Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HDMI yavaş?

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Dizüstünde 1080p film açıp hdmi ile televizyona bağlayınca çok güzel çalışıyor, ama stream etmeye çalışınca Hulu'dan ya da Crunchyroll'dan, MUBI'den filan HD filmleri çok takılıyor, a/v sync bozuluyor.

Flash'ın bir sorunu mu var hdmi ile, niye olsun ki ama? Çözüm var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
VGA'dan takınca sorun olmuyordu. TV hakkında sorun bulamadım, Arçelik'in mevcut en üst modeli zaten, kötü birşey değil.

Kablo alayım yeni, Dost'a gidip en ucuz kabloyu almıştım. Kablonun etkisi olmaması lazım ama, digital sinyal ne de olsa.

Ayrıca mplayer'dan 1080p oynatınca HDMI kablosu aracılığla sorun yok, olay aynı şeyi Chrome ve Crunchyroll'dan yapınca oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

kablo sinyali ya ilet ya iletmez, iyi kablo ile kötü kablo arasında karlanma efekti gibi farklar oluşur anca o kadar. gidip hdmi kablosuna 40 dolar vermeyin boşuna.

aynı şey normal bilgisayarını kullanıp, ekranda mouse oynatırken de oluyorsa, o zaman bir sorun vardır. sadece video ise, kablodan olacağını sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

HDMI wirelesstan izlemek için sağlam netin olması lazım. Bi ara bende niyetlendim ama sonra kasmadım kablo dşöedim eve. Yanni 10GBlık bir filmi ağız tadı ile wireless oyanatacak sistem baya para eder. Kaldıki burdaki önemli bir faktör arada duvar kapı vs olmaması lazım yoksa veri transferi acaip kısıtlanıyor. Repeater falan koyuyorsan onlarında GB transfere uyumlu olması gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Yok abi, kabloyla bağlıyorum. Sorunu anlayamadım zaten, mantıklı bir açıklaması yok. Bilgisayar üzerinde çalışırken kablo bağlayınca takılmaya başlıyor. Ama sadece streaming media'da. Yani Chrome'dan streame başlatıp tam ekran diyerek tv'de izlemeye çalıştığımda.
Sosyal ağlarda paylaş

Yav ben yanlis anlamisim.

Chrome da tam ekran aciyorsun, hdmi dan bagli degilse hersey super ama hdmi dan TV ye verirsen takilma basliyor.

Kelimeler kifayetsiz kaldi.

Tek diyecegim, HDMI interface den data verirken, streaming gelen video formati ile HDMI uzerine serilaize edilen digital data nin conversion i cpu yu emiyor ve tikanma basliyor.

VGA dan verirken herhangi bir serialization yapilmadigi icin de chocking vs. olusmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...