Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mystic River


ghaldszar

Öne çıkan mesajlar

Yönetmen: Clint Eastwood

Evet bu ismi duyduğumda biraz ekşi ekşi bakmaya başladım filme. Yılların kovboy filmi oyuncusu son yılların karakter filmi oyuncusu Clint Eastwood yönetmen olmuştu. Tabii ki bugun birden bire yönetmen olmamıştı uzun başarılı bir aktörlük deneyimi olduğu gibi uzun yılardır yönetmenlik de yapıyordu fakat hep orta derecelerde kalmış filmlerdi benim için yaptığı filmler. Yine o filmlerden biri diye bakmıştım fiilme gitmeden önce ama oyuncu kadrosu ne olursa olsun gitmelisin diyordu filme. Evet sonunda gittim. Düşüncelerimin hepsi ilk 15 dk. dan sonra geçti filmin sonunda Clint Eastwood' un artık iyi bir yönetmenlik kariyerine başladığını anlamamak imkansızdı, kısacası şoka uğradım.

Yılların verdiği aktörlük deneyimi ve yönetmenlik dneyiminde gerçekten pişmiş olduğunu görmemek mümkün değil. Film ilk girişten itibaren konuya girişi ve hakimiyetiyle dikkat çekici. Film ağır ama dikkat çekici ve iyi işlenmiş bir konu içeriyor. Görüntüler gayet yerinde ve temkinli, abartıya kaçmıyor.

Tabii ki Matrix' i, Kill Bill' i Lord of the Rings' i beklediğimiz şu günlerde bu övgülere dayanarak hızlı, uçuk kaçık bir film beklemeyin. Bu film tam anlamıyla bir klasik Sinema örneği. Kişilerin olaylar esnasındaki durumlarının dışında o kişilerin geçmişlerine ve esas kişilliklerine doğru flashbacklerle ve yan olaylarla izleyiciyi sıkmadan ve dikkatini dağıtmadan çok başarılı bir şekilde derinlemesine ama ne yüzeysel ne aşırı tam yeterli derecede iniyor.

Oyunculuğa gelince Sean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon, Laurence Fishburne, Marcia Gay Harden, Laura Linney' den oluşan çok iyi bir oyuncu kadrosu ve gerçekten izlemeye değer muhteşem bir oyunculuk var.

Zaten oldum olası Sean Penn ve Kevin bacon' u beğenirim.

Kevin Bacon' u ilk Footloose (1984) filminde farkedip sonra da Quicksilver (1986) filminde izlenmesi gerekenler arasına aldığımdan o senelerden beri her yakaladığım filmine giderim. Gerçekten çok iyi oyunculuklarını gördüm. Sleepers' daki oyunculuğu, oynadığı karakteri hala gözümün önündedir. Burada da gayet güzel oynamış.

Gelelim esas oğlana; Sean Penn. Onu ilk olarak Bad Boys (1983) filminden hatırlıyorum. Üzerinden 20 sene geçmesine rağmen bazı sahneleri hala gözümün önünden gitmez. Falcon and the Snowman (1985) filminden de gerçekten etkilendikten sonra Colors (1988) ve We're No Angels (1989) ile gerçekten bir Sean Penn hayranlığı başlamış ve gelecek vaadeden ve izlenilmesi gereken oyuncu sıralamamda üst sıralarda yer almıştı. Ondan sonra da bu düşüncemi hiç bir zaman değiştirmedi. Hurlyburly (1998) filminden nefret etmiş olsam bile yine de o filmdeki oyunculuğuna bayılmıştım. Hele hele Carlito's Way (1993) ve Dead Man Walking (1995) çok ayrıdır benim için.

Evet sonunda Mystic River' da tekrar karşılaştık ki bu karşılaşma muhteşem oldu diyebilirim. Bu senenin Oscar' daki en güçlü adayı olabilecek bir oyunculuk gördüm diyebilirim. Gerçekten kolay kolay sergilenemicek derecede iyi bir oyunculuk göreceksiniz filme gittiğinizde ve beğeneceğinizden eminim. Mimikler, bakışlar, tarz, vücut dili ve diyaloglara hakimiyeti ile çok çok başarılı bir oyuncuk göreceksiniz. Diğer tüm kadro çok iyi oynamış olmasına rağmen (Özellikle Marcia Gay Harden ve Tim Robbins) Sean Penn' in muhteşem oyunundan dolayı bayağı bir gölgede kalmış olduklarını söyleyebilirim.

Çok başarılı bir kast ve hepsinden beklediğimden çok daha iyi bir oyunculuk gördüm ki bu bana Clint Eastwood' un oyunculuktan gelme kariyerinin oyuncuların performanslarını nasıl kullanabilecekleri konusunda bilgili olduğu sonucunu aklıma getiriyor.

Eğer amacınız bir sinema başyapıtını, Clint eastwood' un bir yönetmen olarak gösterdiği başarıyı, Sean Penn' in Kevin Bacon' un ve Tim Robbins' in efsane olabilecek düzeydeki oyunculuklarını, özellikle Sean Penn' in geleceğin Rober De Niro' su olabilir mi? dedirten oyunculuğunu izlemek isteyenler, aksiyon sinemasının alıp başını gittiği bir dönemde sinema gibi sinema seyretmek isteyenler için gerçekten kaçırılmaması gereken bir film.

[Bu mesaj ghaldszar tarafından 28 October 2003 04:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tim Robbins'de manyak bir adam. Arlington Road muydu neydi orda bir sahnesi vardı. Adam suçlu hakkaten ama Jeff Bridges'le bir sahnesi var. Adamın mimikleri felan adama hak veriosun bi süre sonra.

Bakalım şansım olurda görürsem mystic river'ı seyrederim.

NOT : IMDB'ye baktım mystic river'a gelen yorumlara. Millet birbirine girmiş. Birileri dio işte ben Sean Penn'in filmine gitmem. O ülkesine ihanet etti. Savaşa gireceğimiz bir ülkeye ziyarette bulunup amerikanın diktatörlük yaptığını söyledi felan gibilerinden. Aynen Tim Robbins'e de laf atanlar var. Diğerleride işte kişisel nedenlerden dolayı böyle güzel filmi kaçırıosunuz dio.
[hline]This Cat Scratches Free.

[Bu mesaj Catscratch tarafından 28 October 2003 15:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Az once filmden geldim. Aslinda filmden hemen sonra yapilan elestirinin cok da yerinde olmayacagi savunulur ama ben filmin etkisindeyken fikirlerimi belirteyim. Clint Eastwood'u bende kovboy filmlerinden taniyor,biliyorum. Dogrusu `mystic river` isimli bir film cevirdigini duyunca sasirdim. Film basindan itibaren izleyiciyi icine cekmeyi basariyor. Kevin Bacon cok iyi bir oyuncu. kast bence de cok iyi secilmis. ancak filmin olay orgusunu begendim diyemeyecegim. Hikaye cok guzel basliyor. guzel devam dyor, ancak sonunda hafif bir belirsizlik edasiyla bitiveriyor.
[spoiler icerebilir.]
Mesela oldurulen kizi neden olduruldugu hakkinda tatminkar bir bilgi verilmiyor,cocuklarda bilmiyor diyerek gecistiriliyor sanki, yada ben oyle hissettim. sonucta sagir cocugun kizi oldurmek icn gecerli bir sebebi var. abisini, belkide anlastigi pek az insanda birini ondan ayiracagini dusunuyor. Dogrusu ben filmin basinda bu cocuk katil dedim, biraz tahmin biraz filmin gidisaina bakarak. ama orada cok bariz bir katil figuru daha cizildi, bilerek veya bilmeyerek, kizin uvey annesi. onunda gecerli bir sebebi vardi, kocasinin olen kizi kendi kizlarindan daha fazla sevip ilgilenmesi. tabi bu kadari bir insani oldurmeye yeterli mi derseniz, bence de yetersiz ama film boyunca acaba cocuk mu kadin mi diye gidip geldim. Birde filmin uzunlugu goz onunde bulundurursak sanirim dave in arabaya bindirilip kacirilma sahnesi biraz daha belirgin, baska bir degisle uzun cekilebilirdi. Daha cok bizim dusunmemiz istenmis gibi geldi bana. Yine filmin sonuna kadar o sahneye gonderme yapilacak, daha acik bir anlatim olacak diye bekledim dogrusu. Ayrica Tim Robins'i cok basarili buldum. Dogrusu rolune adapte olusu kusursuza yakin.

Filmi izledim begendim, izlemenizi oneririm.[hline]piyasada cok kalem var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 ay sonra ...
ben bu filme yeni gittim (biraz geç mi olmuş ne :P) süper bir film... yani oyuncular şov yapmış resmen... senaryo süper yani süper bi film... Sean Penn e helal olsun o aldığı oskar[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende iki hafta önce izleyebildim ve kesinlikle harika buldum filimi. tim robins gerçekten çok iyiydi bir insan bir vampire nekadar benziye bilirki hariha bir oyunculuk örneğiyle sadece mimikler ve hafif bir makyajla o sevimli tim robins bir vampire benziyi veriyor. sean penn zaten harika olayı bitirmiş bundansonra sadece o oynuyor diye bir filime gidebilirim.

saygılarımla...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 7 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...