Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Noob sorulari (dota 2 icin)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
şanssız mıyım? aptal mıyım? bir türlü anlamadım.
oynadığım oyun sayısı 30 ları geçti. ilk 5 dakikada 5-10 arası kill veren takımlardayım..

hayır bu iş madem random, niye benim karşıma hiç böyle bir takım gelmiyor? 10 maçtan 9 unu kaybediyorum, 1 tane kazanıyorum. Ortalamam bu şekilde..

ilk 5 dakikada nasıl 10 kere ölebilirki bir takım? ilk creepler yoldayken ölen oyuncu bile oldu.
Mesaj tarihi:
yo eyvallah o kısmına katlanabilirim, ama benim karşımda böyle hiç oyuncu yok yani?
varsada hiç dikkatimi çekmedi. Yada vardı, nasıl oluyorda hemen hemen her maç gidiyor?

karşı taraf 4 kişi oyuna başladı. bizim adam gitti 2 kez öldü. Sonra alt+f4 yaptı.

Başka bi adam "herkez feeder, herkez mal" diyo bizim takım için. Sonra "bırakalım kazansınlar" diyor. bekliyoruz, bu gerizekalı adamlar base e girince, canları az olanları kesmeye başlıyor. sonra oturup, yeniden gelmesini bekliyoruz adamların. skor 20-5 üstüne 4 kişiyiz. Adamın ki ne kafasıysa..

mantığına bir türlü anlam veremedim. Sorun mutlaka bende olmalı diye düşünüyorum artık. Çünkü dediğim gibi 10 maçın 9 unu kaybediyoruz..
Ama arkadaş ölen ben değilim, elimden geldiği kadar deny yapıyorum. Üstüne 6 olmadan ilk killimi bile alabiliyorum bazı oyunlarda.

tek girmemle bi alakası olabilir mi bunun? ya nasıl olacakki, 2-3 kişi girenlerinde içine düşebilme ihtimalim var sonuçta :D

(kafam çok karışık)
Mesaj tarihi:
yoo ne satacam ya :D. Oyunlardan kar etmeyi pek sevmem. Satın aldığım oyunlarıda yarı fiyatına felan satarım :P.

Kozmetiklede pek işim yok aslında AMA! oyunda o kadar item varki, herkez cicili bicili şeyler giyiyor. Benim hiç birşeyim yok :D. Bir dernek kuralım, bana dandik item bağışlayın, kurtulayım bu eziyetten :P
Mesaj tarihi:
hadi ya D:. sğl valla.
Bende az önce kardeşimin itemları çalmıştım pc sini açıp :D. Geri vereyim madem onları.

soru: şimdi oyunu kısmen çözünce videoları felan izlemeye başladım. Bu videolardaki gibi bir oyun stiline alışmak iyi bir fikir midir?
Yani bende başlangıçta, kurye felan alıyordum, üstüne kanatlarını yapıyor, teleport kullanıyordum. Fakat ward ları bu kadar efektik kullanmıyor, lane den çok fazla ayrılmıyordum. Bunları da yapmaya başlarsam, lvl ve para da geri kalacağım. Bunu yapmak kötü bir fikir midir? Millete bakıyorum, direk xp ve para kasmaya çalışıyorlar, tek başlarına hayatta kalacak itemları seçiyorlar.
Ama videolardaki agresif oyun stili çok hoşuma gitti. Bazı videolarda adam 4-5 levelkan, karşı takım 10 lvl felan oluyor. Yinede iş yapıyor adam bu yardım olayıyla. Parasını çok boş yere harcıyormuş gibi geliyor fakat kazanıyorlarda =)
Mesaj tarihi:
tabiki canım her hero ile deneyeyim diye birşey düşünmüyorum. Fakat adamlar her oyunda baya baya para harcıyor. Ben cimrilik yapıyordum =). Oyun sonu itemları genelde pek iyi olmuyor, sağlam dps li bir karakter gelmezse.
Benim merak ettiğim kısım, solo girdiğimiz oyunlarda bunları yapmaya çalışmak kötü bir fikir midir? yoksa dene-yanıl ile tecrübe etmeye çalış (mı? dersiniz)
Mesaj tarihi:
tamamdır teşekkürler. en azından tecrübe etmiş olurum.
(soloda ezerler, yanlış, uğraşma diye tepki gelirmi diye sorayım dedim önden. Çok yanlış bir şeyse, boşuna vaktim gitmesin diye emin olmak istedim =) )
Takımın beklediğim tepkileri vermesi sorun değil. Maksat benim bu gibi şeyleri tecrübe etmem.)
Mesaj tarihi:
Densiz said:

tabiki canım her hero ile deneyeyim diye birşey düşünmüyorum. Fakat adamlar her oyunda baya baya para harcıyor. Ben cimrilik yapıyordum =). Oyun sonu itemları genelde pek iyi olmuyor, sağlam dps li bir karakter gelmezse.
Benim merak ettiğim kısım, solo girdiğimiz oyunlarda bunları yapmaya çalışmak kötü bir fikir midir? yoksa dene-yanıl ile tecrübe etmeye çalış (mı? dersiniz)

support herosu ward bitchdir
seninişin wardları almak
karşı takımın carrysini ganglemek
late gamede de mümkünse disablelarını atıp ölmemek
ölsende atlşa deve deil

hero kesmek carrynin işi
Mesaj tarihi:
Yani "her heronun, kesemeyeceğini" anlamak gerek dediğin gibi. Ama bazı sınıfları cidden op buldum (huskar geldide bi kez bana. Hoplaya zıplaya adam kesiyodum).
oyunu "tek çekiliş" modunda oynuyorum heroları tanımak adına. Takımın ne seçtiğine bakarak en son seçimi yapıp, ayak uydurmaya çalışıyorum. Bu faydalı oluyor gibi geldi, sınıfları az çok tanımaya başladım.
Mesaj tarihi:
huskar kasarsa imba
ama bütün carryler öle
7mortred de kasınca 2k crit vuruyo
ama mesela huskarın karsısında dede varsa
huskar ultisi arkasına dede ultiyi atıyo
2 kere auto atak yapınca ölüyo
yada dah komiği düzgün bi intiater varsa (centor yada axe gibi)
zıplayıp blade mail acarsa huskar ültiyeyip kendi ölüy
Mesaj tarihi:
barbu said:

arada çok sıkılırsan adam öldürememekten. "ward parası agalar" de ve çal killi sdfs. bunu bana karşı yapma ama.

Oyun ne noktada olursa olsun kill i calip direk obs tiklayan adama hiç kizmadim bugüne kadar.
  • Yeni Oluştur...