Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

David Eddings hakkında düşünceleriniz

Cirit

Öne çıkan mesajlar

said:
black58, 26 Ekim 2004 21:23 tarihinde demiş ki:
athe sever oldukça, benim fikrimce ise aşırı tekrar yapan biri. bütün romanları nerdeyse birbirinin aynısı.

+1
Romanlarından sadece bır serıyı okumak yeterlı.[signature][hline]tAKA, 21 Ekim 2004 00:04 tarihinde demiş ki:
düşünüyorum bulamiyorum parlak fikirlere açığım
inşaata götürüp en tepeden aşşa itecem aslinda çarptım süsü vererek yok olmaz ilac katsak anlasilir hmm vurdursak ceteye yiksak yine anlasilir ee nasil olacak bu iş?

sheref, 21 Ekim 2004 01:02 tarihinde demiş ki:
bana gönder ona hayatımı anlatayım..
--------------------------------------------
http://forum.hepdurgun.com
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece Elenium serisini okumustum. Oluyor baya. Ama oldukça beğendiğimi söyleyebilirim. En azından o klasik giden, "Rian, run, tanas" la biten isimler barındıran, "kötü büyücüler, kahramanlar vb" temasını işleyen bilindik fantazi kitapları gibi değildi.

Ne biliyim kilise hiyerarşisi, biraz kelt efsaneleri vs. İlginç gelmişti.

Ama tekrar ediyor diyorsanız, tekrar ediyordur[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Sosyal ağlarda paylaş

buzyeli vadisi deotr dan direk kopya,cüce madenleri we içerdeki tehlikeli korkunç gölge :p
david eddings i sewerim ben.belgariad 5 lemesini we elenium ile tamuli 3 lemelerini okudum.
2 si birbirinden we diğer bütün kurgu kitaplarından farklılar. mesela büyü sistemi şu bu çoğu sistemde aynıdır dnd falandır.
bu kitaplarda daha farklı.
2 si dedim çünkü tamuli eleniumun dewamı.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendo
Sosyal ağlarda paylaş

Ged i alir pandion a satar.Hobbitleri alır cüceye satar.Elfleri alır bir başka hedeye satar...
Efsaneleri alır bır başka efsaneye satar..

BEnce cok iyi bir tüccar kafası mevcut lakin yazar olarak değersiz bir birey.. yazılar olarak..[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)*
§Bounty Hunter§
Sosyal ağlarda paylaş

elenium beni pek sarmadı beah neden bilmiyorum.ama tayt olayı hiç hoşuma gitmedi.büyük ölçüde orta çağ avrupasından esinlendiğini belli ediyor.belg. ve mallo. da en azından bi ölçüde saklıyordu bunu.ama tayt,şövalye falan sanki eski dünya tarihini okuyo gibi oldum bi an.hadi hayırlısı.işşallah ilerde düzelirrr
Sosyal ağlarda paylaş

Belgariad'ı okuduydum arada.
Çok kitap okumuşluğum yoktu o zamanlar, okumuş geçmiştim. Baya bir olmuştur okuyalı:)
Ama fena bir seri gibi gelmemişti bana. Diğer serilerine el sürmedim (az önce okuduğum eleştirilere bakılırsa sürmeyecem de:-))[signature][hline]öss nubisi
hiç bitmeyen efsaneler
MSN:[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

fantastik kurgu literatüründeki kitapların %90'ı falan birbirinin aynı temel olarak zaten. birini okuyunca yarısını okumuş gibi oluyosunuz. ya da öbür yarısını okumamış olmayı diliyosunuz. özgün bişeyler bulan yazar bulmak zaten zor. David eddings de bu yazarlardan biri diil.

Ha bi düzine kitaplık drizzt'i sevmişsiniz ha 6 kitaplık sparhawk'ı, ha 9 kitaplık raistlin'i. hepsi aynı pohun laciverti... hoşunuza gidiyosa alın okuyun işte...[signature][hline]The search for an ultimate, unifying explanation for all things is a fruitless endeavor, a step in the wrong direction. This is why, in a universe of chaos, we must constantly adapt.
- Bene Gesserit Azhar Book
Sosyal ağlarda paylaş

eddings'den elenium ve tamuli serilerini okudum. onca fantazi romanı içinde eddings'in karakterleri kadar canlı karakterler görmediğimi söyleyebilirim.
kitapları da yeri geldiğinde gayet ciddi, yeri geldiğinde çok komik olduğu için tempo düşmesi yaşamassınız, sonuna kadar bir solukta okursunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

SF için konuşmuyorum ben. ama Fantastik kurgu kitaplarının hangi dilde yazıldığı pek önemli diil. dediğim gibi çoğu birbirinin ya da yüzüklerin efendisinin falan -kötü birer- kopyası...[signature][hline]The search for an ultimate, unifying explanation for all things is a fruitless endeavor, a step in the wrong direction. This is why, in a universe of chaos, we must constantly adapt.
- Bene Gesserit Azhar Book
Sosyal ağlarda paylaş

Roger Zelazny,China Mileville,Ray Bradbury,Micheal Matheson,
Richard K.Morgan, Gene Wolfe,Fred Saberhagen ...........
Daha gidiyor, bunarli okumamissin anlasilan???
turkiye'de cevrilen kitaplarin cogunlugu d&d mantiginda oluyor, o konuda kisir dongu mevcut.Ama daha bir suru fantazi yazari var.Benim de bir suru bilmedigim yazar var ama elimden geldigince ismarlayip okumaya calisiyorum. Seninde muhakak bilmedigin yazarlar vardir.Bu yuzden fantazi romanlar hakkinda "hepsi birbirini tekrar ediyor" gibi bi yorum yapmak YANLIS olur. (BENCE)
Sosyal ağlarda paylaş

çok severim kendisinide, kitaplarını da...

ewt fantastik kitapların hepsi birbirine benzer ve bana göre de diğer kitaplardan en fazla otlanan seri ejderha mızrağı serisidir. tamamen özenti bir seridir ve uyuz olurum.. (kendi fikirlerim)[signature][hline]-Micheal Jordan mı ???
-Hayır cormadım

Genciz Güçlüyüz Atatürkçüyüz ...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Grudge, 28 Ekim 2004 21:23 tarihinde demiş ki:
Ha bi düzine kitaplık drizzt'i sevmişsiniz ha 6 kitaplık sparhawk'ı, ha 9 kitaplık raistlin'i. hepsi aynı pohun laciverti... hoşunuza gidiyosa alın okuyun işte...

aha budur.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendo
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...