Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İhtiyaçtan satılık Chincilla yavrusu

DoD

Öne çıkan mesajlar

2 aylık kül rengi Chincilla yavrusu var arkadaşımın elinde, babalık hakkından dolayı 1 yavru almış.

Siz saldırmadan söyleyeyim maddi olarak sıkışmışlar, eğer bu yavruyu satamazsa barınaktan alıp 2 yıldır baktığı kendi kedisini sahiplendirmek zorunda kalıcakmış.

Fiyat olarak kedinin yaklaşık 1 yıllık masrafı olarak 400 TL istiyor, bu fiyatı zaten petshoplar veriyormuş ama kafeslerde sürünmesine kıyamamış hayvanın,bu şekilde verebilirse daha mutlu olucak.

Almak isteyen olursa ben arkadaşın telefon numarasını özel mesaj yoluyla veririm. Birazdan kedinin resimlerini yollayacak ben de buraya koyarım.

Ek bilgi olarak, geçen ayın 28'inde doğum yapmış anne kedi, bu yavru sadece anne sütüyle beslendi,şu ana kadar hiç bir sağlık sorunu yaşamamış, yavru hala annesinin yanında almak isteyen olursa direk annenin evinden gidip alıcaklarmış beraber.
Sosyal ağlarda paylaş

Amaç kandırmak olsa başka bişey yazılır değil mi?

Ayrıca zaten petshoplar 350-400 TL'ye alırken kediyi aynı fiyattan burada satmaya çalışan insanın sence yalan söylemeye ihtiyacı var mı?

Bilip bilmeden atıp tutunca ne geçiyor ki elinize anlamıyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

anlamadığım nokta şu. maddi durumu yeterli değildir fazladan bir kediye bakamaz. tamam bunu anlarım da 1 aydır bakılan kediye neden 1 yıllık masraflarının karşılığını istiyor? yani harcama yapmamış ki o kadar bu kedi için.

gerçekten maddi durumu kötü olduğu için bakamayacak olan, ama kediye kıyamayan biri toplam yaptığı harcamayı ister, buna baba ve annenin doğum sırasında veteriner vs bakımını da ekler hadi. 1 yıllık masraf olayını cidden anlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

farketmez. hiç açıklama yapmadan, aslında almazdım ama ihtiyaçtan filan gibi bişi demeden direk para istese kimse bir şey diyemez. ama bu şekilde ticari amaçlı tamamen.

kedi mağdur olmasın durumu yok yani pek.

ayrıca 2 yıldır baktığı kediyi sahiplendirmek kısmı da garip. eğer fazladan başka bir kediye bakacak durumu yoksa 2 yıldır baktığı kediyi sahiplendirmez de kendisine almak istediği diğer yavruyu sahiplendirir. 2 yaşında belli şeylere ve yere alışmış kediden daha kolay alışır hem o yavru da.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben anlatamadım heralde. Kızın elinde 1 erkek kedi var, çiftleşti 3 yavrudan biri kıza veriliyor.
Şimdi bu yavru her şartta elden çıkıcak, normalde ücretsiz sahiplendiricekmiş ama maddi olarak sıkıştığı için yavruyu satıp elindeki erkek kedinin masraflarını çıkarmaya çalışıyor. Eldeki 2 yaşındaki kedinin yıllık masrafı 600-700 TL civarında maması,kumu,aşısı derken.

Petshoplar yavru kediyi 350-400 TL'ye alıyor zaten, kız da istiyor ki o parayı petshoptan değil de petshopun 600-700 civarında kediyi satıcağı insandan alsın,hem bu süre içinde yavru kedi annesinden ayrılmamış olsun, hem de alacak olan insan da bu aradaki farkı yavru kediye harcayabilsin vs...

Yani burdan birisi çıkıp kediyi bana ver, ben senin kedinin günü geldikçe aşılarını yaptırayım bir de mama alayım dese onu da kabul eder büyük ihtimalle.

Çok kompleks bişey yok ortalıkta aslında ama ben anlatamadım heralde ilk mesajda.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de diyorum ki kızın bi yerden ekstra para bulmadan 2. bir kediye bakacak durumu yoksa neden eldeki 2 senelik eski kedisini gözden çıkartıyor. madem durumu yok buna verilecek kediyi de bu satmaya çalıştığı kediyi de iyi bakacak bir aileye bedavaya verebilir.

neden para alarak satıyor demiyorum bak. istersen alır parasını karışamazsın. ama 'ihtiyaçtan satıyor, yoksa eldeki 2 senelik eski kedisini verecek' olayı saçma ve yanlış.
Sosyal ağlarda paylaş

barbu said:

ben de diyorum ki kızın bi yerden ekstra para bulmadan 2. bir kediye bakacak durumu yoksa neden eldeki 2 senelik eski kedisini gözden çıkartıyor.

Cevabı verilmiş, anlamamışsın, yokuşa süresin gelmiş ya da.

DoD said:

Şimdi bu yavru her şartta elden çıkıcak

maddi olarak sıkıştığı için yavruyu satıp elindeki erkek kedinin masraflarını çıkarmaya çalışıyor

Yalan mıdır doğru mudur orasını bilemem yani arkadaşı tanımıyorum da, parası olmadığından ya ikisini de birilerine verecek, ya da yavruyu satıp kendi kedisini terketmekten kurtulacak şeklinde anlıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

DoD said:

Siz saldırmadan söyleyeyim maddi olarak sıkışmışlar, eğer bu yavruyu satamazsa barınaktan alıp 2 yıldır baktığı kendi kedisini sahiplendirmek zorunda kalıcakmış.

ben mi yanlış görüyorum? eğer bu yavruyu veremezse eski kedisini sahiplendirmek zorunda kalacakmış yazmış.

yani kişisel tercih tabiki ama ben eski kedimi vereceğime sonradan gelen yavruyu verirdim. hem yavru daha kolay alışır büyük bir kediye göre yeni yerine.

ortada kalmasını istemiyorsa direk bedavaya verebilir diyorum.
neden para istiyor demiyorum bakın. isteyebilir para. ama "şu an eski kedimi sahiplendirmek zorunda kalıcam bunu satamazsam" gibi bir yaklaşım yapınca ters geliyor durum.

yanılıyor olabilirim belki ama arkadaşı biraz "şu kediyi satabilirsem benim masraflarımı biraz karşılayabilirim belki" mantığı ile yaklaşmış olaya. bunu söylese direk eski kedimi sahiplendirmek zorundayım yerine kimse bir laf edemez zaten.

edit: eğer kendi kedisine de bakamayacak durumda olduğundan para alıyorsa dediklerimin hepsi yanlış tabiki. şimdi ikinci mesajını okuyunca böyle de olabilirmiş evet.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...