Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ACİL KANA İHTİYAÇ WAR.1 HAYAT SİZİN ELİNİZDE

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ben 0+ Yım Ama Antalyada Yasıyorum :( Cok Gecmis Olsun Kardesimize Allah Uzun Omurler Versin ...[signature][hline]Bir Gun Karanlık Tamamiyle Aydınlanacak.
Bir Gun Tum Galatasaraylılar Fenerli Olacak.
Bir Gun İnsanlar Ultimaya İnanacak...!
Mesaj tarihi:
tutmuyor maalesef ama arkadaşlarıma haber verdim birisi gidecek bugün...[signature][hline]This day we fight...

[Bu mesaj ElfFighter tarafından 29 Ekim 2004 16:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
fizik, 29 Ekim 2004 13:31 tarihinde demiş ki:
AB genel alıcı değil mi
rh- olan herkes verbilir diye biliyorum
kan grubu rh- olanlar başvursa iyi olur

not:yanılıyor da olabilirim

o teoride öyledir ve sadece deprem savaş gibi durumlarda uygulanır..bazen aynı gruptakiler bile birbirine veremezler..[signature][hline]herkes,
düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE)
www.heavymetaltr.com/forum
Mesaj tarihi:
veremezler diye birşey yok ve senin dediğin de doğru değil. sadece proteinlerin olması bakımından çok acil durum olmadığı sürece aynı kan grubu tercih edilir onun dışında acil durumlarda kanı çökeltmeyecek gruptan da alınabilir. Ve burada bir acil durum söz konusu anladığıma göre herhangi bir negatiften alsa iyi olur diyorum bir an önce. Benimki maalesef tutmuyor.[signature][hline]Düşmanı çok, dostu daha çok
ahanda imzamı da kondururum böyle aynı günde 3 çocukla dalaşınca.
Mesaj tarihi:
halana bulunamadı arkada$lar :( bu kan dunyada en cok bulunan kanlardn biri.şöyle acıklıyayım 400 kişide 1.[signature][hline]WwW.FbMaNiA.NeT
FbLEe LeRin YeNi aDrEsi
Mesaj tarihi:
AB genel alıcıdır (en şanslı kan grubu) Rh Negatif (-) + ya göre baya daha az ama B - olsun A - olsun 0 - olsun hepsi zor durumda verebilir fakaty öncelikli tercih Ab - olmalıdır. Bunları görüyoruz okulda[signature][hline]İyilik et, iyilik bul.
Mesaj tarihi:
Geçmiş olsun tanıdıklarıma ve kendi forumlarımıza koyduk inşallah küçük damla iyileşir.[signature][hline]¥¥¥ Beni gordugun yerde ne kutsal ay isigindan ne de senin emirlerini aldigin tanrindan yardim bekleme...Sen olene dek kabusun olan hayata geri dondugunde ise karsinda bulacagin ilk kisi olacagim... ¥¥¥
Click Me !
Mesaj tarihi:
çok kötü bi durum kimsenin başına gelmesin[signature][hline] the unnamable is the eternally real Names is the origin of all particular
things. Free from desire,you realise the mystery..Caught in desireyou see
only manifestations...This source is called Darkness...
Mesaj tarihi:
geçmiş olsun..
a- var eger ab blunmassa verbilirim.[signature][hline]tAKA, 21 Ekim 2004 00:04 tarihinde demiş ki:
düşünüyorum bulamiyorum parlak fikirlere açığım
inşaata götürüp en tepeden aşşa itecem aslinda çarptım süsü vererek yok olmaz ilac katsak anlasilir hmm vurdursak ceteye yiksak yine anlasilir ee nasil olacak bu iş?

sheref, 21 Ekim 2004 01:02 tarihinde demiş ki:
bana gönder ona hayatımı anlatayım..
--------------------------------------------
http://forum.hepdurgun.com
Mesaj tarihi:
............................0 rh (+)
............................../....
............................./......
......................A rh(+)...B rh(+)
.................................../
................................../
............................AB rh (+)

aynisi rh faktoru (-) olanlar icinde gecerlidir..

[Bu mesaj Ceti tarafından 31 Ekim 2004 23:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
ufak birsey daha... eger bulabilirseniz kanı bir yüzücüden edinmeye çalısın. vucudunda kan üretimi en fazla olan insanlardandır yüzücüler.. sağma inek misali kullanırsınız tabiri caiz ise.... hatta yüzücülerde bunu seve seve kabul edecektir cunku kanin yenilenmesi kondüsyonu baya arttırır. ben kınalıda yüzerken 3 haftada bir kızılay a bağışa gidiyorduk takım olarak.
Mesaj tarihi:
Arkaaşlar dediğiniz gibi 0 (-) genel vericidir.Mecbur kalınılan durumlarda ve az miktarda yapılır bu çeşit kan nakli.Onun dışında uzun sureli ve buyuk miktarlarda aynı kan grubundan kan alınır.Bu durumda da kardeşimiz lösemi olduğu için kendi kan grubu dışındaki gruplardan kan yararlı değildir.Şu anda hastalık hangi boyutta bilmiyorum ama gunde 4-5lt kana bile ihtiyaç duyulabilir.Yani vucudundaki tum kan miktarı zehirlenme yapmasın diye yenilenmesi açısından.

ps:Yüzücülerde de çok kan bulunmaz.Vucutta belirli miktarda kan vardır.3 aşağı 5 yukarı aynıdır bu.Sadece spor yapan kişilerde oksijeni taşıyan alyuvarlar kanda daha çok bulunur.Daha fazla oksijenin olması ATP yakımını yani enerji açığa çıkmasını arttırır.Bu da performansı ve verimi arttırır.Merak edenler sporcularda kan dopingi ile ilgili bir araştırma yapabilirler.Kamp donemlerinde yuksek yerlerde çalışmanın ve antreman yapmanın sebebi de budur.

Bu kadar yazdım ama konuyla alakalı benim de pek yardımım dokunmaz.Benim kan grubu da tutmuyor mağalesef
Mesaj tarihi:
tartışma ortamı yapmak istemiyorum bunu ama yüzücülerde fazla kan bulunur demedim, sadece vucutlarındaki kan üretimi fazladır dedim.. en sağlıklı spordur kendileri aynı zamanda..

geçmiş olsun tekrardan
Mesaj tarihi:
Cok gecmiş olsun. bende mezun olan abilerimizin mail adresleri vardı yaklaışk 150 civarı hepsine atmaya calışıyorum yavaş yavaş onlarada dier arkadaşlarına atmalarını söledim bayagı bi kişi duyacaktır umarım. malesef benimki tutmuyor.yahoo groupsda mecburen acc'ım vardı oradada belrittim. işallah yeteri kadar kanbulunur.[signature][hline]Adalet ancak hakikatten, saadet ancak adaletten doğabilir. M.Kemal Atatürk.
Adaletin pencesinden kurtulabilirsiniz ama hiç kurtulmamayı yeğlerdiniz. Gilthanas Amakiir.
Mesaj tarihi:
arkada$lar hepinize te$ekkur ederim hepiniz çok iyi insanlarsınız arkada$lar.

[email protected]
951 855 lütfen bana bu konu hakkında buradan uLa$abilirsiniz.Teşekkür ediyorum herkese[signature][hline]WwW.FbMaNiA.NeT
FbLEe LeRin YeNi aDrEsi
  • Yeni Oluştur...