xaty Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Hava/Gaz geçirmeyi engellemek için nasıl yöntemler kullanılabilir? Bunları anlatan bir döküman var mı bildiğiniz? Sabit köşeler, ekler için kaynak veya caulk kullanmayı düşünüyorum. Ama bir de hareketli kısımlar olacak, kapı olacak mesela veya kapak olacak. Ayrıca bazı yerlerde hareket de olabilir (balonu patlatmadan içine girip çıkabilen bir iğne gibi). Bazı şeyler geliyor aklıma ama ilerde çalışır/çalışmaz emin olamıyorum. O yüzden bi döküman ya da detaylı anlatan site vb. arıyorum. Bir de ortamda biraz sıcaklık olabilir, o yüzden sıcağa dayanıklı (~120C'ye kadar mesela) olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 projeyi biraz detaylandirirsan yardimci olunabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Direk bizim işimiz aslında :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Fistan said: projeyi biraz detaylandirirsan yardimci olunabilir Gaz odası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Kapı - kapak gibi elemanlar için conta ideal çözüm. Isıya dayanıklı kauçuk conta sanırım sanayi sitelerinden bile bulabilir kestirebilirsin. Tabi contalamayı yapacağın yüzeyi iyi seçmen gerekiyor, özellikle yüksek ısı altında çalışan parçalarda yapıştırma pek tutmaz, mekanik olarak (kıvrımlı yüzey vs.) tutturman gerekebilir. Hareketli parça derken? Gazlardan tam emin değilim ama sıvı geçirmezliği için benzer sistemlerde (örneğin presslerde) yine conta kullanıp hareketin olacağı yüzey ile arasına sıvı film çekiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Dışarıdan hücreye gircek bir şey olcak mesela, bir kısmı içeride bir kısmı dışarıda kalacak. Bu lineer olarak da ileri geri yer değiştirebiliyor olabilir (içerdeki pozisyonlaması için), ya da duvar üstünde ball-joint tarzı da hareket ediyor olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 bu son mesaj beni tahrik etti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Cevabı buraya yazayım da belki yanlış bir şey deriz görsün insanlar. Kapıya silikon conta, 100 dereceye dayanır eğer sıcaklık dediğin gibi olacaksa. Sacdan yapacaksan bu hücreyi 3mm kullan en az, kaynak kullanılacak çünü 3mm den altı hamur gibi olur. Sacdan yapacağını varsayıyorum hücreyi, direk kaynakla kapatırsan sızdırmaz olur zaten. Kapı için alev perdesi yapılabilir, kapıyı açıp maşa gibi bir şeyler malzemeyi alacaksan mesela düzgün bir alev perdesi sistemi ile dışarıya gaz kaçırmassın. http://www.bemaktherm.com/images/userfiles/image/web%20resimleri/Bafal%C4%B1lar-web1.jpg bak bizim bu fırında alev perdesi var mesela. Azot basıyorlar içeriye, kapıyı açıp malzemeyi alıp başka malzeme koyuyorlar, kapı açıldığı anda alev perdesi giriyor devreye ne ısı ne gaz kaçıyor dışarı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Ama çok belirsiz konuşuyorsun. Ne gazı vereceksin? Ne iş yapacaksın içeride? Girip çıkmak derken, malzeme alıp yenisini koymak mı? Ben öyle kafadan cevap verdim de gerçekten tam anlamadım ne yapacağını :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 http://www.bemaktherm.com/images/userfiles/image/web%20resimleri/BIOPOMZA1E.jpg bak kapı sistemi buradaki gibi bir model olması lazım anlattığım şey için. yukarı doğru açılacak, alev perdesi otomatik devreye girecek, basacaksın şak diye alev perdesinin üzerine kapanacak. dışarıya da dediğim gibi ne gaz ne ısı kaçar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Bu alev perdeleri hangi işlemlerde kullanılıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Isıl işlemde kullanılıyor. Yüksek sıcaklıklarda ısı kaçmasını, gaz verilen uygulamalarda ısı ve gaz kaçmasını engellemek için. Bunlar 24 saat çalışan, sürekli malzeme koyup alınan fırınlar için. Kapağı kapatıp işlem bittikten sonra açıp ürünü alıp fırını soğutacaksan gerek yok mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Baya bildiğin hava perdesi gibi ama alev üflüyor ve bu da hava - gaz çıkışını engelliyor? Değişikmiş hiç karşılaşmadım. Yalnız benim anladığım xatynin aradığının bununla bi alakası yok, balon örneğine göre hareketli parçanın olduğu kısmın sürekli kapalı kalması lazım. Kapak da farklı bi yerde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 http://www.eminticaret.com/images/magictoolbox_cache/3d6998b39931eefc229c69128e1f8a6d/32814/original/7480817d7339164ab4ac51f2306207db.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Alev perdesi ısı kaçağını tamamen engellemez. Kaçar yine bir miktar da normal kapıyı açmış kadar değil. Gaz olayında da ters mantık. Basınçtan dolayı içeriden gaz kaçar biraz, sen onu gaz vermeye devam ederek kompanse edersin. Asıl olayı içeriye oksijen girmesini engelliyor, kullanım amacı o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 sipeyskeyk said: Ama çok belirsiz konuşuyorsun. Ne gazı vereceksin? Ne iş yapacaksın içeride? Girip çıkmak derken, malzeme alıp yenisini koymak mı? Ben öyle kafadan cevap verdim de gerçekten tam anlamadım ne yapacağını :) Patlamayacak, zehirsiz ve kokusuz bi gaz vercem. İçeride belirli bir bölgede ısı olcak, ateş falan olmayacak. O bölge de 40"x40"x15"'lik bi alanda 5"x3"x1" gibi düşünülebilir. İçeriye bir şey alıp koyarken içeriye hava girsin istediği kadar, kapıları sonuna kadar açıp kaparım sorun değil. İşlem sırasında hava girmesin sadece. İçeri girip çıkmak değil tam olarak, sadece içeride bazı şeyleri hareket ettirmek istiyorum. Glovebox benzeri bir şey düşünülebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 havada ne malzeme kullansan gider; ama gaz konusu farklı. kullanacağın gazın özelliklerine göre çok farklı malzemelerle çalışman gerekebilir. kimisi aşındırıcı, kimisi oksitleyici, kimisi soğuk vs basınç falan da önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 he arkada da mesajın varmış. senin işini teflon görür. çok değişik çeşitlerde teflon contalar var. biraz pahalıdır ama tungsten karışımlı teflon contalar yüksek ısıya da dayanır. benim seçimim teflon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar