yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 dasaaa said: koşabilir mi peki? öle bi tedavi ile yani. sendeki de aynı mı ki olm? sen çarpmadın mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 üst tarafta küçük yırtıklar var bende. kopma yok çok şükür. ama hâlâ joggingi geçemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Ben aynı durum (önce kopuk zannedilen ama kısmi yırtık olduğu ortaya çıkan ön çapraz) için Çapa Spor Hekimliği profesörüne kadar gittim. Holy'nin de dediği gibi, üst bacak kas grubunu güçlendirip hayatıma sorunsuz devam edebileceğimi, çok üst düzey bir futbol veya tenis hayatım yoksa ameliyata gerek olmadığını söyledi. Hatta oraya ekleyecekleri sentetik bağ seneler içinde esneyeceğinden, eski haline dönme riski de varmış. O zaman da ya olduğun ameliyat boşa gitmiş oluyor, ya da tekrar oluyorsun. Diz ameliyatının hassas bir ameliyat olduğu, en ufak bir hatada kalıcı sakat kalacağımız zaten her zaman geçerli. Ameliyat sonrasında da aylarca yatış ve fizik tedavi süreci var. Hobi için değecek işler değil. Bence işi bilen 1-2 spor hocasına durumunu anlat, o kaslarını güçlendirecek antrenmanlar ayarla kendine. O işi halledene kadar da halı saha falan yapma, mümkünse koşma bile. Yırtık büyür, bağın kopar, dizin döner, nemelazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 dasaaa said: koşabilir mi peki? öle bi tedavi ile yani.Koşmayı bırak halısahaya falan bile gidersin. Sadece profesyonel sporculara ameliyat şart Baggio'nun da dediği gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 dasaaa toparla lan kendini! Mayısta sağlam bi trekking yapacaz! :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 abi ben şimdi koşabileyim istiyorum. canım sıkılıyor koşamayınca. dışarıda yürürken falan dur bi depara kalkayım falan istiyorum olmuyor. allah inandırsın, tüm gittiğim, yediğim içtiğim yerlerde hesabı ödeyip, yavaş yavaş yürüyerek kalkıyorum!!!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 aahhaha lan koşarak kaçability -10 olmuş ya sende?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Holy said: dasaaa said: koşabilir mi peki? öle bi tedavi ile yani.Koşmayı bırak halısahaya falan bile gidersin. Sadece profesyonel sporculara ameliyat şart Baggio'nun da dediği gibi. eyvallah hocam bilgiler için saol içim rahatladı. baggionun da dediği şeyleri duyuyorum insanlardan, baya yaygın bir sıkıntı bu ve ameliyattan sonra sorun yaşayanlarda çok. mesela şu : http://www.aclsurgery.us/remove-screws-acl-surgery/ sporcuyum,marım çabuk toparlıyabilirim, sakatlık öncesi 100 kg serbest squatım vardı. btw,köpek kovaladı kaçamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kami Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 geçmiş olsun ya baya sıkıntılı bir şeymiş bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Mr_Hand said: aahhaha lan koşarak kaçability -10 olmuş ya sende?! hacı kaybettikten sonra koşmanın hayatında ne gibi bir yeri olduğunu anlıyorsun resmen. insan üzülüyor, koşamıyacağını,zıplayamıyacagını, sakat ayağın üstüne yüksekten basamıyacağını anlayınca,düşününce. bana kalırsa gitmeyin halı sahaya filan, yıllar içinde türlü spor yaptım, sakatlıklarda geçirdim ama beni bu şekilde snırlamadı hiç birşey.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
antiban Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 halı sahalar kapatılsın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Abi takim sporlari cok rerore zaten sfdgfdasd bireysel sporlar daha tatmin edici. Hobi amnacli yaptiginda en fazla kendi bilincsizliginden veya hatandan dolayi basina bisey gelir. Takim sporu oyle degil... Bi de kisisel basarinin hazzi baska oluyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 abi başladım ben bacak calısmaya tekrar, haftaya 1-2 doktora daha gözükücem. dün 50 kilo serbest squat ve 70 kilo civari leg extension girebildim sorunsuz. psikolojik biraz fazla yük vermişim sağ bacağa. bugün bacağı daha iyi hissediyorum bariz şekilde daha sağlam basıyorum. hadi hayırlısı. güncelleme bağınızın kıymetını bilin olm, koşamamak hakkatten çok kötüymüş ::( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Manyak mısın? :) Koşmaktan daha tehlikeli söylediğin hareketler. Bir anda dizin döner ne olduğunu bile anlamazsın. Kasları güçlendirmekten kastedilen şey normal bir şekilde spor salonu hareketlerinden ziyade, belirli kas gruplarına özel olan fizyoterapi hareketleri. Doktor kontrolünde olmadan yapma bence fitness bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 ahahah abi o hareketleri kendi kafana göre yaptığnı söyleme lütfen. fizik tedavi fitnes salonuna gidip ağırlık abanmak değil. kesinlikle bi doktora görünüp onun vereceği hareketleri yapmalısın. çok pişman olursun ilerde benden demesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 AtlaraFisildayan said: dün 50 kilo serbest squat ve 70 kilo civari leg extension girebildim sorunsuz. psikolojik biraz fazla yük vermişim sağ bacağa. bugün bacağı daha iyi hissediyorum bariz şekilde daha sağlam basıyorum. hadi hayırlısı. güncelleme bağınızın kıymetını bilin olm, koşamamak hakkatten çok kötüymüş ::( Bu ne abi, yuh, tıp terk. Leg extension'u eskiden yaptığının 10-15 kilo azıyla ve sonuna kadar zorlamadan yapacaksın. Leg curl her türlü serbest hemen hemen. Serbest squat'ın ise yanına yaklaşma zaten, sakın. Kontrollü bir şekilde 30 derece tek bacak yarım squat yapabilirsin, o da duvarda arkana pilates topu koyup yani, öyle aletli ağırlıklı değil. Üstüne düşsen, koşsan, halı saha yapsan falan bu saydıklarından daha sağlıklı gerçekten. "ÜSTÜNE GİT GEÇER" değil yani çapraz bağ, bir gün öyle hissettin diye de doğru ilerliyorum zannedip devam etme bence, dediklerimle idare edip en kısa zamanda bir spor hocası/hekimine danış. Bacak senin bacağın tabii yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 geçmiş olsun, allah kurtarsın. benim sağ ayak bileğinin üzerinden araba geçtikten sonra(kırılmadı, kaslar gitti) iki hafta sonra tekrar spora başladım. şimdi her spor yaptığım gün küfrediyorum yaptığım mallığa. denge problemleri, direk tekrar şişme vs vs bitmez. senin ki çok daha kritik. hayatına bi keşke daha eklendi kolay gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 on capraz baglarında yırtık varken agırlıklı serbest squat yapmak dizin icin intaharla esdeger. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 ya ben bunu spora atsam mı ama 4. sayfadayız neyse geçmiş olsun bol bol pekmez iç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 atma birazdan adamın acılı hayatını konusmaya baslıycaz o squatlara ve leg extensionlara devam ederse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar