Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Afyonkarahisar' da cephanelikte patlama

Tatar Ramazan

Öne çıkan mesajlar

gecen sayfalarda bi tane haber videosunda vardi zaten, adam anlatiyodu bunlar oyle dusmeyle atmayla kazayla patlamaz. savasta mermi gelse bile patlamayacak sekilde yapilir.

funyeleri ayri, kendileri ayri depolanir vs hepsini anlatti. kaza olmasi mumkun degil.

hayir, kaza olmasi mantikli olsa da su anki kosullarda bunun kaza olduguna nasil inanicaksin ki?
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

cambazct said:

askerlerin kunyeleri yok mu ? neden dna testi yapiliyo acaba ? cok mu deformasyon var acaba kunyeleri falan tahrip edicek kadar ?

ok.

şunu düşün.

askerin babasısın. evladının cenazesini alacaksın.

paramparça bişileri rastgele pay edip sana 3kol 2kilo et mi vericekler.
çocuğunu mu vericekeler?

dna testi bunun için işte

Yüzlerce el bombası patlamış kunyeden bahsediyosun. O kadar deformasyon olmuş olamaz diyosun..

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=%2330089581
Sosyal ağlarda paylaş

Editor said:

Absolut said:

Muhimmatda barut var mı?
Onun patlaması için fünye gerekmez mesela direk alevlenebilir veya petrol vs gibi kolay parlayabilen şeyler vardır belki içeride.

Sigarayi yanar halde elbombasinin icine sokmasi gerek bunun icin..

Yada dedigin gibi petrol filan varsa ve o galon patladiysada diger muhimmatlari patlatmasi icin ucak yakiti olmali normal mazot ile diger muhimmatlar patlamaz yeterli sicaklik olusmaz.
Burda patlama anlik yasaniyor yani yeterli sicakligi kendisi olusturan bir bomba yapiyor bunu c4 ten bile supheleniyorum

bende aynı fikirdeyim, yüksek ısı yayan veya yangın çıkartacak bir bombanın işi gibi geliyor, cephanelikleri bilmiyorum ama orada böyle bombaların istifleneceğinide zanetmiyorum karacı piyade deyilmi bunlar
Sosyal ağlarda paylaş

abi cephanelik dedigin yerde sadece el bombası yok ki.
o yuzden en kritik noktalardan biridir cephanelikler.sayım heyeti olur onlar sayarlar ve rutbeli/sorumlusu esliginde acılır onların kapıları.ve acılıp kapandıgı zaman cephanelik defterlerine islenir.

her turlu patlayıcı,yanıcı madde olur cephanelikde.
ya bilen birisi icin bir kac adet piyade tufegi fisegi ile yangın cıkartılır orada.bu yuzden cephanelikler sıkı korunma altında tutulmalıdır ve her cephaneligin yanında yangın sondurme arac gerecleri olmalıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Teodor said:

şimdi ben size saçmalığı söyleyeyim.

bu el bombası öyle kolay patlamıyor. bunu savaşta yanında taşıyorsun yanı sistemini patlamaya kurmadığın müddetçe kurşun geçse bile içinden bir el bombası fünye takılmadan patlamaz.

şimdi işin anlaşılamayan tarafı burası.

iglo tipi yani üstü toprakla örtülmüş ve birbirlerine hiç bir şekilde ulaşamayan bir sistem kullanıyorlar. tüm fünyeler patlasa bile kendi odası içerisinde olup bitiyor ve diğer odalara sıçrama ihtimali yok.

ihtimal olmamasına rağmen mühimmat depo komutanlığını tümden havaya uçurdular.

eğer bir salağın hatası olsa 20 şehit-12 yaralı 32 tane adamın atlayabileceği türden bir salaklık değil çünkü el bombasını patlamaya hazır hale getirmişler ve mühimmat odalarına tek tek sallamışlar. eğer bir hata olsa tek oda patlar öbür odalara sıçrayamaz ve bu yüzden kasıtlı olduğu gerçeği var.

yorum yaparken atlanmamsı gereken detaylar...
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

bi de şuna bir göz atın: http://ccc.incisozluk.cc/e/96897100/

o kadar aile çocuğunun afyonda askerlik yaptığını biliyor ama. bu 2 gün sonra bizim çocuk şırnakta askerlik yapıyordu, afyonda cephanelikte nası şehit olur diye aileler ortaya çıkar. ortalık karışır.
Sosyal ağlarda paylaş

Arma said:

yav said:

bi de şuna bir göz atın: http://ccc.incisozluk.cc/e/96897100/

o kadar aile çocuğunun afyonda askerlik yaptığını biliyor ama. bu 2 gün sonra bizim çocuk şırnakta askerlik yapıyordu, afyonda cephanelikte nası şehit olur diye aileler ortaya çıkar. ortalık karışır.

abi onunda kılıfını uydururlar bizim halkımız bu kadar saf olursa.kaydırma birlikler var.
mesela adam askerligini trakya da yapıyor sonra emir geliyor ve koca bi taburu/alayı doguya operasyona gonderiyorlar.
nereden tutsan elinde kalıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Bahsettiğimiz yer cephanelik yani ateşle yaklaşma sigara içme uyarılarının LORDu. Yok yuksek ısı gerekir falan şaka mı yapıyorsunuz anlamıyorum. Barut veya tiner veya benzin varsa açıkta sigara değdimi parlar gerisine gerek yok zaten.

cephaneliğin içindekileri bilmediğim ve karacı piyadelere hitap eden patlayıcıların olduğunu, düşündüğüm için öyle söylüyorum

top, havan, mayın, elbombaları v.b. bence kolayca patlamayacak şeyler, kaza ile olmayacak şeyler gibi geliyor bana

ha bilen kişi tabi ki yapabilir, onu düşünüyorum zaten
Sosyal ağlarda paylaş

tnt, c4, rdx kolayda patliyabiliyo ama, bu tur tahrip kaliplari fazlasiyla mevcut cephaneliklerde, asil kiyameti bunlar koparmistir zaten, el bombalarinin zincir reaksiyonu degil

edit: top, havan, ve mayinlar fuse olmadan darbe, carpma, dusmeyle patlamazlar zaten icindeki patlayicilara kasten ulasilip detone edilirse ancak patlar, IED'lerdeki gibi. Bence bir el bombasi tahrip kaliplarinida atsleyerek patladi ve sonuc bu oldu.

gerci c4 de detonator olmadan patlamaz kolay kolay yanlis olmasin.
Sosyal ağlarda paylaş

abi attention whore luk yapıcam biraz ama askerligi yedek subay olarak yaptım,bi de karakol komutanı idim.bu yuzden yonetmelik di teknik konulardı ezberledim artık.
bi de donen cogu pis isi ogrendim.

sabotaj da olsa,kaza da olsa buyuk ihmal var bu olayda ve tekrar soyluyorum astından ustune kadar sorumlularının cezalandırılması lazım.tsk da son zamanlarda cok buyuk bir lackalasma var,disiplin kavramı buyuk derecede unutulmus/goz ardı edilmis durumda.
Sosyal ağlarda paylaş

sleepingdeath said:

Ne kadar aciz ve basarisiz bir devletimizin oldugunun resmi. peh..

ObuzHapsever said:

Çevre ve Ormancılık bakanı "Bu tip olaylar Pakistan'da, Hindistan'da da oldu" demiş.

İşin tuhafı bundan bikaç saat sonra CNNTürk'de geçen sene Pakistan'daki patlamayla ilgili bi haber çıktı. Ne kadar tıynetsiz bir basınımızın olduğunun resmidir.
Sosyal ağlarda paylaş

vivavale said:

abi attention whore luk yapıcam biraz ama askerligi yedek subay olarak yaptım,bi de karakol komutanı idim.bu yuzden yonetmelik di teknik konulardı ezberledim artık.
bi de donen cogu pis isi ogrendim.

sabotaj da olsa,kaza da olsa buyuk ihmal var bu olayda ve tekrar soyluyorum astından ustune kadar sorumlularının cezalandırılması lazım.tsk da son zamanlarda cok buyuk bir lackalasma var,disiplin kavramı buyuk derecede unutulmus/goz ardı edilmis durumda.

orasi kesin, ihmal en buyuk faktor gibi gorunuyo simdilik ayrica cok fazla saibe var, sayim da olsa istif de olsa gunduz mesai saatleri dahilinde sorumlu subay ve astsubaylar esliginde yailir, yapilmasi gerekir. muthemelen sevkiyat yapilicakti, ama tabi teror orgutunun bu kadar kurudugu bi donemde bi pislik yapmalari da olasi gibi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...