Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiyeye evcil hayvan(köpek) getirmek.


Cute

Öne çıkan mesajlar

Zegnaya ulaşamadım,topic açayım dedim.Patipet uygun gelmedi başlık :S... 5.4 yaşında bir bull terrierim var, son 7 aydır arkadaş ile duruyordu ben burada eve çıkana kadar ona emanet etmiştim şimdi geri dönüş vakti.

Komşu ülke olan Bulgaristandan kara yoluyla gelecekler,kıllık yapabilirler diye bir kaç yere sormak istedim konuyu ve internetten araştırdım.Şu aşağıdaki belgeler yeterli olur diyorlar, daha önce kara yoluyla evcil hayvan getiren birisi yada tanıdığınız var ise yardımcı olursanız sevinirim.


Chip - köpeğin passportu ( iğnelerin yazıldığı ) ve veteriner sağlık belgesi ( bu kısmı tam anlamadım ) yeterli diyorlar bu arada uçakla getiren biri kan testi demiş ki bu işlem uzun süren bir süreç..bir başka arkadaş ben getirdim istemiyorlar diyor.Böyle bir durum, information help needed.(tu)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kendi köpeğimizi uçakla kıbrıs'a götürmüş sonra geri türkiye'ye getirmişliğimiz var.

eğer sürekli veteriner kontrolünde aşı olmuşsa ve bunun karnesi varsa rahat edersin.

kıbrıs'a götürürken sıkıntılı. "kuduz vakası olmasın" diye 3 ay karantinaya alıyorlar köpekleri. öyle bişiyki, kuduz olmayacak köpeği bile kuduz edersin 3 ay boş boş karantinada tutunca...
her neyse bizim şansımıza karantina yaptıkları yer temizleniyormuş, bakım varmış felan, şöyle bi baktılar, "tamam geçsin" dediler verdiler köpeği.

türkiye'ye geri getirirken karantinayla felan uğraşmadık, iner inmez alıp eve götürdük.

yalnız uçak bileti almadan önce havayolu şirketiyle konuşman gerekiyor. hangi uçakla gidip gelebileceğini ve ne tip kontrollerden geçmesi gerekltiğini onlar söyleyecektir.

tabii bu benim dediğim uçakla gidiş geliş için.
karayoluyla nasıl olur bilmiyorum.

bizzat arabayla getircekseniz, önce gümrükle konuşmanız gerekebilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...