Cuce Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 BonePART said: ne momenti abi abjural konjektürün yansımasal feedbacki felan diye yazınvca he mi dicez hava yok diyoruz vakum diyoruz sen moment felan diyosun surtunme olmadıgından kontrollu dusus deil o ilk kısmı nasıl donucek adam üflesin kaskı acıp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 ahaha çok iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 mokoko said: http://www.youtube.com/watch?v=Qw8OJJQ_hgk bu da 1960'ta 31.000 metreden yapılan atlayışın görüntüleri. arkada kalmasın ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 space walk yaparken yanılmıyosam ole hareket edito astronotlar bole pıss pıss hava atıyolar sagdan soldan kıyafetlerin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 haa jetleri var abi ufak ufak pıss pıss diye takılıyolarda, nadir yapıyolar onu sanırım. genelde iple miple ite kece geziyolar etrafta. gaz değerli malum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 sopayla gidiyolar di mi bole koskoca uzay gemisini sopayla ite ite goturuyolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 aynen yaa çk sçma uff Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 BonePART said: sopayla gidiyolar di mi bole koskoca uzay gemisini sopayla ite ite goturuyolar yok böel mirin etarfında dolanırken falan ip takıp dolasıyolar işte etrafında aletin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 BonePART said: sopayla gidiyolar di mi bole koskoca uzay gemisini sopayla ite ite goturuyolar olm, onlar gemiyi iterse gemi de onları iter başka bi yol bulmamız lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Ardeth said: onu paraşütçüler daha iyi bilir ama muhtemelen vücudunun şeklini ayarlayarak havanın senin üzerinde uyguladığı kuvveti kontrol edebiliyorsun. mesela uzun ince bir kağıt (ince dediğim kara olmayacak işte dikdörtgen olacak) şeridi yere paralel bırakırsan dim dik düşer, hafif eğimli bırakırsan dönerek düşer. Onu soruyorum işte, adamın atladığı yerde atmosfer çok seyrek, hava sürtünmesi çok az olsa gerek. Kağıdı nasıl bıraktığının fark etmemesi lazım(ki kağıdı eğimli bıraksan bile yeterince uzun mesafede onun da düzelip öyle düşmesi lazım aslında, hava sürtünmesini minimuma indirgeyecek şekilde düşme eğilimi gösteriyolardı gibisinden bişey hatırlıyorum - Sürtünme kuvveti, cismin ilerleme yönüne dik olan kesit alanıyla orantılı gibi bişeydi işte. dik bir şekilde düşersen min. sürtünme, göbek üstü düşersen max. sürtünmeye maruz kalıcaksın yani) Adamın düşme şekline gelirsek te kendisini düzeltmek için kuvvet uygulayabileceği bir destek yok, Bonepartın dediği gibi düz durmak için tek etki hava sürtünmesi olabilir, o da yukarı kısımlarda çok az. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 neden döndüğünü bende bilmiyorum sadece dönmeye başlarsa kendini kontrol etmesi zor bu yüzden onu açıkladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 hala konuşuyonuz gif düşmedi mi yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 peki o yükseklikten bir adamı ve bir portakalı aynı anda attık. hangisi önce düşer? sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 abi adamlar o kontrolü kaybetme olayını tahmin ettikleri için özel kanat gibi bişi yapmışlar diye duymuştum ben atlayıştan önce. "felix'in başına gelebilecek muhtemel tehlikeler: 1) flatspin adı verilen nane. şuradan detaylı bilgi alınabilir: #3595919 eğer bu dönüş durumu kontrolden çıkarsa, felix'in düşüşünü dengeleyecek özel bir paraşüt bulunuyormuş. 2) kanının kaynaması: dünyadaki basınca oranla çok düşük bir hava basıncı bulunmasından dolayı kanında hava kabarcıkları oluşabilir. kaynama derken bahsedilen aslında bu fokurdama hali sanırım. bu basınçsızlık hali vücutta inanılmaz şişme ve kabarmalar da yaratabilirmiş. sanırım en sakat durumlardan biri bu. eğer giydiği kıyafetlerde bir sorun olursa ve bu basınçsızlığa maruz kalırsa durum çok kötü. 3) donma: bunu açıklamaya gerek var mı bilmiyorum. izleyenlerimiz ne kadar soğuk bölgelerden geçtiğini gördü. giydiği kıyafet -68 dereceye kadar koruyormuş. tüm iş orada gene yani. 4) şok dalgaları: bu da ses hızını geçince oluşan durumlardan. felix'in vücudu ses hızına yaklaştıkça çok zorlu süreçlerden geçecekmiş. jet uçakları ses hızını geçince çoğumuzun videosunu filan izlediği, kimimizin şahsen duyduğu o patlama sesleri -a.k.a. sonic boom- gerçekleşecek. bu ve bunun gibi şeylerin felix'i ciddi şekilde örseleyebileceği ve/veya kostümüne zarar verebileceği öngörülüyor. hava az yoğun olduğu için çok güçlü olmaycakmış bu anlattıklarım. avantajımıza demiş red bull stratos ekibi. bu kısımlar benim gibi allahın sözelcisi için çok karışık. anladınız siz. 5) yere çakılma: eğer yeteri kadar yavaşlayamadan yere inerse, daha doğrusu çakılırsa, olacakları söylemeye gerek yok sanırım. felix bilincini kaybetse bile paraşütü otomatik olarak açılacakmış. ama bu durumda da adam paraşütünü yönlendiremeyecek ve hızını ayarlayamayacak. o noktada işler çirkinleşebilir. kaynak: http://news.yahoo.com/...-120-000-feet-143126606.html bir de, eğer bu atlayışın -sonucu ne olursa olsun- soundtrack'i de bu değilse, ben bir şey bilmiyorum: http://www.youtube.com/watch?v=uqcepytsfqu not: dies irae uyardı "kanın kaynaması olayı basınç düşüklüğünden dolayı suyun kaynama derecesinin 37 dereceye kadar düşmesinden kaynaklanıyor. bildiğin kaynıyor yani kan."" şurda bahsediyo bakın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 bir kilo portakal suyu mu daha ağırdır bir kilo astronot mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 O kizlar lez degil buarada Rus erkeklerinin birbirini dudaktan opmesi gibi bisey kizlarin yaptigi. Avusturya koyluleri arasinda rastlanan bi davranis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 hava sürtünmesi olmayınca ilk atlayışındaki yatay hızı korumuştur, o da düşüş hızının da etkisiyle rotasyona sebep olmuştur diye bi varsayım yürüttüm ama ne kadar doğrudur bilemiycem^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 su faturasını avusturya hükümetine gönderin o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 rus erkekleri falan diyip butun libidoyu yok ettin basliktaki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 ShadowFury said: hava sürtünmesi olmayınca ilk atlayışındaki yatay hızı korumuştur, o da düşüş hızının da etkisiyle rotasyona sebep olmuştur diye bi varsayım yürüttüm ama ne kadar doğrudur bilemiycem^^ olabilir sürtünme olmayınca "damping" de olmuyor dolayısıyla azcık bir dönem hızı ile bile başlasa feci spin atabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Zep said: O kizlar lez degil buarada Rus erkeklerinin birbirini dudaktan opmesi gibi bisey kizlarin yaptigi. Avusturya koyluleri arasinda rastlanan bi davranis Neden bozdun ki? NEDEN!? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Zep said: O kizlar lez degil buarada Rus erkeklerinin birbirini dudaktan opmesi gibi bisey kizlarin yaptigi. Avusturya koyluleri arasinda rastlanan bi davranis KÖYLÜ SENSİN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 abi havanın olmadığı ortamda, asimetrik bişeyin ( insan vücudu yani ) ağırlık merkezinin de bel hizasında falan olmasıyla beraber zaten dönmesi gerekmiomu, kuvveti hep bi orantısız uyguluosun, sonra rüzgar hava mava dengeliosun. yamuluomuyum yani en basidinden havasız ortamda ---------- böle bi şeklin ağırlık merkezi 4üncü "-" da ise döne döne inmesi lazım deil mi? ( çünkü aşşağıya çektiğinde diğer tarafa kayıcak dengelmeye çalışıcak falan filan) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 lezlerin videoyu koyarmısınız acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Aket-Atum said: Zep said: O kizlar lez degil buarada Rus erkeklerinin birbirini dudaktan opmesi gibi bisey kizlarin yaptigi. Avusturya koyluleri arasinda rastlanan bi davranis Neden bozdun ki? NEDEN!? Bosuna dusa girmeyin simdi aksam aksam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar