Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sigara içenlere daha hızlı kanser verilmeli

Chemical

Öne çıkan mesajlar

çok ev erkeği olmuş bunlar ya,figh clup tarzı bi seyler lazım bunlara kendilerine gelsinler biraz .

sigara içmiyorum icendende rahatsız olmuyorum sonucda cigerime cekmiyorum öyle bi zararı yok yani düşünüldügü kadar ha varsada olsun ya mıy mıy yaşamakdan iyidir ..
Sosyal ağlarda paylaş

kami said:
anlamsız wot

Önce "benim içtiğimin zararı yok" diyorsun, doğru olabilir ama destekleyici hiçbir argüman vermeden geçtiğin için bunu biz bilemiyoruz, belki de sen yok sanıyorsun. Sonra bu kabullenmenin üstüne bir de genelleme ekleyerek "demek ki sigaranın başkasına zararı yoktur, varsa da şunun bunun zararı daha fazla, o zaman siz boş konuşuyorsunuz" falan diyorsun. Varsayımdan ve iddiadan yola çıkıp buradan tümevarıma gitmek, bunun için bir saat wot atmak, priceless :p

Bir şeylerin "daha da kötü" olması, "kötü" olduğu belli olan bir şeyin eleştirilmesine engel değildir. İlla en kötüden dizip oradan başlamak gerekmiyor yani bir şeyleri düzeltmek için, bir yerden başlamak lazım. Yazının büyük bir bölümünü harcadığının aksine tek zararı da kanser değil. Kanser yine en az 20-30 sene maruz kaldıktan sonraki etkisi. Onun dışında da bir sürü hastalığa, akciğer zararına, hayat kalitesinin düşmesine yol açıyor.

Ayrıca bahsettiğin diğer kanser risklerinin bizlere uzak ve homojen olarak dağılması durumu var, fabrika bacasının üstünde oturmuyorum ya da E5'in ortasında yürümüyorum yani ben, ama senin yanında/arkanda/önünde yaşıyorum toplumda. Bahsettiğin şeylerin küçüğüyle büyüğüyle her türlü dünyaya bir faydası olduğunu, bazılarının günümüzde hayatın devam etmesi için zorunlu olduğunu, senin müptezelliğinin ise hiçbir fayda getirmeden zararlı olduğunu ayrıca ekliyorum.

Uzun yazmakla olmuyor abi bu işler özetle.
Sosyal ağlarda paylaş

Haste said:

çok ev erkeği olmuş bunlar ya,figh clup tarzı bi seyler lazım bunlara kendilerine gelsinler biraz .

sigara içmiyorum icendende rahatsız olmuyorum sonucda cigerime cekmiyorum öyle bi zararı yok yani düşünüldügü kadar ha varsada olsun ya mıy mıy yaşamakdan iyidir ..

ahahaha fight club izleyip defeatist olmakta, confirmist olmakta, populist olmakta ayrı bi basarıymıs.
Sosyal ağlarda paylaş

içen zevki için içmiyor mu -zorunlu ya da ihtiyaç değil- ?
bu yerine göre başkasını rahatsız edebiliyor mu ? evet.
peki bu kişi başkasını rahatsız edebilecek bir yerde bilinçli, rahatsız ettiğinden haberdar bir şekilde içerse bu terbiyeye, şerefe sığabilen bir hareket olabilir mi ? hayır.

konuyu sigara içen arkadaşların da anlayabilmesi için zararlı olduğunu söylemeden ele aldım, ona rağmen sonuç bu. tartışması yapılabilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

kami said:
anlamsız wot

Önce "benim içtiğimin zararı yok" diyorsun, doğru olabilir ama destekleyici hiçbir argüman vermeden geçtiğin için bunu biz bilemiyoruz, belki de sen yok sanıyorsun. Sonra bu kabullenmenin üstüne bir de genelleme ekleyerek "demek ki sigaranın başkasına zararı yoktur, varsa da şunun bunun zararı daha fazla, o zaman siz boş konuşuyorsunuz" falan diyorsun. Varsayımdan ve iddiadan yola çıkıp buradan tümevarıma gitmek, bunun için bir saat wot atmak, priceless :p

Bir şeylerin "daha da kötü" olması, "kötü" olduğu belli olan bir şeyin eleştirilmesine engel değildir. İlla en kötüden dizip oradan başlamak gerekmiyor yani bir şeyleri düzeltmek için, bir yerden başlamak lazım. Yazının büyük bir bölümünü harcadığının aksine tek zararı da kanser değil. Kanser yine en az 20-30 sene maruz kaldıktan sonraki etkisi. Onun dışında da bir sürü hastalığa, akciğer zararına, hayat kalitesinin düşmesine yol açıyor.

Ayrıca bahsettiğin diğer kanser risklerinin bizlere uzak ve homojen olarak dağılması durumu var, fabrika bacasının üstünde oturmuyorum ya da E5'in ortasında yürümüyorum yani ben, ama senin yanında/arkanda/önünde yaşıyorum toplumda. Bahsettiğin şeylerin küçüğüyle büyüğüyle her türlü dünyaya bir faydası olduğunu, bazılarının günümüzde hayatın devam etmesi için zorunlu olduğunu, senin müptezelliğinin ise hiçbir fayda getirmeden zararlı olduğunu ayrıca ekliyorum.

Uzun yazmakla olmuyor abi bu işler özetle.

Kimseye zararı yok çünkü ben duraklarda sigara içmiyorum. Mümkün mertebe yolda yürürken bile içmiyorum. Genelde insanlardan uzak kuytu bir köşe bulurum, orada sakin sakin içerim sigaramı. Bugüne kadar dumanından rahatsız oluyorum diye kimse gelmedi (uyuzluğuna rahatsız ettiklerim dışında)

Ki, ben kendi durumum üzerinden yola çıkmadım onları yazarken. Wot'un başındaki kendi durumumu belirten kısım sadece bir ekti. Varsayımdan değil, gerçeklik üzerinden yola çıkıyorum. Esas argüman çevrede çok daha zararlı etken varken, sigaraya bu kadar yüklenilmesini samimi bulmayışımdı. Sen diyorsun ki daha zararlıları varsa diğerlerini görmezden mi gelelim, e gelebilirsin belki oranlar çok ufaksa. Veya esas etki edenleri hallettikten sonra buna sararsın. Diğer türlüsünü bir ona bir buna el uzatarsak hiçbir sonuç çıkmaz ortaya. Bilimsel hesaplamalarda bile değer yeterince ufaksa ihmal edilebiliyor. Sigara dumanının sanılan kadar zararı yok, aksini iddia eden verilerin çoğu da gerçekçi değil, manipüle edilmiş şeyler. Eğer direk olarak dumana maruz kalmıyorsanız, sigara kokusunun (bak dumanı demiyorum!) ışık ve gürültü kirliliği kadar bile zararı yok insana. Ki bir çoğunuzun sövdüğü şey bu zaten, sigara kokusu, dumanı değil. Zaten biyolojik olarak insan bünyesi geçici zararlara karşı kendini yeniler. Mesela günde 2 dakika sigara kokusu mu çektin, vucudun temizliyor ve kendini yeniliyor AIDS gibi bağışıklığı mahveden hastalığın yoksa. Vucudun bu ayarını bozan tek nokta oluyor o da bu zararlı etkenin sürekli/sık frekanslarla olması. Sigara içenlerde bu yüzden kanser olur genelde, vucuda sürekli dumanı alınca kendini yenilemeye yetemiyor. Ama pasif içici (?) denen arkadaş için o öyle değil. Aynı şekilde radyasyon ve hava kirliliği de sürekli olduğu için bahsettiğin hayat kalitesini düşüren, bağışıklığı zayıflatan, bir sürü (?) hastalığa neden olan sigara değil bu diğer şeyler.

Şimdi ise diğerleri çok daha zararlı olabilir, ama onları kullanmak zorundayız diyorsun. Sen zorundasın, ben değilim. Ama sen telefonla konuşacaksın diye dikilen baz istasyonlarıyla yaşıyorum. Sen işine daha rahat gideceksin diye kullandığın arabanın dumanını soluyorum. Benim telefona da, arabaya da, doğal olmayan gıdalara da ihtiyacım yok. Ama sizin var, e nasıl varacağız orta yola? Lütfen şimdi git dağda yaşa deme, ben de sana git evinde otur sokağa çıkma derim. Şimdi aynı sizin "sigaraya zam yapın" talebiniz gibi ben de "benzine zam yapın" diyemez miyim? Derim bence. Burada göreceli bir durum var, hatta sigara benim için telefondan çok daha yararlıdır ruhsal sağlığımı stabil tutmak açısından, senin düşündüğünün tam aksisi yani buna birşey diyemezsin ve bu yüzden anlayışlı olmak gerekiyor sosyal bir yapıdaysak. Sigaraya zam yapın popo olsun pislikler diyip geçmekle olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Konu ile alakasız olacak ama sigara içenlerden hasta parası alınacak sa o zaman kışın grip tarzı hastalık oluyoruz ve ilaçlar içiyoruz diye portakal, limon, mandalina gibi meyvelerinde fiyatı ucuzlasın. ( anlamayan varsa bi daha anlatayım)
Sosyal ağlarda paylaş

Sigara içen içsin, sana ne. Ha diyorsan beni rahatsız ediyor, önceden hukuken belirtilmiş mercilere şikayet et. Hukuken belirtilmiş çerçeve dahilinde bir ihlal varsa cezalandırılır zaten. Yoksa susacaksın arkadaş.

Konuyun başlığının ibrelere daha hızlı aids verilmeli ya da et yiyenlere gut enjekte edilmeliden bir farkı yok. Sorgulatmayın durduk yerde seviyenizi.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

Haste said:

ahahaha fight club izleyip defeatist olmakta, confirmist olmakta, populist olmakta ayrı bi basarıymıs.

evet ilginç bi cıkış yapmışım haytet heh,fight t si yok club b si ters oh oh .
Sosyal ağlarda paylaş

kami said:

Şimdi ise diğerleri çok daha zararlı olabilir, ama onları kullanmak zorundayız diyorsun. Sen zorundasın, ben değilim. Ama sen telefonla konuşacaksın diye dikilen baz istasyonlarıyla yaşıyorum. Sen işine daha rahat gideceksin diye kullandığın arabanın dumanını soluyorum. Benim telefona da, arabaya da, doğal olmayan gıdalara da ihtiyacım yok. Ama sizin var, e nasıl varacağız orta yola?

Çok uzun yazıp arada bağlantıları kopardığını gizlemeye çalışıyorsun abi, dediğim gibi işin yolu bu değil :p

Araba neyse de fabrikalardan yararlanmadığını, telefon/elektrik kullanmadığını iddia etmen süper ikna edici şeyler gerçekten, çok mantıklı eheh. "Kimisi" zorunlu dedim düzgün okursan, kalanlar da belki %100 zorunlu değil ama yaşam standartlarımızı ve dünya üretimini 200 sene öncesine göre binlerce kat arttıran şeyler. Sadece ben keyfimden arabayla gitmiyorum yani, toplu taşıma da dünya kaynaklarıyla çalışıyor, senin sigaranı üreten fabrika da.

Demogoji ve çarpıtma içeren benzetmelerine daha fazla cevap vermeyeceğim için özet geçeyim; sigaranın sağlığa veya dünyaya herhangi bir faydası yok. Zararı var mı? Tonla. Fayda/maliyet analizi diye de bir şey var yani.

Konumuz zaten zararı çevre kirliliği falan değil bu arada, sigarayı sorumsuzca, bencilce, ayıca içenler bir an önce ölsün gitsin demiştik sadece. Olayı saçma yerlere taşıdığını belirteyim dedim ama nafile, yorulmayalım daha :p

SirWinstonPee said:

Akito said:

vaperon said:

Sigara içen içsin, sana ne. Ha diyorsan beni rahatsız ediyor, önceden hukuken belirtilmiş mercilere şikayet et. Hukuken belirtilmiş çerçeve dahilinde bir ihlal varsa cezalandırılır zaten. Yoksa susacaksın arkadaş.

akp seçmeni

ne alaka?

İşine geldiğinde demokrasi, işine geldiğinde insan hakları, işine geldiğinde hukuk diyen adama AKP seçmeni denilebilir, genelde tutabilir, mantıklı bence. Kesin diyemeyiz tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...