JestersTear Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Warhero said: JestersTear said: bu oyuna 15 dolar çok degil mi buna o parayı vereceğime gider bf 3 alırım konsola? Multiplayer oyunlar için 15 dolar ne zamandan beri "çok" oldu? 15 dolara BF3 alabiliyorsan al tabii, BF3 Premium Edition origin'de 50 euroya (indirimle 35 euro) satılıyormuş. Xbox 360'da 2000 Microsoft Pointse alınıyor şu anda bf 3 premium. 2000 pointsi 35-40 arası satan siteler mevcut. 15 dolar 30 lira para ediyor gider üzerine 5 lira daha koyar bf 3 alırım demenin neresi mantıksız? O zaman şöyle sorayım en iyisi, 15 $ 'ı hakeder mi bu oyun?
Densiz Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 bf3 pub olayı. Bu rekabetçi muhabbeti. Dandik cs de ne kadar ince taktikler olduğunu görsen komik gelir. çekişmeli maçları seviyorsan cs:go her türlü ezer. Ama hiç kasamam, girer eğlenceme bakar çıkarım deniyorsa bf3 daha akıllıca karar. cs ye başlasan oturur önce mantığı anlarsın. Hatta 5-10 saat arası oturur oyunu çalışırsın. Aksi halde ne olduğunu anlayamadan oyundan sıkılırsın. birde şu var: cs:go da heyecan yapabiliyorken, bf3 de oturur skor kasarsın. 2 oyunun bana göre en büyük farkı budur.
JestersTear Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Densiz said: bf3 pub olayı. Bu rekabetçi muhabbeti. Dandik cs de ne kadar ince taktikler olduğunu görsen komik gelir. çekişmeli maçları seviyorsan cs:go her türlü ezer. Ama hiç kasamam, girer eğlenceme bakar çıkarım deniyorsa bf3 daha akıllıca karar. cs ye başlasan oturur önce mantığı anlarsın. Hatta 5-10 saat arası oturur oyunu çalışırsın. Aksi halde ne olduğunu anlayamadan oyundan sıkılırsın. birde şu var: cs:go da heyecan yapabiliyorken, bf3 de oturur skor kasarsın. 2 oyunun bana göre en büyük farkı budur. Yani CS:Go için yetenek + training lazım epey bi, yani en azından oyundan zevk alabilmek için. Her yer PROGAMER doluysa hiçbişey anlamadan ölüyosam sürekli neyleyim ben öyle oyunu?
Densiz Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Rekabetçi oyunlarda herkes kendi yeteneklerine yakın insanlar ile karşılaşır. ELO sistemini biraz araştır. Eğer söylediğin gibi olsaydı, insanlar dandik lol veya dota gibi oyunları mmo lar kadar oynamazdı. tabi sen cs ye yeni başlıyorsan, dediğim gibi 5-10 saat düzgün bir çalışma süresi olmalıki, sonrasında oyundan birşey anlayabilesin. hatta sana şu kadar diyeyim. Sen git bana cs:go al bir tane, yolla. Bende karşılığında sana bf3+premium+56 rank kasılmış ve bir çok şey açılmış hesap vereyim. Senden gelen cs:go yu birisine hediye yollarım oynarlar. Ama bf3 benim pek arkadaş grubuma hitap etmiyor. Bak sana hem ucuza bf3+premium teklif ediyorum, hemde oturup 100 saat seni kasmaktan kurtarıyorum.
Red Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 densiz biz türlü kakalayamadı bf3'ünü ahaha en az 8 ay olmuştur :)
Densiz Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Döve döve birisine verecem en sonunda o olacak.
Promenader Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 2 kokoreç + 1lt ayrana alırım bf3ü.
Densiz Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 olmadı ama. Az önce üstüne 5$ daha koyar bf3 alırım diyodun :( (tabi pc versiyon. Bide konsolda fps? mouse klavye aparatları ilemi oynuyor sunuz? umarım öyledir. Hayal dahi edemem diğer türlü :p )
Warhero Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 JestersTear said: O zaman şöyle sorayım en iyisi, 15 $ 'ı hakeder mi bu oyun? CS seviyorsan, severek oynuyorsan hakeder. Adamlar sürekli geliştiriyor oyunu, yeni mapler ekliyorlar. Indie oyunların 15 dolar, COD gibi oyunların 70 dolar olduğu bir zamandayız şu an. Ama illa indirim istiyorsan Yaz indirimlerini bekleyebilirsin.
JestersTear Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Densiz said: olmadı ama. Az önce üstüne 5$ daha koyar bf3 alırım diyodun :( (tabi pc versiyon. Bide konsolda fps? mouse klavye aparatları ilemi oynuyor sunuz? umarım öyledir. Hayal dahi edemem diğer türlü :p ) Tabikide game pad ile oynuyoruz analoglara alıştıktan sonra gayette düzgün oynanabiliyor, ille de mouse'a ihtiyaç yok hayatında hiç konsol oynamadın sanırım.
JestersTear Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Warhero said: JestersTear said: O zaman şöyle sorayım en iyisi, 15 $ 'ı hakeder mi bu oyun? CS seviyorsan, severek oynuyorsan hakeder. Adamlar sürekli geliştiriyor oyunu, yeni mapler ekliyorlar. Indie oyunların 15 dolar, COD gibi oyunların 70 dolar olduğu bir zamandayız şu an. Ama illa indirim istiyorsan Yaz indirimlerini bekleyebilirsin. Ben 2000 yılında counter-strike oynuyordum orta okuldayken :) o dönem çok oynadım baya baya, şimdi yeniden başlasam epey farklı gelir heralde. Ama sıkılırım diye korkuyorum, TF 2den hiç bi zevk alamıyorum mesela şu an.
Octavarium Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Densiz said: birde şu var: cs:go da heyecan yapabiliyorken, bf3 de oturur skor kasarsın. 2 oyunun bana göre en büyük farkı budur. iyi nokta bak arada girip oynamalık bir oyun lazımdı bu yorumdan sonra herşey netleşti (tu)
JestersTear Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 cs:go'da nasıl heyecan yapıyoruz şimdi ben o kısmı anlamadım.
Densiz Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 cs nin her türlü gideri var. Twitch en büyük örneği. Bence düşünmeye bile gerek yok. Bende satın alırken "çöpemi gidiyor para" diye düşünmüştüm. Çünkü teee cs1.6 nın ilk zamanları oynuyordum. Fakat aldıkdan sonra çok daha fazlasını hakettiğini düşündüm. Açıkcası bf3 için 1000 tl den fazla para harcadım. Ekran kartı felan aldım. Oyunu satın aldım, premiumu aldım. Üstüne üstlük 300 saat den fazla oynadım. Fakat toplasan o eğlenceyi 50 saatlik cs kadar edemez! bf3 de iyi olduktan sonra olay tamamen skora dönüyor. Gidip şu satırı bf3 konusunda yazın, itiraz geleceğini zannetmiyorum. Cs de adam öldürmeden, taktikle bile yenebilirsiniz (siz öldürmezsiniz ama takım öldürür yani :p) Cs:go da rekabetçi modda oynarken, istesende SKORA dökemezsin oyunu. Hep bi gerilim, hep bi heyecan vardır. En büyük etkisi kendi seviyene yakın insanlarla kapışmandır. Oyunu ne kadar öğrenirsen öğren önemli değil. Seviyen yükseldikçe zorlu rakipler gelecek. Madem cs:go alacaklar var. Birazda negatif yönlerden bahsedeyim (aslında eksi sayılmaz ama bilinmesi iyi olur) - Oyunu indirdiğinizde biraz çalışmanız gerekiyor. Silahlar arası fark biraz fark var. Hemen hemen her silahın oynanışı biraz farklı. Fakat alışması kolay, zaten bi çoğunun bir birine yakın oynanış stili var (örneğin t deki, ak47 fazla sarsılıyorken, ct deki m4 daha az sarsılıyor. Fakat ak47 kafadan tek atıyor) Hatta mümkünse gidip yorumlu video izleyin. Rehber izleyin. Silah tutolarına bakın. - oyun bf gibi öyle tara babam tara değil. Daha az ateş ediyorsun. Bu yüzden aim gerekiyor. - Öyle w ye basıp koşamıyorsunuz. Köşeleri dönerken felan direk adamın olabileceği yere crosshairi getirmekle kalmıyorsunuz, kafa hizasında yapmaya çalışıyorsunuz. Alışmak biraz zaman alır. Öldükçe aklınız başınıza gelir :P - Rekabetçi moda girdiyseniz o oyunu bitireceksiniz. Oyun ortasında çıkmak ceza almak demek. Her seferinde alınan ceza yükseliyor sanırım. - puanınız yükseldikçe takım oyunu oynamanız gerekiyor. Acımadan kick atabilirler ileri seviyelerde. Takımdan ayrı oynuyorken bile takıma yardım edebilirsiniz. Örneğin onların gittiği bir yeri diğer taraftan gidersiniz. Onlara doğru koşturanları beklemedikleri bir açıdan vurabilirsiniz (yerine göre) - Oyunun diğer modları çok tırt! sadece rekabetçi modu eğlenceli bana göre. - oyuna biraz alıştıkdan sonra biraz ayar çekmek gerekebilir. Özellikle crosshair. Komutlar ile kendinize uygun bir crosshair ayarlayabilirsiniz. Son bir not. Grafikleri yükseltince salak salak efektler ekleniyor oyuna. Shader ve Effect i low a çekmeyi unutmayın. Gereksiz bir glow, gereksiz bir ozon efekti var. edit: heyecan gerilim vs. gibi şeyler oyunu çözdükten sonra başlar. İlk zamanlar rehbersiz veya araştırmadan oynuyorsanız bol bol ölürsünüz. Hatta "sıkıcı, birşey anlamadım, bumuymuş la cs?" felan diyebilirsiniz. Ama emin ol o cs felan değil. Biraz anlamak gerekiyor, rekabetçi modundan zevk almaya başlamak için.
JestersTear Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Peki aga matchmaking olayı mı var yani ben mesela yeni başladım beni benim gibi nooblarla eşleştirecek ama ben oynamaya devam ettikçe de gene bana eş oyun oynayanlara eşleştirecek? var mı böyle bişey?
Densiz Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2013 işte "rekabetçi" modu o! Fakat 10 tane kazanman gerekiyor bir puanın olması için. O süre boyunca iyi adamlarda denk gelebilir. Birde şu var, oyunu bilipte kötü oynayanlar başlangıç seviyelerinde canını sıkabilir. Ama dediğim gibi 5-10 saatlik antreman ile rekabetçi moduna giriş yapabilirsin. biraz rehber felanda izlersin. bak www.twitch.tv buraya girip canlı yayın yapanları izleyebilirsin.
Promenader Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 çoğu silahta zoom yapılmaması kötü ya.
JestersTear Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 @Densiz twitchden izledim biraz şimdi, 13 yıl önceki csye benziyor sadece grafikler değişmiş gibi :) bilmiyorum alabilirim belki ama önce red dead redemption'ı satın almaya karar verdim o bitince alabilirim bunu.
Densiz Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 400+ saatim var. (bu hesapta 250 saat mi ne. İlk hesabımdaad 150 saat felandı sanırım. İlk hesaptaki swtoru birisine vermiştimde, bf3 de onunla beraber gitti) 2 kez bf3 1 kez karkand 1 de premium almıştım. bf + bad company 2 + bf 3 (tüm paketleri dahil) var. bad company2 250 saatden fazla. yani biraz oynadığımı düşünüyorum. Belli bir yerinden sonra bf bayıyor. Bana göre hoş olmayan şeyler var. Dostunda doğmak, kaybedilmek üzere olan yerde doğmak. Bu gibi şeyler rekabeti engellemiyor mu? Bir araç nasıl kendi kendine tamir olabiliyor baya ilginç. Canını %100 yapıyor. Spotlanan adamın gerçek zamanlı kafasında çıkan ikon? millet jetle hs atmaya çalışıyor asdf. Hardcore gireyim desen bu sefer milletin hp si az. Bu gibi özellikler bana göre heyecanı öldürüyor. Olayın gerilimi gidiyor. 64 kişilik haritada, rahat rahat koşabiliyorsan bir sorun vardır. ben oyunlara kötü demiyorum. Ama rekabet olayı zayıf. Yoksa bf oynayana kadar gider 6.000 kişi ile aynı serverda planetside 2 oynarım. Hem daha içerikli. Olay güzellik veya sayı değil. Rekabet arzusu, gerilim ve heyecan. Bunlar üzerinden konuştum.
S-H Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 aslında bakarsan - oyun bf gibi öyle tara babam tara değil. Daha az ateş ediyorsun. Bu yüzden aim gerekiyor. şunun için yazmıştım onu.
JestersTear Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 BF 3'ün tek ama tek çekici yanı uçaktan atlayıp karşıdan gelen jetin içindeki adama havada headshot çekmek degilmidir? Sırf bunun için milyonlar gidip oyunu satın almadı mı?
Öne çıkan mesajlar