Cacik Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Bir konuda bilgi almak istiyorum Cep telefonuma bir numaradan gelen mesajların dökümünü nasıl alabilirim? Bu dökümlerin alınması için bir zamanaşımı süresi varmıdır? (Yani ne kadar geriye kadar alabilirim? 6 ay 1 yıl 2 yıl?) Bu süre geçince de delil olarak sayılamaz mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Zaman aşımı falan yoktur ama o olay savcının yetkisinde diyebiliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cacik Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Adli bir durum oluşursa isteniyor diye biliyorum, bi avukat pati varsa daha iyi anlatır sanırım, şu zamanaşımı varmı , yada saklanma süresi varmı orası önemli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 eleman hangi operatördense o operatör çalışanı bi manita yap Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cacik Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 ciddi ciddi öğrenmem lazım yokmu bi avukat pati Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Avukat bilmez bunu. Bu işle daha önce karşılaşmış avukat bilir sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 yasalar ne diyorsa o şekilde tutulur kayıtlar. 5 yıl olması muhtemel ama 1 yıl da olabilir. bu kaydı savcılık kararı olmadan alamazsın zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cacik Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Sadece olası bir durumda kullanılabilirliğini merak ediyorum, süre bakımından Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SekerPembe Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 telefondan gelen msj ların delil olarak kullanılmadığını biliyorum kaldı ki kullanılması zaten çok saçma, benim tlf umu elimden alıp istediği msj ı atsa birisi bunu ben nasıl ispat edicem ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 ispat etmek ayrı bir konu, telefon mesajları ve görüşme kayıtları da tıpkı mektup gibi delil olarak kullanılabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SekerPembe Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Myshkin said: ispat etmek ayrı bir konu, telefon mesajları ve görüşme kayıtları da tıpkı mektup gibi delil olarak kullanılabiliyor. mektupla tlf msj ı aynı değil, mektupta el yazısı tespiti diye birşey var ama tlf dan parmak izi araştıracak halleri yok. görüşme kayıtları da başka, ama konuyu açan kişi msj demiş. msj delil olmaz ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SekerPembe Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 bunları ben yazmadım dediği an olay biter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cacik Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Uzun vadede sürekli mesaj atıldığını düşünürsek? günde 4-5 tane gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SekerPembe Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Ne olursa olsun birisi o kişiyi senin telefonuna msj atarken tlf u da net görünecek şekilde fotoğraflayabilirse ancak o zaman delil olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 SekerPembe said: Myshkin said: ispat etmek ayrı bir konu, telefon mesajları ve görüşme kayıtları da tıpkı mektup gibi delil olarak kullanılabiliyor. mektupla tlf msj ı aynı değil, mektupta el yazısı tespiti diye birşey var ama tlf dan parmak izi araştıracak halleri yok. görüşme kayıtları da başka, ama konuyu açan kişi msj demiş. msj delil olmaz ki Şimdi öncelikle şunu söyleyeyim: cep telefonu mesajı delil olur, oluyor da. Yığınla davada bugüne kadar delil olarak kullanıldı hem yurt içinde hem yurtdışında, özellikle boşanma davalarında. Aynı şekilde elektronik postalar da delil olarak kullanılabilir. Veya bir suç işlendiyse bir i.p. adresinden, öncelikle o hattın sahibi bulunur. Zaten eğer senin mantığınla düşünülürse bilim suçlarının hiçbiri çözülemez. Bir telefondan mesaj geldiyse öncelikle sahibinin attığı var sayılır. Eğer başkasının attığını iddaa ediyorsan verdiğin ifadeye göre bir değerlendirilme yapılır. ek: “Yapılan soruşturma, toplanan delillerle kadının eşine “şerefsiz ,adi, pislik“ şeklinde bir çok mesaj çektiği anlaşılmaktadır…. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre… davanın reddi doğru bulunmamıştır.” (Y2HD 02.05.2005, 5067-7077) “… Toplanan delillere göre… cep telefonu mesajları ile eşine ağır hakaretlerde bulunan davacı-davalı kadın da boşanmaya neden olan olaylarda eşit kusurludur…”(Y2HD 29.11.2004, 12888-14147) SekerPembe said: bunları ben yazmadım dediği an olay biter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 neyin delil olup olmayacağı, sunulmuş olan delilin suçla alakalı olup olmadığı veya suçu kanıtlayıp kanıtlamadığı kanunda aksine düzenlemeler bulunmuyorsa ceza yargıcının takdirindedir. hukuk yargılamasından daha esnek(geniş belki) bir delil kavramı vardır dememiz yanlış olmaz. önemli olan hakimin vicdanen suçun fail tarafından hiç bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde işlendiğine tam kanaat getirmesidir. onun dışında yasal olarak gsm şirketleri sms içeriklerini kayıt altına alamaz saklayamaz. ancak faturalandırma için sinyal kayıtları alınmaktadır. bu da şüphelinin iddia olunan tarihte sms attığının kanıtı olarak gösterilebilir. ne kadar süre bu bilgiler saklanıyor bilgim yok. ancak uzun bir süre olsa gerek. tabiki tüm trafik gsm şirketlerinin elinden geçtiği için istediklerini yapabilirler orası ayrı bir tartışma konusu. işin teorik kısmı böyle. patide ceza alanında uzmanlığı olduğunu söyleyen avukatlarımız vardı. onlar işin uygulama kısmıyla ilgili daha detaylı bilgi verebilir diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 ip de kanıt cep numarasıda internet sozlesmelerinizi imzalamadan okuyun bu ipden yapılan her işlemden ben sorumluyum yazar cep telde yada teleofnda benim bildiğim kayıt tutulmuyo savcılıga sikayet edersen dinlemeye alırlanr ondan sonraki mesajlar gecerli oşlur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SekerPembe Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Myshkin said: SekerPembe said: Myshkin said: ispat etmek ayrı bir konu, telefon mesajları ve görüşme kayıtları da tıpkı mektup gibi delil olarak kullanılabiliyor. mektupla tlf msj ı aynı değil, mektupta el yazısı tespiti diye birşey var ama tlf dan parmak izi araştıracak halleri yok. görüşme kayıtları da başka, ama konuyu açan kişi msj demiş. msj delil olmaz ki Şimdi öncelikle şunu söyleyeyim: cep telefonu mesajı delil olur, oluyor da. Yığınla davada bugüne kadar delil olarak kullanıldı hem yurt içinde hem yurtdışında, özellikle boşanma davalarında. Aynı şekilde elektronik postalar da delil olarak kullanılabilir. Veya bir suç işlendiyse bir i.p. adresinden, öncelikle o hattın sahibi bulunur. Zaten eğer senin mantığınla düşünülürse bilim suçlarının hiçbiri çözülemez. Bir telefondan mesaj geldiyse öncelikle sahibinin attığı var sayılır. Eğer başkasının attığını iddaa ediyorsan verdiğin ifadeye göre bir değerlendirilme yapılır. ek: “Yapılan soruşturma, toplanan delillerle kadının eşine “şerefsiz ,adi, pislik“ şeklinde bir çok mesaj çektiği anlaşılmaktadır…. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre… davanın reddi doğru bulunmamıştır.” (Y2HD 02.05.2005, 5067-7077) “… Toplanan delillere göre… cep telefonu mesajları ile eşine ağır hakaretlerde bulunan davacı-davalı kadın da boşanmaya neden olan olaylarda eşit kusurludur…”(Y2HD 29.11.2004, 12888-14147) tlf msj ları evet delil olarak gösteriliyor birçok davada fakat öncelikle birçok hakimin artık bunu tek başına delil saymadığını iyi biliyorum.deliller arasında gösterilebilir etkisi olabilir bilişim suçlarının hepsi tlf msj ı kadar muallakta değil, ve hepsi suçu işleyen tarafından reddedilmesine bu kadar müsait değil, örneğin bir ekşi sözlük yazarı yazdıklarını ne kadar ben yazmadım dese de, ortada bir husumet ve üçüncü şahıslar olmadığı için bu "ben yazmadım" demeleri pek de dikkate alınmayacaktır. ama boşanma davası gibi eşlerin birbirine düşman olduğu, araya anneler babalar kardeşler dostlar giren karmaşık olayda adam msj ı ben atmadım dese ve bide senaryo yazsa bundan sonrası ancak hakimin insiyatifine kalır, yani asıl delil olmaktan çıkıp, hakimi inandırmaya yönelik yan delil olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 evet o kısmı eksik kalmış. mahkemeden alınacak iletişimin tespiti kararından itibaren tüm bu dinleme ve kayıt altına almalar gerçekleşebilmektedir. ancak bu takip ve kayıtlar gsm şirketlerince değil tib tarafından yapılmaktadır. şurdan bilgi alınabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 SekerPembe said: Myshkin said: SekerPembe said: Myshkin said: ispat etmek ayrı bir konu, telefon mesajları ve görüşme kayıtları da tıpkı mektup gibi delil olarak kullanılabiliyor. mektupla tlf msj ı aynı değil, mektupta el yazısı tespiti diye birşey var ama tlf dan parmak izi araştıracak halleri yok. görüşme kayıtları da başka, ama konuyu açan kişi msj demiş. msj delil olmaz ki Şimdi öncelikle şunu söyleyeyim: cep telefonu mesajı delil olur, oluyor da. Yığınla davada bugüne kadar delil olarak kullanıldı hem yurt içinde hem yurtdışında, özellikle boşanma davalarında. Aynı şekilde elektronik postalar da delil olarak kullanılabilir. Veya bir suç işlendiyse bir i.p. adresinden, öncelikle o hattın sahibi bulunur. Zaten eğer senin mantığınla düşünülürse bilim suçlarının hiçbiri çözülemez. Bir telefondan mesaj geldiyse öncelikle sahibinin attığı var sayılır. Eğer başkasının attığını iddaa ediyorsan verdiğin ifadeye göre bir değerlendirilme yapılır. ek: “Yapılan soruşturma, toplanan delillerle kadının eşine “şerefsiz ,adi, pislik“ şeklinde bir çok mesaj çektiği anlaşılmaktadır…. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre… davanın reddi doğru bulunmamıştır.” (Y2HD 02.05.2005, 5067-7077) “… Toplanan delillere göre… cep telefonu mesajları ile eşine ağır hakaretlerde bulunan davacı-davalı kadın da boşanmaya neden olan olaylarda eşit kusurludur…”(Y2HD 29.11.2004, 12888-14147) tlf msj ları evet delil olarak gösteriliyor birçok davada fakat öncelikle birçok hakimin artık bunu tek başına delil saymadığını iyi biliyorum.deliller arasında gösterilebilir etkisi olabilir bilişim suçlarının hepsi tlf msj ı kadar muallakta değil, ve hepsi suçu işleyen tarafından reddedilmesine bu kadar müsait değil, örneğin bir ekşi sözlük yazarı yazdıklarını ne kadar ben yazmadım dese de, ortada bir husumet ve üçüncü şahıslar olmadığı için bu "ben yazmadım" demeleri pek de dikkate alınmayacaktır. ama boşanma davası gibi eşlerin birbirine düşman olduğu, araya anneler babalar kardeşler dostlar giren karmaşık olayda adam msj ı ben atmadım dese ve bide senaryo yazsa bundan sonrası ancak hakimin insiyatifine kalır, yani asıl delil olmaktan çıkıp, hakimi inandırmaya yönelik yan delil olur. Hakkaten anlamıyorum ben senin ne dediğini. İlk mesajında delil olmaz demiştin şimdi delil olarak kullanılabilir diyorsun, öyle değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SekerPembe Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Myshkin said: SekerPembe said: Myshkin said: SekerPembe said: Myshkin said: ispat etmek ayrı bir konu, telefon mesajları ve görüşme kayıtları da tıpkı mektup gibi delil olarak kullanılabiliyor. mektupla tlf msj ı aynı değil, mektupta el yazısı tespiti diye birşey var ama tlf dan parmak izi araştıracak halleri yok. görüşme kayıtları da başka, ama konuyu açan kişi msj demiş. msj delil olmaz ki Şimdi öncelikle şunu söyleyeyim: cep telefonu mesajı delil olur, oluyor da. Yığınla davada bugüne kadar delil olarak kullanıldı hem yurt içinde hem yurtdışında, özellikle boşanma davalarında. Aynı şekilde elektronik postalar da delil olarak kullanılabilir. Veya bir suç işlendiyse bir i.p. adresinden, öncelikle o hattın sahibi bulunur. Zaten eğer senin mantığınla düşünülürse bilim suçlarının hiçbiri çözülemez. Bir telefondan mesaj geldiyse öncelikle sahibinin attığı var sayılır. Eğer başkasının attığını iddaa ediyorsan verdiğin ifadeye göre bir değerlendirilme yapılır. ek: “Yapılan soruşturma, toplanan delillerle kadının eşine “şerefsiz ,adi, pislik“ şeklinde bir çok mesaj çektiği anlaşılmaktadır…. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre… davanın reddi doğru bulunmamıştır.” (Y2HD 02.05.2005, 5067-7077) “… Toplanan delillere göre… cep telefonu mesajları ile eşine ağır hakaretlerde bulunan davacı-davalı kadın da boşanmaya neden olan olaylarda eşit kusurludur…”(Y2HD 29.11.2004, 12888-14147) tlf msj ları evet delil olarak gösteriliyor birçok davada fakat öncelikle birçok hakimin artık bunu tek başına delil saymadığını iyi biliyorum.deliller arasında gösterilebilir etkisi olabilir bilişim suçlarının hepsi tlf msj ı kadar muallakta değil, ve hepsi suçu işleyen tarafından reddedilmesine bu kadar müsait değil, örneğin bir ekşi sözlük yazarı yazdıklarını ne kadar ben yazmadım dese de, ortada bir husumet ve üçüncü şahıslar olmadığı için bu "ben yazmadım" demeleri pek de dikkate alınmayacaktır. ama boşanma davası gibi eşlerin birbirine düşman olduğu, araya anneler babalar kardeşler dostlar giren karmaşık olayda adam msj ı ben atmadım dese ve bide senaryo yazsa bundan sonrası ancak hakimin insiyatifine kalır, yani asıl delil olmaktan çıkıp, hakimi inandırmaya yönelik yan delil olur. Hakkaten anlamıyorum ben senin ne dediğini. İlk mesajında delil olmaz demiştin şimdi delil olarak kullanılabilir diyorsun, öyle değil mi? iyi de konu sahibine yazdım ben o msj ı, boşanmakta olan bir adama değil. ve ben etrafımdaki dava olaylarından biliyorum hakimin msj ı delil olarak kabul etmediğini ve tecrübemi paylaşıyorum. bu tamamen hakimin insiyatifine kalmış, bende yorum olarak diyorum ki , msj atan kişi ben atmadım dese, hakim (bu konu için) delil olarak saymaz bile diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 her olayın kendine has incelikleri vardır. çevrenizdeki arkadaşlarınızın olaylarını bilmiyoruz. çevrenizdeki arkadaşlara atılan msjlar hakime inandırıcı gelmemiş olabilir diye ceza yargılamasında sms in delil niteliği yoktur diyerek soruyu soran ve bu başlığı okuyan kişilerin aklını karıştırıyorsunuz, yanlış yönlendiriyorsunuz. yapmasanız daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 onu ciddiye aldıysa vay haline Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SekerPembe Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 "Bizim ülkemizde boşanma davalarında telefon mesajları delil olarak kullanılamıyor. Bir tek ceza davalarında iletişimin tespiti ve kaydı kullanılabiliyor. Boşanma davası söz konusu olduğunda ise “iletişimin gizliliği” ilkesi ihlal edileceğinden böyle bir şansınız yok. Sadece, savcılıktan talep edildiğinde kimin kimi ne zaman aradığının bilgilerine dair döküm alabiliyorsunuz. Mesajların içeriğine ulaşamıyorsunuz, ulaşsanız bile bunları kullanamıyorsunuz. Arada bir uygulamada kullanıldığı oluyormuş gerçi ama geçenlerde uygulamada da kullanılamayacağına dair bir Yargıtay kararı çıktı." alıntıladım uygulamada da ne şekilde delil olacağı, yada delil olup olmayacağı tamamen hakime bağlı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 alıntıladığınız hürriyetin bir magazin köşe yazarı herhangi bir hukuk metni ya da kişisi değil? boşanma davasında savcının işi ne? yazıda geçen kararı bilmiyoruz. neden öyle bir karar verildi bilmiyoruz. dosyayı bilmiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar