Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedi kumu koku problemi

Absolut

Öne çıkan mesajlar

Kedi kumu olarak bu silka kumlardan kullaniyoruz kedimiz icin ve gunluk kaka temizlemesini yapiyoruz.
Sikintimiz cisi temizleyemiyor olmamiz ve cok kisa surede altta birikip yesil macunsu bir hal alip acaipte kotu kokmasi. Yani cakil tasi bisi olduklarindan cis sonrasi o kismimatayim da olmuyor. Kedi sahlerinden bir akil tavsiye bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

doğal kedi kumu kullanın abi. topaklaşıyor, rahatlıkla atıyorsun. ha ama kaptan etrafa daha çok dağılıyor silicaya göre.o da kötü yanı
edit: silica kedi için en iyi kum denmiş bir de ama, bana silica kumu değiştirten veterinerim oldu. solunum sistemlerinde probleme yol açabiliyor, alerji başlatabiliyor vs demişti...
Sosyal ağlarda paylaş

kristal kum kullanıyorum ben. 1 paketin tamamını koyuyorum kaba. ama günde bir iki kez mutlaka karıştırmak gerek. yani altta o yeşil bölge kalmayacak, dibi ıslak durmayacak.

topaklaşan kum da rahat oluyor. kedinin çiş yaptığı bölge topaklaşıyor hemen. biraz kuruyunca alıp atıyorsunuz. yalnız o kumun ince ve kalın olmak üzere 2 çeşidi var. kalın olanı daha kullanışlı, etraf daha az pisleniyor. bu kumu da bolca koymak ve gene en azından günde 1 kez karıştırmak iyi oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Kum kullanıyoruz koku filan pek yok, kumun dağılması da aşırı derecede değil, köşe bir yerde. Çiş zaten topak oluyor hemen alıyorsun kürekle hemen atıyorsun. Ama Fixmenin de dediği gibi arada ayakları ıslak oluyor o sıkıntı. Genel olarak problemi çok az, kafa rahat.
Sosyal ağlarda paylaş

Cat Pellet ve Feline Fresh koku konusunda ben en ideali çam talaşının sıkıştırılmış halidir şayet tuvaleti iki bölmeli ise yani toz alt tabakaya düşebiliyor ise tek kelime ile mükemmel bir üründür kendisi. Toz ayrılmaz ise talaş olduğu için çok hafif bütün tüylerine yerleşiyor hayvanın beyaz kedi zamanla sarıya dönüyor :P Koku, hijyen için en iyisi bu iki ürün ama tuvalet bölmeli olmak zorunda.

Breeder Celect bu ürün de sıkıştırılmış kağıttan yapılmaktadır. İlk tuvaleti kullandığında koku oluyor 15 dk kadar sonra deşmediğin sürece kokusu olmuyor. Ben şuan bu ürünü kullanıyorum tuvalet saatleri belli olduğu için öğlen güneşte bırakıyorum hepsi kuruyor böylece kokudan eser kalmıyor. Kullanımı oldukça kolaydır.

Not: İki ürüne de kedinin alışması 4-5 gün sürebiliyor. Denemeden önce bunu göz önüne almanızı tavsiye ederim. Silica fln direk hikaye bunların yanında.
Sosyal ağlarda paylaş

Archangel_ said:

edit: silica kedi için en iyi kum denmiş bir de ama, bana silica kumu değiştirten veterinerim oldu. solunum sistemlerinde probleme yol açabiliyor, alerji başlatabiliyor vs demişti...

aman, biz hep silika kullanıyoruz, ve kedi durmadan tıksırıyor, genzinden acaip sesler çıkıyor.

Hemen bırakalım. Bu kıprısda veterinerlerde bile iş yok :/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...