Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dark Water

jankis

Öne çıkan mesajlar

yarın gösterime girecek bu Nakata filmini belki önceden kimileriniz izlemiştir ..
ben geçenlerde yapılan Japon filmleri festivalinde izleme fırsatı buldum

ve filmi gerçekten başarılı buldum. öncelikle yönetmeninin Ring'in orijinali olan Ringu'nun yönetmeni olduğunu söleyeyim
(hatta Ringu gibi bu film de bu aralar Hollywood tarafından yeniden çevrimi yapılmak üzere hakları satın alındı .. başrolüne de taptığımız hatun jennifer connelly getirildi)

film kimi yönlerden ringu'ya benziyo (çocuk motifi + su).
hikayeyi özetlemek gerekirse kocasından yeni boşanmış olan bi kadın çocuğunun velayet hakları için davasıyla uğraşmaktadır. bu sırada çocuğuyla beraber yeni bir daireye taşınırlar .. film bu apartmanda başlarından geçenleri konu alıyor.

filmdeki gerilim gücünü nerdeyse tamamen sessizlikten alıyo .. zaman zaman ağır ilerleyen bi hikaye var ama benim izlerken tırstığım en çok 3 film arasında şimdiden.

daha fazla detay vermeyelim
sonu beni şaşırttı
gitmenizi öneriyorum .. korku seviyosanız zaten kaçırmayın
piyasada herbiri birbirine benzeyen dandik teenslasher'lara bin basar[hline]"oh my god, aliens !
don't eat me !
i have a wife and children, eat them."
(homer simpson)

[Bu mesaj jankis tarafından 04 December 2003 22:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

dandik teenslasherlara bin basar deniyor da

şimdi de küçük kızı koy millet korksun akımı başladı
genç kızların parçalanması daha çekici gelio bana sanırım ehuehue

neyse bunlar boş işler ben deader ı beklicem hehe mis gibi kari wuhrer de var ehue

ama bi göz atabilirim (o nası oluo lol gidersem hepsini izlerim işte neyse..)[hline]Silthanas, 30 November 2003 18:28 tarihinde demiş ki:
sosyalizm icin her white wyrm'den oyle ring cikmasi lazim..
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
Teşekkür ederim Arcane bey.

Gerçi senin gibi uzman bir korku filmciden önce konuşmak zor olsa da yine de benim önce yazmam herhalde benim açımdan iyi olur çünkü senin yazından sonra benim yazımı da kimse okumazdı.

Film daha önce de soylendiği gibi bir çok kişi tarafından 2002 yılında çekilmiş en iyi korku hatta son senelerde çekilmiş en iyi korku filmi olarak anılan Ring isimli filmin 1998 yılında çekilmiş orjinal versiyonu Ringu' un yaratıcısı (senaryo yazarı ve yönetmeni) Japon yönetmen Hideo Nakata' nın son filmi.

Ring ve Ringu' yu seyredenler bilirler ki filmler aslında korku filmi açısından çok nitelikli filmlerdir. Filmin gidişatı çekimleri konusu olarak Ringu olarak çıkmış olan fillmin korku sineması açısından çok iyi filmlerdir. Fakat Ring filmini seyrettiğinizde Ringu' daki bazı eksiklikleri kapatılmış, daha iyi görüntü ve efektler ve korku sinemasına çok daha alışık olan hollywoodun küçük hileleriyle çok daha tatmin edici bir film yarattığını görebiliyorsunuz.

İki filmin de hastaları için bir müjde haber de bildiginiz gibi Ringu filminin bir de devamı var ve bu devam filminin de Amerikan Versiyonu cekiliyor ve bu amerikan versiyonunun yönetmeni de yine Ringu' nun yönetmeni yani Hideo Nakata.

Şimdi ise Ringu ve özellikle Ring filminden sonra Ringu isminin ortaya çıkmasıyla ün yapmış olan yönetmenin yeni filmi Karanlık Sular (Dark Water - Honogurai mizu no soko kara) isimli filmi var karşımızda. Fakat burada eksikleri kapatılmış Ring ile karşılaştırmayı yapmaktan çok Ringu ile karşılaştırmayı daha uygun buluyorum kendi açımdan.

Film Ring ve Ringu' yu seyredenler için çok tanıdık görüntüler içeriyor. Yine su aslında baş rolde. Filmi izlediğinizde sizde büyük ihitmal "nedir bu Nakata' nın su takıntısı?" diyeceksiniz. Bu sefer isminden de başlayan bir sular seller olayı ile karşılaşacaksınız buna hazırlıklı olun derim.

Film genel anlamda baktığımızda koku sineması adına özellikle Jpon korku sineması adına çok iyi bir yapıt. Bence yönetmen Ringu' da yaptığı bazı hataları özellikle erkenden göstererek bence büyüsünü bozduğu bazı şeyleri geçe atarak ders almış görünüyor. Ama yine de temel konu olarak baktığımızda Ringu' nun çok daha can alıcı ve çok daha merakta bırakarak seyirciyi yavaş yavaş artan dozda gerilime doğru sürüklemeyi başarırken bu flm bence insanı germeye biraz erken başlıyor ki sonlara doğru gerilimin doruguna varmayı beklerken zaten mevcut gerilime alışmış seyirci üzerinde gerilim dozu azalmaktadır. Söylenti dogru ve gerçekten bir amerikan versiyonu cekilecekse büyük ihtimal o versiyonda bu hata yapılmayacak ve çok daha iyi bir film ortaya çıkacaktır ama yine de diğer bir amerikan versiyonu korku fimi olan Ring' e konu olarak eksikliklerinden dolayı yetişemeyecektir.

Film yukarıda da söylendiği gibi genellikle sessiz giden bir film. Bence bu sessizlik ve gerekli sahnelerdeki gerilimi arttıran sesler gayet iyi kullanılmış. Seyrettiğinizde bir korku filminin en önemli unsurlarından biri olan sesin tek başına bile başarılı olabileceğini göreceksiniz.

Başta Japon filmlerine ilgileri olanlar, Ringu ve Ring filmlerini beğenmiş olanlar ve korku sinemasına gönül verenler için bence kaçırılmaması gereken bir film. Ama özellikle Ringu ve Ring filmlerini seyretmiş olanlarda tanıdık görüntüler konudaki tanıdık parçalar rahatsızlık vereblecekken, korku filmlerinin fanatik hayranları da çok yerde filmin gerilim bölümlerinde filmi başarısız ve basit bulabilirler. İyi grüntü ve sese sahip bir sistemde gece geç vakit evde tek başına seyretmek onlar için daha iyi olabilir tabii. Ringi begenmemeiş ya da Ringi begenip Ringu' yu beğenmemişler için ise bu filmde bir şey bulabileceklerini pek sanmıyorum açıkcası.

Korku filmlerinde bir dönüm noktası olmasa da yıl içersinde seyredilenler arasında çok çok öenmli filmlerden olacağı kesin. 1,5 saat boyunca da gerilimi ara ara hissedecekleri bir film seyretmek güzel vakit geçirtecek ve seyredilmiş iyi koku filmleri dağarcığınızda bir yenisi daha olacak ve sinema sanatı açısından iyisi ve kötüsü ile 1,5 saatlk çok iyi bir eğitim olacaktır.

Spoiler On

Filmi genel anlamda çok başarılı bulsam da filmde bazı noktalar var ki beni biraz üzdü. Film daha önce de belirttiğim gibi başrılı bir korku olmasına rağmen gerilim dozunu yavaş yavaş arttırmıyor. Gerilimin dozajı gitgide artacağına bazı yarıdan sonra maalesef azalıyor. Özellikle sondaki asansör sahnesindeki kızı gördüğünüzde en çok gerilmeniz gereken zaman olması gerekirken o yeşil surat ne korkutuyor ne de geriyor açıkcası. İnsan bazen bu tarz şeyleri görmemeyi tercih ediyor. Bazen bilmemek en korkutucu şey olabiliyor. Ama özellikle ne çıkacak ne çıkacak derken sondaki şey beklediğiniz gibi çıkmadığında açıkcası insana gülme bile gelebiliyor.
O asansör sahnesinden sonra bir bölüm daha koyma gereği duymuş yönetmen ki bence bu çok gereksiz zorlama bir bitiş olmuş. Aslında asansöz yukarı çıkarken annenin bakışı ve sonra çocugun asansörün önünde oturup kalması sahnesinde f
Sosyal ağlarda paylaş

Yazılacak birşey bırakmamışsın Ghald :)

İzlemeyen okumasın

Kızın geri döndüğünde tepki göstermemesinin sebebi velayetin babasına verilmiş olması olabilir , filmin başlarında kadın velayet için uğraşıyordu ama baba olumlu sonuca daha yakındı.

Değinmek istediğim bir başka konu ise Ghald'ın tersine filmin beni pek gerememesiydi.Mekanların "izbe" atmosferi (hehe) etkileyici olsa da olaylarla bütünleşmeyince gerilim havasına katkısı olmamış.Bunun sebeplerinden biri de karakter sayısının çok az olması ve olayla karakter etkileşiminin su sesini takip etmekten ibaret kalması.Adamın su dışında küçük kızlara da kafayı taktığını rahatlıkla söyleyebiliriz.Filmi Ring üzerine izleyen herkes küçük kızların sonunun aynı olduğunu (kuyuda kapalı kalmak) ve nedeninin aile ihmali olduğunu görebilecektir.Dark Water da anne yaşam savaşı (iş bulma derdi, yeni eve taşınma, evin yapısal sorunları, kızının okula başlaması...) verirken ve kaybolan küçük kızın izini sürerken kendi yavrusundan oluyor.

Bence film oradan buradan su çıkartıp izleyiciyi gererken bir yandan da iki kişilik bir ailenin sorunlarına değinerek dram ile gerilim arasında sıkışıp kalmaktansa bir türü seçip ona ağırlık vermeliydi veya Ring gibi korku perdesinin arkasında yani filmin sonunda duyguları titretecek bir öykü olmalıydı ve olan garip olaylar anlam kazanmalıydı.

Kadının kızının okul önünde onu beklerkenki halini düşünürken kendi küçüklüğünü hatırlaması ise filmin belki de en anlamlı sahnelerinden biriydi.Kadının kızının küçük kız tarafından küvete çekilip boğulmaya çalışılması ise filmin dramatize yapısını altüst eden bir sahneydi, küçük kızın hikayesini anlamsız kılıyordu ayrıca bu konuda hiçbir açıklama yok hikayenin detayları tamamen izleyiciye bırakılmış, Ring de ise tam tersi, merak içinde olan ana karakter arayış içinde, detayları ortaya çıkarıyor ama yine de filmin sonuna kadar gizemini koruyordu.
Küçük kızın asansörde çığlık ataran kadına sarıldığı sahne ise bence yönetmenin bu kadar boş mekanlarda az karakterle ve suyla germeye çalışıp becerememesinin son çırpınışıydı, o sahnenin tek kayda değer kısmı ise kadının kendi kızını korumaya çalışmasıydı.O sahneden sonrası ise kadının fedakarlığı olarak adlandırılabilir.Kızın büyüyüp annesine gelmesi ve orada geçen konuşma ise tamamen anne fedakarlığı üstüne kurulu ve hoş ama filmin öyle bitmesi hatalı çünkü başından sonuna kadar mistik bir hava yaratmaya kalkan bir film ana karaktere ne olduğu konusunda izleyicinin kafasında birşeyler canlandırmasını sağlayacak bir ipucu vermiyor, sahneden annenin fedakarlığı dışında bir anlam çıkmıyor.

Korku filmi olması amaçlanıp çekilen bu film hikayenin sığ olması ve izleyicinin hayal gücüne yönelmemesi yüzünden Mistik/Dram'dan öteye gidemiyor.Türün meraklısı olmayan filmi çok sıkıcı bulacaktır.Meraklısı ise irdeleye irdeleye izleyecektir ama tatmin olmayacaktır.Tek tesellisi piyasadaki akıma kapılmış olmamasıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 ay sonra ...
Yaklaşık 1 ay önce aldım filmi ama halen izlememiştim..

Dün kafam güzeldi koydum filmi. Gece 12 ışıkları kapattım perdeleri çektim. Filmi izlemeye koyuldum.

İster istemez hafif tırstım. Sonra su doldurup içeyim derken, su dökülmez mi. Hemde dark water kutusunun üzerine. Eh tabi bir tribe girdim. Zor çıktım.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Sn Nedanko değişik bir hayatınız olmalı trib vs vs.. neyse film hakkındaki görüşüm sonuna kadar güzel ama asansör sahnesi Türklerin çektiği Badi den farksız dı neyse..

Saygılarımla Soul..[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)*
§Bounty Hunter§
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...