Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Software project scope


Chewy

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Okulda sikintili bir hoca var ve proje yapiyoruz kendisiyle. Bu hafta projenin initial planiyla ugrastim. Onceki projelerde, software project scope bolumunde hep gereksinimleri yazardim ama bu sefer oyle istemiyor. Software architecture, requirements elicication ve verification and validation gibi seyleri yazmami istyiro ? Bunlari bilen ornek verebilir mi ? Yani software architecture icin software design imi yazmam gerek vs ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Software architecture başlı başına bi rapor yau. Hatta 2-3 rapor falan domain analizinden tut, architectural design seçimlerine kadar. Yani gene hocana sor da büyük ihtimal architecturedan kastı "hacıtlar dizaynınızı anlatın" demek istemiştir.

Requirement Elicitation da işte functional/non-functional requirementları yazacaksın. Functional olanlar sistemin "shall be" yapması gerekenler. Non-functional neydi unuttum ama :D

Verification ve validation da genel de bu yazdığın requirementların ne kadarının doğru olduğunu kontrol etmek(verification), yani cidden yapılması gerekenleri mi yazmışsın, demek. Validation'da bu requirementların ne kadarını yapabilmişsin sistemi bitirdiğinde anlamına geliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...