Kanuni Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Abi :) Ataturk gencligi bu iste. Nelerle kasiyor millet . Inanmadim ben dediklerine :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 tififi düşürmedi, aziz & aykut co. düşürecek. aynen devam. sametli videoda master piece. SÖYLE OGLUM NE DEDİ. YÜKSEK SESLE AMA, HERKES DUYSUN. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 bir kitap okudum ve direk davranış bilimci oldum, tüm gizli servisler peşimde panpa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 samet velisiyle beraber müdüre gitmiş çocuk gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Aceace said: Başka bir foruma yazmıştım, Copy paste'ten zarar gelmez. Şimdi şöyle bir şey var. Belki kazara denk gelmiş olanınız vardır. Bir aralar bir dizi vardı. Lie to Me diye. Paul Ekman'ın "Telling lies, Clues to deceit in the markets politics and marriage" adlı kitabından esinlenilerek yapılmış bir dizi. Türkiye'de yayınlandı mı bilmiyorum ancak dizinin de etkisiyle olsa gerek Ege Psikoloji bölümündeki bir kaç arkadaş ve 2 öğretim görevlisi nerdeyse 1 öğretim yılının tamamında bu konunun üzerine düşmüşlerdi. Bende açıkçası konuyu ilginç bularak düzenli olarak onları takip eden biri olmuştum. Kitap genel olarak yalanların insan vücudu üzerindeki etkilerini konu alıyor. İnternette yapacağınız bir araştırma ile de rahatlıkla en azından yüzeysel olarak ne olduğunu öğrenebilirsiniz. Neyse. Nerdeyse 45 dakikadır tekrar tekrar bu videoyu izliyorum. İlk izlerken gözüme takıldığı için başından sonuna kadar elimden geldiğince çözümlemeye çalıştım. (Yaparken yorucu oluyo ama bitince bayaa zevk alıyosunuz.) 0:38'de Aziz'in Samet'e yaptığı bir kafa hareketi var. Sorduğu soruya yanıt almasına rağmen tekrar soruyor ve kafasını Samet'e doğru hızla eğiyor. Bu en rahat farkedilen hareketlerden biri. Dikte ettirmek amacıyla kullanılır. İlk okul hocanızı düşünün. Aynı şeyi 35 defa tekrar ettirirken sürekli kafasını size doğru hızla eğerdi, hatırladınız değil mi? Burda daha önceden yazılmış bir senaryo var. Aziz Yıldırım öğretmen ve Samet'e "Dikte" ettiriyor. Aha yakaladım seni Aziz derken iş karıştı. Aziz Alex'in elinde telefonla twit attığını açıklarken vücuduyla Alex'in hareketlerini tekrarlıyor. Devamında bacak bacak üstüne attı kısmında da oturmamasına rağmen aynı pozisyonu almaya çalışıyor. Bunlar Aziz Yıldırım'ın Alex tarafından gerçekten böyle bir sahne gördüğünün birincil kanıtı. İkincil kanıt ise Samet'in tam Aziz Yıldırım "Öyle mi" sorusuna dudaklarını gererek verdiği "Evet" cevabı. Samet'te bu sahneyi görmüş ancak Aziz'in aksine bunu dile getirmek istemiyor. 1.17'den sonra ise Samet çok bariz bir şekilde yaşadığı değil anlatılmış bir hikayeyi kafasında toparlamaya çalışıyor. Yaşadıkları bir olayı anlatırken insanlar ASLA önce düşünmezler. Önce anlatmaya başlar sonradan düşünerek olayı tamamlarlar. Samet ise 1.17'de hikayeyi kafasında tekrarlamaya başlıyor. 1.23'te ise Aziz Yıldırım'a bakıp sırasının gelip gelmediğini öğreniyor. Aziz'le beraber tamamladıkları cümle külliyen yalan. Alex'in alacağı olmadığı konusu ise doğru gibi geliyor. Ortadoğu genelinde olumsuz anlamda kullanılan kelimelerde kafa genellikle sağa sola sallanır. Avrupa insanı kafasını "ııh" der gibi yukarı tek bir hareket yapmayı seçer. Bu bizim ülkemize de gelmeye başladı gerçi. Ancak her iki durumda da Samet bariz bir şekilde Alex'in alacağı olmadığını onaylıyor. Aykutu 3.20'ye kadar göremediğimizden yorumda bulunamıyorum. Ah keşke bi şekilde kadraja girseydi... Bu Aziz-Alex-Aykut arasında tam olarak gerçekten ne yaşanmış çok merak ediyorum. Not: ingilizcesi iyi olanlar için kitabın PDF'i bilgisayarda bir yerlerde olacaktı. İsteyene yollayabilirim. şimdi bu yazıyı sevdikleriniz ile paylaşın, ben arşive aldım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DrStein Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Abi kaç sene oldu, hala tercüman Samet, tercüman Samet. Konu çok önemli, muhatap tercüman Samet. Kötü bir durum ya. Antalya'da oturuyorum. Buraya gelen apaçi 3 senede şakır şakır ingilizce konuşuyor ya. Sen kalkmış bu kadar önemli konuda hala tercüman kullanıyosun. Ha, şöyle bir durum olabilir. Alex, Samet'i çok seviyor ve işsiz kalmasını istemiyordur. Saygı duyarım :) Ya da Alex 15. senesinde mükemmel bir Türkçe ile karşımıza çıkıp, bize sürpriz yapacaktı. İnsanlar sevdiklerine küçük sürprizler yapmalıdır. Ama bak işte, Aykut adamın elinden bu fırsatı aldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Adeta Polat Alemdar Edit: Sanki birine atar yapmışım gibi oldu. Tavrına bakarak Aziz Yıldırım için dedim sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 alex düzgün türkçe konuştu evine gelen taraftarla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
souldarkorn Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Taraftar saldırmış. http://spor.haberturk.com/futbol/haber/782070-fenerbahce-yonetimine-saldiri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aceace Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Bir kitap okudum. Bir sene boyunca elimden geldiği kadar takip ettim. Davranış bilimcinin "d"si olamadım. Ama paticikte yazı yazmaktan daha fazla kendimi geliştirdiğimi söyleyebilirim. Amaan boş ver Atatürk gençliği işte. Öğretim görevlilerinin tamamının sadece üniversiteli kızlarla not karşılığı birlikte olmaktan başka bir işinin olmadığını düşünüyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 HEMEN OKULA GERİ DÖNÜYORUM GIZLAR BENİ BEKLEYİN!! oh wait inşaatta kız yok.. şit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 abi bu forumda umursamayacağın bazı insanlar var, öyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoD Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Aceace said: Bir kitap okudum. Bir sene boyunca elimden geldiği kadar takip ettim. Davranış bilimcinin "d"si olamadım. Ama paticikte yazı yazmaktan daha fazla kendimi geliştirdiğimi söyleyebilirim. Amaan boş ver Atatürk gençliği işte. Öğretim görevlilerinin tamamının sadece üniversiteli kızlarla not karşılığı birlikte olmaktan başka bir işinin olmadığını düşünüyo. Bunu yapabiliyor muyuz? Hemen okula dönüyorum böyle bir hak varsa :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Lan bi saniye şimdi fikrim geldi. Aziz Yıldırım yargılandığı sırada bunu maklubeciler yerine geçenilmek için yaptırdı şeklinde bi spekülasyon vardı. Ya o olay gerçekse ve o şekilde başarılı olamayacağını anlayan bu tayfa alternatif ve daha iyi bi yöntem olarak Alex'i ayartıp onu ve dolayısı ile Fenerbahçe taraftarını Aziz'le düşman olmaya yönlendirmişse? Ya asıl amaç yine Aziz Yıldırım'ın yerine zorla geçmekse? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DrStein Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 E başkanla neden konuşmuyor peki? Röportajlarda neden konuşmuyor? Daum milli marşı söylediğinde herkes gurur duymuştu, ben tribün şovu olarak görmüştüm. Adamın Türkçe konuşması övünülecek bir şey değil benim için. Ama böyle önemli bir konuda arada tercüman'ın olmaması lazım. Tabi, belki Türkçe konuştular da, Samet her ihtimale karşı oradaydı onu bilemiyorum ama genel olarak anlaşılan, tercüman vasıtasıyla konuşulmuş. Ben Aziz Yıldırım olsam valla kasar 4 senede Portekizce öğrenirdim diyecem ama zor gibi ya. Aziz Yıldırım'ın önce Türkçe üzerine biraz eğilmesi de gerekiyor sanki :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 dasaaa said: HEMEN OKULA GERİ DÖNÜYORUM GIZLAR BENİ BEKLEYİN!! oh wait inşaatta kız yok.. şit nasıl kız yok, sizin inşaatlara atmıyorlar mı gız?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Asıl önemli konuda tercuman kullanması lazım, iş konuşurken kıçı kırık kelime bilmesiyle mi anlaşacak. alay mı ediyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 abi az sakallı bişi var. onu mu diyorsun anlamadım? konuyu bozmayın olm. alex-fener-aziz konu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoD Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 dasaaa kız yoksa güzel erkekler vardır en azından dön bence sen okula :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 abi az sakallı bişi var.. onu mu diyorsun? aranızı yapayım istersen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DrStein Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Hayır alay etmiyorum. Yurtdışında bir iş için yatırım yaptım. Mecburen tercüman kullanıyorum çünkü oradaki çoğu kişi ingilizce bilmiyor ve bu konuda rahatsızım. Çünkü tercüman'ın istediklerimi tam çevirebileceğine güvenmiyorum. Bu tür durumlarda 1 kelimenin yanlış çevrilmesi, kelimenin tonlaması bile önemli. Kendi adıma bir yabancı dil daha öğrenmek için kasıyorum valla, hem de abuk sabuk bir dil. Alex konusuna geri dönersek, Alex gayet iyi anlıyordur tercümanın yanlış çevirip çevirmediğini ama önemli konuda tercüman kullanılması iyidir demek her zaman için doğru değil. Ayrıca, bu ülkede avrupalı teknik direktörün söylediğini "mübarek ramazan ayında, inşallah, maşallah, allahın izniyle" şeklinde çeviren tercüman da gördüm. İsim veremem şimdi, bir 10 yılı var. Anadolu kulüplerinden birinin tercümanıydı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odeon Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 hangi dil o :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Kojiroh said: Lan bi saniye şimdi fikrim geldi. Aziz Yıldırım yargılandığı sırada bunu maklubeciler yerine geçenilmek için yaptırdı şeklinde bi spekülasyon vardı. Ya o olay gerçekse ve o şekilde başarılı olamayacağını anlayan bu tayfa alternatif ve daha iyi bi yöntem olarak Alex'i ayartıp onu ve dolayısı ile Fenerbahçe taraftarını Aziz'le düşman olmaya yönlendirmişse? Ya asıl amaç yine Aziz Yıldırım'ın yerine zorla geçmekse? ne yap et azizeye ulaştır bu fikrini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Aziz neden delirmiyor bu kadar seye ragmen ya da delimi zaten. Ne cekti cektirdi adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar