Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows'da PAE desteği var mı?

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Yaptım dediğini, yok diyor 32-bit Windows 7'de. 4GB üzeri kullanamıyormuşsun 32-bit ile. Server sürümünü almak gerekiyormuş.

Pöhh...

Linux'u 32-bit + PAE ile kullanıyorum bir süredir, rahat oluyor epey. Windows'da olmaması kötüymüş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Şunu buldum:

Microsoft Windows implements PAE if booted with the appropriate option, but current 32-bit desktop editions enforce the physical address space within 4 GB even in PAE mode. According to Geoff Chappell, Microsoft limits 32-bit versions of Windows to 4 GB as a matter of its licensing policy, and Microsoft Technical Fellow Mark Russinovich says that some drivers were found to be unstable when encountering physical addresses above 4 GB.

Yetiyor aslında ama madem 8GB yaptım belleği, kullanayım istiyorum. Pagefile'dan filan kurtulurum hem, Linux'de swap olmadan kullanıyorum epeydir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Şu an yüklü değil, Windows 8 almak için 32-bit Starter versiyonumu yüklemem gerek (TechNet'den gelen Ultimate'e güvenmiyorum, Microsoft tüm Enterprise dışı TechNet lisanslarını iptal edecek söylentileri var), ama 32-bit'ten 64-bit'e güncelleme olmadığı için PAE kullanmak gerekli oldu.

Ama anlaşıldığı üzere PAE işe yaramıyor, sırf bu yüzden retail Windows 8 aldıracaklar. Update önceki OS yüklenmeden yapılmıyor çünkü, ve önceki OS'da 64-bit olmuyor.

Kapalı kaynak kernel'e gayriresmi yama yapmak da pek aklıselim gelmiyor açıkçası.
Sosyal ağlarda paylaş

Yaw bu dropboxtan link vermek daha kolay ,
zaten upload sitelerin cogu kapanınca bu kolayıma geliyor, yedek olarak atmışım zamanında.
zamanında ilgimi çekiyordu bu konu, bu da o zamandan kalma.
yaranamadık :)

Aslında haklısın orada belirtilmesi gerek. Üzücü sonuclar doğurabilir.Belirtiyorum.

Sofware provided AS IS use at your own risk.
i am not responsible if you broke your windows 7 , girlfriend cheating you, fired from work ,termonuclear war etc.etc.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...