Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Geleneksel laptop öneri şeysi

Trans

Öne çıkan mesajlar

gelenekselleşen 1823789123. laptop önerisi topağına hoşgeldiniz.genellikle diğer topaktaki istekler gaming laptop üstüne olduğu için bana o kadar kastırmaya gerek var mı bilemediğimden yeni bir konu açtım.
-çok sık laptop alan/değiştiren bir insan değilim,aldığım laptopu minimum 4-5 sene kullanıyorum.
-oyun çok nadir oynuyorum,oynadığım oyunlar da hon,dota tarzı oyunlar oluyor genelde.çok fazla ekran kartı isteyen oyunlar oynamıyorum yani.
-film çok sıklıkla izleyen birisiyim,ekran boyutları 15.4-15.6 idealdir benim için
şimdi;
-istemediğim markalar sırasıyla,hp-casper-exper-monster-msi-packard bell-apple.
-geri kalan markalardan kafamda olan asus ile dell var.
-laptopları konusunda hiç bir fikir sahibi olmadığım sony,samsung,lenovo,acer,toshiba laptoplarında da gelebilecek önerilere de açığım.
-aleti zorlayabileceğim programların listesi visual studio,ps tarzı programlar.

kısacası i7 li bir laptop bana fazla gelebilir,i5 işimi görür gibi,bir de 4-5 sene idare edebileyim bana yeterli.

şu an için kafamda bir maksimum fiyat yok,kafama yatanlara göre şekillendirebilirim fiyat konusunu.

şu nasıl mesela?yoksa bu fiyata daha mantıklı bir şeyler alınır mı?
Sosyal ağlarda paylaş

vatandaki %25 günleri ne zaman oluyor onu çözemediğim için kafamda genel bir fiyat olsun diye araştırıyorum.

mesela şu nasıl bu fiyata?pahalı mı ucuzmu anlayamadım.

ekran kartı gt650m

bu sanırım bir alt modeli onun

ekran kartı gt630m

aradaki fark 300 lira civarı,değer mi değmez mi?

sanırım bir de bu var,hiç msi düşünmesemde,ekran kartı gt650m fiyatı da asustan daha ucuz.tek eksiği sanırım harddisk boyutu diğerine göre,ama disk hızı daha iyi,7200rpm
Sosyal ağlarda paylaş

5400 rpm almanı tavsiye etmem*, MSI'ınki bana ideal geldi.

Bulabileceğin en son fiyatları da eklersen almadan önce, bidaha yorum yapılabilir belki.

*:http://www.youtube.com/watch?v=o9f8fKn40kk

edit: şu tarz görüşler de hakimmiş http://dalvenjah.foxfire.net/2010/01/5400rpm-vs-7200rpm-hard-disks-should-you-care/
Sosyal ağlarda paylaş

ssd olayı benimde kafamı karıştırdı biraz fakat,gidipte yüksek kapasiteli bir ssd alamayacağım için,asus u gözüme kestirdim.herhalde tek sorunu ısınması olacak gibi.çok fazla oyun oynamadığım için de ısınma sorunu yaşayacağımı düşünmüyorum.

3. nesil i7
8gb ddr3
750gb 7200rpm
gt650m

eğer indirim olursa 2200 civarına geliyor,o fiyata da gayet ideal geldi gözüme
Sosyal ağlarda paylaş

selamlar,normalde yarına gidip bu asusu indirim ile alacaktım fakat süper vatan,mağazalardaki tüm asusları toplayıp bir şubeye topluyor,amaçlarını çözemedim.o yüzden acil karar vermem lazım

şimdi

N56VZ-S4037V

i7-3610+650M+8GB RAM+1080p+Blu-Ray+750GB-7200 Rpm HDD

bu alet 2550 eder mi etmez mi?şu an gidip alabilirim o yüzden soruyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

vatan sağolsun ömrünün çakallığını yaptı şu 2 günde,cuma internetten %25 indirime girmeden 1 gün önce piyasadaki bütün n56vz serisini çekti,internetten satışını iptalledi.mağazalarda olmadığı için haftasonu indirimi de bir işe yaramadı.şimdi önümde 3 ihtimalim var,size sorayım dedim.
ilk tercihim hala asus,hafta içi bu aletler geri gelecekmiş mağazalara,ama alabileceğim en düşük fiyat 2550.bu fiyat eder mi hala karar veremedim

2. tercihim lenovo y580,fiyat 2090,ama izmirden alacağım için hiç bir yerde yokmuş,alıp trabzondan ya da öyle bir yerden 10 günde elimde olmasını bekleyeceğim.

diğer bir seçeneğim ise msi ge60

ama hangi serisi olduğunu yazmamış süper zekiler,ramler 1333 mü yoksa 1600 mü bilemiyorum,bir de msi hakkında tek bildiğim oyun laptopu isteyenlerin tercih ettiği bir marka,açıkçası tipi hiç hoşuma gitmedi.bunun da fiyatı 2190.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen bende öyle en fazla 1.5 a birşeyler alacaktım. Vatandaki eleman uyandırdı beni indirime girerse şu makinayı kap diye benim lenovoyu 2700 den 2000 e kaptım işte. Satmak istediğim dede istediğim an paraya çevirebilirim. İyi bir alışveriş oldu 2 mizinkide. Tekrar güle güle kullan.
Sosyal ağlarda paylaş

ha bu arada hortlatayım konuyu,laptop bugün elime geçti.piyasada satılan msi den farklı çıktı alet.normal msi ge60 da dvd/rw var,bu satılan bluray li. normal satılanlarda 8 gb ramler 4+4(1333mhz) bu 4+4(1600mhz) çıktı.daha ucuza aldım,iyi oldu çokta güzel oldu.beğendim aleti.almayı düşünen varsa kaçırmasın indirimde
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...