Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

'Kızınıza Sanem, Aleyna ismini koymayın'

Feamer

Öne çıkan mesajlar

mani said:

valla uzun zamandır kendi içinde tutarlı açıklama yapan ilk din adamı kendisi herhalde. Açık bir şekilde okuyorsunuz kuran-ı ama anlamıyorsunuz aptalsınız demiş işte. Dindar olup, kuran-ı kerim'den isim seçip gidip çocuğuna put anlamına gelen isim koyuyorsan ciddi sıkıntılar var demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

diyanet işleri başkanı durur mu vermiş cevabı:

açıklamaya bak alasen, asırlardır bilmeden isim vermişler demiyorda, konuşmayın diyor

"Almanya temasları çerçevesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği genel merkezini ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Şahsen müftümüzün basına yansımış şekliyle ifade etmiş olmasına ihtimal vermiyorum. Çünkü bu isimlerin her birisi topluma mal olmuş, tarihe mal olmuş çok önemli isimler. Her birinin arkasında çok büyük tarihi değerler mevcuttur. Bunları kadim sözcüklerin satır aralarından çıkarılan manalar ile değerlendirmek son derece yanlıştır. Tamamen kastını aşan zorlama bir yorum olduğunu tahmin ediyorum. Bundan dolayı hiçbir kardeşimizin incinmesini istemeyiz. Bu tamamen kastını aşan zorlama bir yorumdan kaynaklanıyor” diye konuştu."

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21651073.asp
Sosyal ağlarda paylaş

Frostbite said:

rahime ne ya adsadaf valla ben Ankaralıyım(angara-çubuk yobazdan geçilmez neyse) öyle isimler varki "satılmış" (tee kökleri şamanizme iniyor bu ismin) en dumur olduğum "yosma" duydum lan bildiğin potansiyel var demiş kızda anası babası...

bazı isimleri kötü ruhları kovsun diye falan koyuyorlar diyede bir olay vardı, şimdi örnek aklıma gelmiyor, ondan önce doğan çocuklar falan ölünce gibi durumlarda oluyordu
Sosyal ağlarda paylaş

evet abi olay şu...

çok eskilerde yeni doğan çoçuğu kötü ruhlardan korumak için ya bir yakınına yada komşuna falan verirmişsin o yakının da sembolik olarak sana elma,armut kilim vs..gibi sembolik bir bedel verirmiş "satılmış" ismide ordan gelir diye biliyorum ben..

konuya gelecek olursak ilerde erkek bebem olursa kesin ismini Kültigin (kız olursa aybüke) koyuyorum arapların kendilerinden ne yarar gördükde isimlerinden ne görecez alla sen..

alta edit:allah belanı sadasdasdas
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...