dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 o da doğru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 güzel bir fıkra vardır. adamın biri ölür cennete gider. Kapıda duran melek sorar -mezhebiniz ? -ortodoks - 14 numaraya gideceksiniz yanlız 8 numaranın önünden geçerken sessiz olun sırada olan gelir. gene aynı soruyu sorar melek ama bu sefer gelen katoliktir kendisine de 15 numaraya gitmesini ama 8 numaranın önünden geçerken sessiz olmasını tembih eder. en son sıra ateiste gelir ve ateist sorar - sırada beklerden kulak misafiri oldum. her mezhep ve inanç farklı odalara veriliyor tamam ama neden 8 numaranın önünden geçerken sessiz oluyoruz ? - 8 numarada müslümanlar kalıyor. cennete sadece kendilerinin gideceklerini zannediyorlar http://3.bp.blogspot.com/-Qn_0pZzn1Ug/T9hGclomy-I/AAAAAAAADHs/7lU41dIW7fE/s1600/Truestory.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 22/17 İman edenler, Yahudiler, Sâbiîler, Hıristiyanlar, Mecusîler ve şirke sapanlar arasında Allah, kıyamet günü ayrım yapacaktır. Allah, her şey üzerine Şehîd'dir, tanıktır. Yaşar Nuri Öztürk çevirisi 2/62 Şu bir gerçek ki, iman edenlerden, Yahudilerden, Hıristiyanlardan, Sâbiîlerden Allah'a ve âhiret gününe inanıp barışa ve hayra yönelik iş yapanların, Rableri katında kendilerine has ödülleri olacaktır. Korku yoktur onlar için, tasalanmayacaklardır onlar. 5/69 Şu bir gerçek ki, iman edenler, Yahudiler, Sâbiîler ve Hıristiyanlardan Allah'a ve âhiret gününe inanıp hayra ve barışa yönelik iş yapanlar için korku yoktur. Tasalanmayacaklardır onlar. 5/82 Şu tartışılmaz bir gerçektir ki, insanların iman edenlere en şiddetli düşmanlık duyanlarını, Yahudilerle şirke batanlar bulursun. Şu da tartışılmaz bir gerçektir ki, insanların iman edenlere sevgide en yakın olanlarını "Biz Hıristiyanlarız" diyenler bulursun. Bu böyledir. Çünkü o Hıristiyanlar içinde derin araştırmalar yapan keşişler, kendini Allah'a adamış rahipler vardır. Ve onlar, kibre sapmazlar. ama işte şu aşağıdaki tanıma uyanlar varsa halleri kötü Yahudiler: "Uzeyr, Allah'ın oğludur." dediler; Hıristiyanlar da: "Mesih, Allah'ın oğludur." dediler. Kendi ağızlarının sözüdür bu. Kendilerinden önce inkâr edenlerin sözlerine benzetme yapıyorlar. Allah onları kahretsin! Nasıl da yüz geri çevriliyorlar! Okumanız yazmanız yok, ahkam kesiyorsunuz. Bok attığınız şeye hakim olun biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 tutmayın küçük enişteyi sokaktan müslim çevirsek kaç tanesi senin gösterdiğini okuyor // okumuş / okusa inanır allassen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 okumaktan , hakim olmaktan bahseden adam şukadarcık fıkrayı okuyup ne denmek istediğini anlayamamış. Sonra kızıyorlar, rage oluyorlar. Fıkranın anlattığı şey müslümanların cennete sadece kendilerinin gideceklerine inanmaları. Kuran-ı Kerim'de neyin yazıp yazmadığı değil olay. Cuma namazından çıkan cemaati çek köşeye sor bakalım kaçı okuduğunu anlıyor, kaçı sadece müslüman olanların cennete gideceklerine inanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 goldbären said: tutmayın küçük enişteyi sokaktan müslim çevirsek kaç tanesi senin gösterdiğini okuyor // okumuş / okusa inanır allassen. okumuyorsa *bold, italic, 72 punto* müslüman değil zaten. mani said: kur'an'ı referans almıyorsa müslüman değildir. yanılmaktadır. inandığı, doğru olduğunu zannettiği şey yanlıştır. o yüzden "müslümanlar böyle sanıyor" diyemezsin. cami çıkışı örneği vermişsin. fıkrada "günde beş vakit yatıp kalkanlar" veya "müslüman olduğunu sananlar" deseydi olurdu bak. anlatabiliyor muyum? bir insanın namaz kılması müslüman olduğunu göstermez. diyojen olmak lazım müslüman bulabilmek için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 BramStoker said: 22/17 İman edenler, Yahudiler, Sâbiîler, Hıristiyanlar, Mecusîler ve şirke sapanlar arasında Allah, kıyamet günü ayrım yapacaktır. Allah, her şey üzerine Şehîd'dir, tanıktır. Yaşar Nuri Öztürk çevirisi 2/62 Şu bir gerçek ki, iman edenlerden, Yahudilerden, Hıristiyanlardan, Sâbiîlerden Allah'a ve âhiret gününe inanıp barışa ve hayra yönelik iş yapanların, Rableri katında kendilerine has ödülleri olacaktır. Korku yoktur onlar için, tasalanmayacaklardır onlar. 5/69 Şu bir gerçek ki, iman edenler, Yahudiler, Sâbiîler ve Hıristiyanlardan Allah'a ve âhiret gününe inanıp hayra ve barışa yönelik iş yapanlar için korku yoktur. Tasalanmayacaklardır onlar. 5/82 Şu tartışılmaz bir gerçektir ki, insanların iman edenlere en şiddetli düşmanlık duyanlarını, Yahudilerle şirke batanlar bulursun. Şu da tartışılmaz bir gerçektir ki, insanların iman edenlere sevgide en yakın olanlarını "Biz Hıristiyanlarız" diyenler bulursun. Bu böyledir. Çünkü o Hıristiyanlar içinde derin araştırmalar yapan keşişler, kendini Allah'a adamış rahipler vardır. Ve onlar, kibre sapmazlar. ama işte şu aşağıdaki tanıma uyanlar varsa halleri kötü Yahudiler: "Uzeyr, Allah'ın oğludur." dediler; Hıristiyanlar da: "Mesih, Allah'ın oğludur." dediler. Kendi ağızlarının sözüdür bu. Kendilerinden önce inkâr edenlerin sözlerine benzetme yapıyorlar. Allah onları kahretsin! Nasıl da yüz geri çevriliyorlar! Okumanız yazmanız yok, ahkam kesiyorsunuz. Bok attığınız şeye hakim olun biraz. Dünya'da 2 milyar insan Budizm'e inanıyor. Hadi bakalım. Onlar ne olacak. Mesela di mi.. Ama hep aynı toplumlardan çıkan dinlerin (insanların ilk gelişimi gösterdikleri topraklar olmaları sayesinde), gidip uzak diyarlardaki Budizm'i tanımaması filan normal. Peki Amazondaki, Grönlanddaki adam ne olacak .. Hea ama Tanrı onları tanımayacak mı? Tanıyacaksa neden bütün insanlığa gönderilen kitapta adları geçmiyor? Onları tek tek yazmaya gerek yok çünkü kriterler Allah'a (veya bir yaratana, sonuçta Grönland'daki adam arapça bilmiyor) inanmak ve şirk koşmamak mı, sen Grönland'da bile isen? O zaman dinlere ne gerek var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 günün wotçuları belli oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Sotto said: Şirk affedilmeyecek olan günahlardan. Şimdi tek tek bütün sureleri c/p yapmayayyım buraya. Gerçekten merak ediyorsan şuraya gidip http://www.kurandaara.com/?act=ara&keyword=&meal=2&sure_no=&go.x=0&go.y=0 yaşar nuri'nin çevirisini seçip "şirk" diye arat ve o surelerin (sadece ayeti değil) ne dediklerine kendin bak. Merakın varsa tabi... Yaşarken şirke batmış insanların tek kurtuluş yolu tövbe etmektir. Şirke bulaşmış halde öldüğümüzde, cehennem bizi beklemekte. 12/101 "Rabbim, sen bana mülk ve saltanattan bir nasip verdin. Olayların ve düşlerin yorumundan bana bir ilim öğrettin/olayların ve düşlerin yorumu konusunda beni eğittin. Ey gökleri ve yeri yaratan! Benim dünyada da âhirette de Velî'm sensin! Beni müslüman/sana teslim olmuş olarak öldür ve beni barışsever hayırlı kullar arasına kat!" Eğer şirke sapmamışsa, o kişinin ameline bakılır. Hayatta neler yaptığına bakılır. Nedeni ise insanların çoğunun sadece bir kez yeryüzünde yaşamaları. Yani yaşadığı süre içerisinde Kur'an okuma veya dinleme şansı elde edememişse o kişinin işi Allah'a kalır. Biz o durumda ne olacağına dair bir şey söyleyemeyiz. İnsanların çoğunun sadece bir kere için dünyaya geldiğine dair ayet var. Sadece bir kısmı ikinci defa yeryüzüne geliyor insanların. Bulursam koyarım o ayeti de. Yeryüzünde "dinler" yok. Tek bir din var. Bununla da ilgili ayetler mevcut. Bilgilenmek istiyorsan verdiğim linke bakabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 neyse en azından üsturuplu tartışıyosunuz. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Bu arada bir şeyler daha eklemek istiyorum. Başka insanların başına ikinci hayatımız sırasında ne geleceği kimseyi ilgilendirmiyor. Yani bir insan kalkıp Kur'an'a göre yaşamayı seçiyorsa diğer insanlar üzerinde bunun baskısını kuramaz. Sadece ve sadece yol göstermekle, anlatmakla yükümlüdür müslümanlar. Müslümanların peygamberi Muhammed, ona inanmayan insanlar olduğunda üzülünce, Allah, kimseye üzülmemesi gerektiğini söylüyor. Bunun da ayeti var. =) Yani birader, sen kendinden başka kimseden mesul değilsin. İşine gücüne bakacaksın. Yeri geldiğinde fikren veya bedenen savaş vereceksin. Bu savaşlar da "kendinden olanları" korumaya/savunmaya yönelik savaşlar olacak. Gerektiğinde öldüreceksin de... Bunları bir hakkın anlatıyor hep. Allah'ı mass murderer, genocidal bir ilah olarak görmeyin ama kafasını da kızdırmayın. Kimsenin hakkını kimsede bırakmayacak, kimseye haksızlık etmeyecek. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Sotto said: Şirk hakkında başka anlatacaklarım da var. İblis'in ve şeytanlarının insanlara ayet verme gibi bir özelliği var malesef. Biraz izin isteyeceğim. 22/52 Biz senden önce hiçbir resul ve nebi göndermedik ki, o bir şey tasarladığında/okuduğunda, şeytan onun düşünce ve dileği içine bir şey atmış olmasın. Ama Allah, şeytanın attığını siler, sonra kendi ayetlerini muhkemleştirir. Allah Alîm'dir, Hakîm'dir. 22/61 İşte böyle. Allah geceyi gündüzün içine sokar, gündüzü de gecenin içine sokar. Allah Semî'dir, Basîr'dir. Bu bir üstteki sure nereden çıktı diyecek olursan, Allah, 52. ayetten itibaren tehdit ediyor ve birdenbire 61. ayette gün ve geceden kendisinin sorumlu olduğunu anlatmaya başlıyor. Bunu okur okumaz ne olduğunu, 61'de neden bahsedildiğini anlayan insanlar var. Bilmem anlatabiliyor muyum? Oğlum, Allah'tan korkun. Çok feci canımızı yakacaklar öyle böyle değil. Sonumuz çok feci. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
coco Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 BramStoker said: Allah'ı mass murderer, genocidal bir ilah olarak görmeyin ama kafasını da kızdırmayın. Kimsenin hakkını kimsede bırakmayacak, kimseye haksızlık etmeyecek. =) işte bu beklenti ve sonucu olarak süreklilik kazanmış hayalkırıklıgı insanları depresyona sokuyor olabilir bence. kılıcbayın "insan psikolojisinin kutsalla iliskisi"ni sorgulması da eksik bu arada. dindarlık ile psikolojik durum arasındaki iliskiyi analiz etmek sadece psikolojiye değil dindarlığın bicimlerine de baglıdır. yani tanrıyı algılama bicimine baglıdır. tanrıyı tasavvur etme bicimi o kisinin psikososyal uyumu uzerinde olumlu ya da olumsuz etkiler yaratabılır, evet. mesela dindarlık kisinin kendisiyle yuzlesmesine ve gorece kendini gercekleştirmesine zemin saglayabılırken aynı sekilde baska bır kişide o zemini tamamen kaydırabilir vs. yani dindarlıgın insan psikolojisi uzerindeki etkisi (ozellıkle)dini kavrayış bicimi, kişilik yapısı ve cevresel faktorler benzeri diger faktorlerın dahıl edildigi bir duzlemde tartısılmalı. kaynaklar ve referanslar da sadece dın kıtapları ya da sadece psikoloji olmamalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PastorOfMuppets Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Din tartışmalarında allah varlıgının tartışılması bile bir garip. Diyelim ki var. Ve? Şu bütün tapınma olayını anlamıyorum. Seni yarattı, şahane. E yaşa. Şu an gökten inse WOLOLO diye, oha çok acayip diyip oyun oynamaya dönücez yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 ufff çok uykum var. hep yanlış yazıyorum, alıntı yapabileceğim yerleri unutuyorum falan. şimdi aklıma çok güzel bir şey geldi bu "algılama" durumuyla ilgili ama daha ayık olduğum bir zaman yazacağım onu. konuyu daha fazla darmadağın etmemiş olurum böylece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 PastorOfMuppets said: Din tartışmalarında allah varlıgının tartışılması bile bir garip. Diyelim ki var. Ve? Şu bütün tapınma olayını anlamıyorum. Seni yarattı, şahane. E yaşa. Şu an gökten inse WOLOLO diye, oha çok acayip diyip oyun oynamaya dönücez yani. Allah'ın varlığı tartışma konusu değildir. Olamaz zaten. Üç senaryo var bu konuda: 1. İnanmıyorsundur. Kimse seni inandıramaz. Kafana göre yaşarsın. Yanlış bir ülkede doğmuşsan ve inanmadığını ifade edersen kellen gider. 2. İnanıyorsundur. Önüne gelen metne uygun yaşarsın, hayatına çekidüzen verirsin ve en iyisini beklersin. Kendine ve çevrendekilere yardım edersin. 3. Emin değilsindir. Bu durumda Allah sana yol gösterir. Hayatın boyunca edindiğin deneyimler, okudukların, duydukların yavaş yavaş seni iman etmeye götürür. Gökten aşağıya melekler inse iman edecek insanlar var ama Allah bile isteye bunu yapmıyor işte. Çünkü bu "gökten inecek meleker"in sahtesini üretip kullanacak bir güruh yaşıyor yeryüzünde. Çok sci-fi bir dünyada yaşıyoruz. Çok eğlenceli bir gelecek bekliyor bizleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 çok sıkıcı bi hayatın var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 sen benim hayatımı tahayyül et, ben de bu arada yatayım artık. 0/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 hayır dediğin gibi şeyler olmayacak, olsa da eğlenceli olmayacak. yarın melekler indi deseler kesin amerika yapmıştır derim. inandırıcı değil. ayrıca allah yok tartışmasında sunduğun 3 seçenek de şahaneymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PastorOfMuppets Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 BramStoker said: sen benim hayatımı tahayyül et, ben de bu arada yatayım artık. 0/ Where is your god now? http://i.imgur.com/1b0kv.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 öeh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 fede said: hayır dediğin gibi şeyler olmayacak, olsa da eğlenceli olmayacak. yarın melekler indi deseler kesin amerika yapmıştır derim. inandırıcı değil. ayrıca allah yok tartışmasında sunduğun 3 seçenek de şahaneymiş ben inanmıyo olduğum ıcın fede yere düşse, ahaha mal negzel düştü bide ben vuriyim derim, bide ben vururum mesela. oda kalkar üstü bası camur azı burnu daüılmış, nasılsa inanmıyorum kendime ceki düzen vermeme gerek yok der öle işe gider. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 BramStoker said: PastorOfMuppets said: Din tartışmalarında allah varlıgının tartışılması bile bir garip. Diyelim ki var. Ve? Şu bütün tapınma olayını anlamıyorum. Seni yarattı, şahane. E yaşa. Şu an gökten inse WOLOLO diye, oha çok acayip diyip oyun oynamaya dönücez yani. Allah'ın varlığı tartışma konusu değildir. Olamaz zaten. Üç senaryo var bu konuda: 1. İnanmıyorsundur. Kimse seni inandıramaz. Kafana göre yaşarsın. Yanlış bir ülkede doğmuşsan ve inanmadığını ifade edersen kellen gider. 2. İnanıyorsundur. Önüne gelen metne uygun yaşarsın, hayatına çekidüzen verirsin ve en iyisini beklersin. Kendine ve çevrendekilere yardım edersin. 3. Emin değilsindir. Bu durumda Allah sana yol gösterir. Hayatın boyunca edindiğin deneyimler, okudukların, duydukların yavaş yavaş seni iman etmeye götürür. Gökten aşağıya melekler inse iman edecek insanlar var ama Allah bile isteye bunu yapmıyor işte. Çünkü bu "gökten inecek meleker"in sahtesini üretip kullanacak bir güruh yaşıyor yeryüzünde. Çok sci-fi bir dünyada yaşıyoruz. Çok eğlenceli bir gelecek bekliyor bizleri. aboov mumin = iyi insan. lisedeki din derslerine gittim bi anda. hocam ben abdest almayi biliyorum, bi sozluye 5 verir misiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PastorOfMuppets Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Dindar insanların overall daha iyi bir insan oldukları önermesi o kadar dramatik bir şekilde direkt yalan ki neresinden çürüteceğimi bilemedim. Hiç kasmayayım bence, dindar bir insanla hangi basisle rasyonel bir argüman yaşayacaksam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loop Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Dönüp dönüp dini konularda tepişen hastalara özel bir bölüm açılsa olmazmı? Konu dışında ne var diye bakıyoruz hep bu saçmalıklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar