Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

üst seviye compact fotoğraf makineleri

Bone

Öne çıkan mesajlar

elimdeki canon powershot g7'yi ona denk bir seviyede yeni fotoğraf makinesiyle değiştirmek istiyorum.

benzeri büyüklükte fotoğraf makinelerine baktığımda şöyle bir liste çıktı:
http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=canon_g7&products=canon_g15&products=canon_g1x&products=canon_g12&products=nikon_cpp7700&products=sony_dscrx100&products=sony_dschx30v&products=sony_dschx9v&products=samsung_ex2f&products=samsung_wb850f&products=panasonic_dmclx7&products=oly_xz2&products=oly_sz31mr&products=leica_dlux6&products=leica_vlux40&products=leica_x2&sortDir=ascending

aradığım özellikler şu şekilde:

- mirorless olmayacak
- slr-like veya ultra zoom kadar kalın olmayacak
- gece/karanlık çekimlerinde olabildiğince iyi çekicek, iso değerleri daha az karıncalı olacak
- olabildiğince yüksek zoom değerlerine sahip olacak
- daha yakından macro çekebilecek
- touch screen tercih etmiyorum
- değişik modları ayarlayabilecek düğmesi olacak (aperture ve shutter priorty dahil)
- dahili flash'ı olacak
- olabildiğince iyi ve temiz video çekimi olacak
- SDXC kart tercihimdir

listeden bazı kameraları elediğimde nikon coolpix p7700 (g7'yle denk zoom), canon powershot g15 (en iyi macro mesafesi) ve Sony Cybershot DSC-RX100 (en iyi MP, en yüksek ISO değeri) arasında kararsız kaldım
http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=canon_g7&products=nikon_cpp7700&products=canon_g15&products=sony_dscrx100&sortDir=ascending

sanırım g15 almayı düşünüyorum,
ama yine de sorayım dedim, sağda solda okuduğunuz, gördüğünüz ekstra bilgiler varsa, "şunun görüntü kalitesi daha iyiymiş, şunun şu özellikleri bozukmuş" gibi hadiselere rastladıysanız, onları paylaşırsanız sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

taşınıyor abi ya. yani dar kot pantalon ceplerinde taşıyamazsın belki ama cargo pants vari şeyler giymeyi seviyorum, geniş cepleri oluyor onların da.
palto cebi zaten baya geniş.

g15 belki alabilirim, önce tz30/zs20 alırsam,
ve g15 testlerde p7700'in önüne geçiyorsa.

ancak bakındığım sitelerde henüz g15 kıyaslamaları göremedim.
Sosyal ağlarda paylaş

DynamicK said:

o şekilde taşırsın tabi ama bak zaten geniş adamsın üstüne bir de geniş giysi giyip cepleri de bol diye kamera sokup daha da şişirirsen hoş olmaz. bu açıdan da bakmak lazım. perspektif sadece mimari için önemli değil. :)

abi geniş ol biraz bol ol, sorun değil,
esas sorun p7700 veya tz30 bulmak benim için.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Bugün biraz daha detaylı inceleme fırsatı buldum Rx100'ü. Çok iyi alet.

AF hızı yeterli.
Auto tracking kral.(ekranda gözüken herhangi bir noktayı seçip hedefe kitliyorsun, kamerayı sağa sola oynatsanda hep o noktaya odaklama yapıyor)
Yüksek ISO baya başarılı. Sonuna kadar dayadım yine de yeterli fotolar çekebiliyor.
Raw format çekimi var.
sürekli çekime alıp basılı tuttum gayet de benim D90 gibi çat çat çekti.
Menü hoşuma gitti. fonksiyonlar falan rahat değiştirilebiliyor.

Sonuç:
Compact alacaksan harici flash takabileceğim bir Nikon almazsam herhalde ilk tercihim rx100 olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

sen böyle anlatınca aklım daha karıştı dynamick heh.

birçok yerde rx100'ün gelmiş geçmiş en iyi compact kamera olduğu söyleniyor, ama g15'in rx100'den daha iyi görüntü kalitesine sahip olduğunu belirten de var.
g1x var, tamamen ayrı mevzu, p7700, g15 ve rx100'e kıyaslayınca yüksek iso'larda bile cam gibi görüntü veriyor. ama makinede makro yok.

evet, hangisini alırsam alayım g7'den iyi olcak, biliyorum da almışken her açıdan güzel bişi almış olmak istiyorum.

dpreview g15 ve p7700 incelemesi yapsa daha rahat karar vercem de, şu an g15 resim ve renk kalitesinden p7700'den iyi gibi. benim aklım g15'e daha çok yattı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
kafan karismasin. goruntu kalitesi en iyi demek en iyi kamera demek degildir. ayni sekilde en iyi kamera derken hangi kriterlere gore en iyi dendigine bakmak lazim.

dunyanin en iyi 100 fotografcisina sorsan en iyi kamera hangisi diye tahminim 80 tane farkli yanit cikar. :)

kamera alirken soracagin sorular belli.

butcem ne kadar?
ne icin kullanacagim?
specler ile urettigi fotograf kalitesi ortusuyor mu yoksa sadece goz boyama mi?
ileri vadede ust modellere gececeksen alacagin aparatlarin ile uyumlu olmasina onem veriyor musun?
bu kamerayi kimler kullaniyor, nasil sonuclar almislar? kamera testlerini okudun mu?

vb

kimisine rx100 super gelir, kimisi canon'dan sasmaz. iphone ile cekilmis fotograflarla bile album basip kitapcilarda satan bir suru fotografci var dunyada. :)
Sosyal ağlarda paylaş

abi kafam karışıyor çünkü canon g7'nin özelliklerinden memnunum.
şimdi gidip de fotoğraf makinesi aldığım zaman g7'den daha az özelliğe sahip bir fotoğraf makinesi almak istemiyorum.

g7'nin özellikleri (zoom, makro, ayarlama imkanları vs) güzel, ancak iso noise çok kötü. illa 80-100 gibi bir değerde durmak gerekiyor, gerçi o şekilde bile fotoğrafta bulanıklık ve renklerde bozulma oluyor.

örneğin 2 sene önce çektiğim resimden bir parça,
öğle vakti indoor bir resim bu, muhtemelen iso 1600 çünkü automatic mode kullanıyordum.

http://i.imgur.com/esoRk.jpg

bir ara makinenin siyah performansını denemiştim. 80'de siyah renk çok iyi, 100'de gayet iyi, 200'de tatminkar seviyede, 400'den itibaren gri karıncalanma başlıyor, 800'de çok belirgin bir renk bozulması mevcut, 1600'de ise katlanabilirin ötesine geçiyor.

sanırım bu yüzden fotoğraflarda noise ve sharpness kalitesine karşı takıntım var benim. gözümü en çok rahatsız eden şey bu.

şurdaki dpreview kıyaslamasında http://www.dpreview.com/previews/canon-powershot-g15/4 g15, g1x, p7700, rx100'e baktım.
ISO 80'de, p7700>g1x>g15>rx100, ISO 800'de g1x>rx100>p7700>g15, ISO 6400'de g1x>rx100>g15>p7700 gibi gözüküyor.
gerçi o kıyaslamalar pratik kullanımı ne kadar yansıtıyor, ona emin değilim.

bütçe meselesi önemli değil, hepsi birbirine yakın fiyatlara sahip sonuçta.

g1x'in yüksek iso değerlerinde bile fotoğraf kalitesi çok iyi, hatta dslr'lerle yarışan bir compact camera. ama 210mm zoom'lu aletten sonra 112mm zoom'lu bir alete geçmek ve macrosunun çok kötü olması, makineye uzak kalmama neden oluyor.

"ya salla ya" diyip p7700 mi alsam diye düşünüyorum, g7'e en yakın özelliklere sahip makine o gözüküyor.

gerçi daha p7700 ve g15 türkiye'ye gelmemiş sanırım.

ya da resim kalitesini tümden boşverip zoom olayına mı abansam?
Sony Cyber-shot DSC-HX30V veya Fujifilm X-S1 gibi bir alet alırım.

aslında son günlerde dolaşırken farkettim, çoğu kişi dslr almış o şekilde fotoğraf çekiyor, vapurda, parkta, barda vs...
ama bu kişilerin çoğunun profesyonel fotoğrafçı olduğunu veya fotoğraf makinesinin her özelliğini bilen kişiler olduğunu sanmıyorum.
bendeki dslr güzel aslında, ama her tarafa götürmekten, sürekli yanımda taşımaktan ve "arkadaş fotoğraflarını" bile dslr ile çekmekten keyif alan birisi değilim. zaten bu yüzden compact makine almak istiyorum. kolay taşınıp kolay kullanır şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...