Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Clio ve turbo 90Hp motor

paramecium

Öne çıkan mesajlar

e87 bmw 1.18i lerde 145 beygir di, 2000cc idi. (turkiye ye ozel satilan motor hatta 136 beygirdi, 145 bile degildi)yakit tuketimi 10 litre civarlarinda geziyordu.

performanssiz araclar, ama surus hissiyati bakimindan sasilacak derecede stabil oluyor yuksek hacim dusuk hp li atmosferikler. bir de performansta bogulma vs hic olmuyor, her durumda arabanin max i neyse alabiliyorsun.

e90 3.18d si de 2000 cc 145 beygir dizel ornegin. onda da surus ayni derecede stabil, dalgalanmadan yasaniyor.

ikisinin de otomatik sanziman rezalet gerci, zaten kutuk gibi hissetmenizin asil sebebi de sanziman biraz bu araclarda, atmosferikten cok.

benim husnu kuruntum da olabilir tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Goz var nizam var;

power to weight ratio ya bak,
hacime oranla guce bak,
hacime oranla tork a bak,
hacime oranla tuketime bak,

sonra yazin ne yaziyorsaniz.

Yazdigim o kalip da sadece clio da kullanilan bu versiyon degil, genel olarak sub 1 liter motorlarda gelinen noktayi vurgulamak icindi.
ford 1.0 ecoboost zetec S motor 125bg, 200nm torkluk versiyonla opucuk dagitarak gecer. 177bg 250nm lik versiyonu muhtemelen goremezsin dahi.

Sadece clio icin konusursak dahi su haliyle bile o donemin cogu 1.6-2.0 SOHC motorundan guclu.
Tutup da ekonomi ve emisyon odakli motorun karsisina sirf karsi gelmek icin donemi icin yeni teknolojiyle yuksek sikistirmali motoru getirmek enteresan oluyor.

900cc motorun karsisina kendi 2.0l arabami yazmaya utanirim asdf
Sosyal ağlarda paylaş

Karşı çıkmalık bi durum yok Kharon, ilk yazdığın yazı 1 satırı geçmiyor. Bu da teorini, OKUYAN İÇİN 1 satırdan ibaret yapar. Ona göre okuyan da sana 1 satırlık bir hipotezde bulunabilir. Buraya kadar normal dimi?

Evet.

O zaman RAGE e girip sırf karşı çıkmak için yazdığımı varsayman da, yeterince yersiz olmuş bana göre.

Meseleye dönecek olursak, evet yeni teknolojilere diyecek bişey yok. Çok yüksek torkları yeni nesil teknoloji + yazılım ve malzeme ile elde edebildikleri aşikâr. Ancak kullandıkları hafif ve aşınmaya çok ama çok müsait alaşım malzemeler, zaten motorun ömrünü o kadar kısaltıyor ki, sayelerinde eskiden 300-500k sağlıkla kullanabilen motorların ve özellikle iç dizayn'ın yerini HİÇ KUSURA BAKMA ancaak, alamıyor...

Şuan benim aracımın içi ve motor aksamı en benim diyen FOCUS'dan daha ihtişamlı ve sağlam görünüyor. Öyle de... Sadece görünmekle kalmıyor.

Konu performansa gelince, kısa vadede dediklerine ekleyecek hiçbirşeyim yok, ancak teknoloji'nin nimetleri maalesef herzaman sanıldığı ekonomiyi getiremiyor. Bunun en güzel örneklerini sürekli boyut olarak bir büyüyüp bir küçülen mobil cihazlarda görebiliriz. O aracın iç aksamı kullanılamaz hale geldiğinde, motoru da çoktan yarı yolda kalmış olacak. Buna ek olarak, ben eminim, büyük hacimli old school motorlar tekrar revaca geçecek. Tekrar emisyon, tekrar tok manifold sesleri sokaklarda yankılanacak!!!
HAIL! =))
Sosyal ağlarda paylaş

Ortada rage lik bi durum yok, rakamlar ortadayken sagduyu ve insafa cagirdim seni sadece.

Yoksa ilk mesajinda " yuksek hacimli atmosferik motorlarda dusundugun kadar az tork alinmiyor" demek yerine "slm vectra B , 136bg 188nm" demenle ayni uslupta yazdigimi dusunuyorum.

Motor uretim teknolojileri ve malzeme billimleri de gayet gelisti, eskisinden daha precise uretim teknikleri oldugu icin asinma eskisinden fazla degil, tam tersi daha az. Motorlarda capaklanma dahi olmuyor artik. Rodaj falan gibi trivia lar gereksiz hale geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

Malzemeler ayni ama uretimde kullanilma sekilleri ve alasim sekilleri farkli.

Magnezyum dokum blok icine aluminum piston yataklari seriyorlar. Motorlar muazzam derecede hafif, titresimleri az, asinma daha makul, kompresyon degiskenligi az.

Farkediyor, farketmiyor degil.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Malzeme teknolojisi oldukça ilerledi. İşleme hassasiyetleri tavanlarda. Eskinin hantal, termik yönden zayıf motorlarının yerini daha hafif ve daha yüksek dayanıma sahip motorlar mevcut. yağlama teknolojisi bile çok şey değiştirdi.

Eskiden yeni alınan araçları sanayide ustaya götürüp, motoru indirten ve elle parçaları alıştıranlar vardı. Bunlar yakın geçmişde olan mevzulardı.

Motorun tasarımını yaparken bir çok noktada k sabitleri mevcuttur. Bu sabit sizin güvenlik katsayınızdan başkası değil. Bu hesapları düzgün yaptığınız sürece birşey olmaz. Turbo falan önemli değil(yani aşırı besleme tehlike arz etmez).

Turbo gümlediğinde motor çekiş kaybına uğrar. Gaz vermeye devam etme gibi bir durum olmaz. Sonuçta gaz kelebeğin ile turbonun alakası yok. Belki zengin karışım yakar diyeceğim ama debimetre sebebiyle büyük ihtimalle yakıt miktarı da otomatik düşeceği için o durum da gerçekleşmez.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
2009 poloyu pert ettikten sonra bunlara bakmaya başladım;

boş versiyonunda bile bir çok özelliği var o hoşuma gitti, yokuş kalkış desteği hız sabitleyici en önemlisi esp filan.

ama motor konusunda tereddüt ettim, 0.9 olan motor pahalı bayağı. 1.2 olanı alsak sıkıntı yaşatır mı , her yokuşta vites küçültmek zorunda bırakır mı?

polodan sürüş vs açısından memnundum ama donanım konusunda çok boş geldi
Sosyal ağlarda paylaş

1.5 90hp dizelini kullandım geçen gün dolu versiyonudu. Önce şunu rahatlıkla soylebilirim eski clio nun üstüne çok büyük upg olmuş. Motoru gayet canlı. Konsolu Piano Black kaplamasi hoş duruyor. Dokunmatik ekranı biraz sert basmayı gerektiriyor sadece.

En çok dikkatimi direksiyonu çekti. Eskisindeki telli miydi neydi bilmiyorum ama yoruyordu dondururken. Bu yenisi çok yumuşak.

Casual olarak baya hoşuma gitti araç fiyatı da baya iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Suark said:

ve aradım geçen gün fiyatları görünce, eylülde falan alabilirim dedim.
o vakite dizel otomatikler gelicek ayrıca dedi adam.

ulan araba süper gözüküo
dizel boşu 38bin tl falan.

var bi puştluk herhalde dio insan içinden

Clio diesel için EDC Eylül ayında mı gelecekmiş? +5bin TL otomatik farkı olur büyük ihtimalle.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...