Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bankanın aldığı hesap işletim iadesi

Patice

Öne çıkan mesajlar

Öğrenci diilim 3-4 yıl oldu öğrencilik muhabbeti biteli. Garanti Bankası maaş hesabımdı, sonrasında bireysel müşteri statüsüne geçtim. 2 talimatla muaffiyet muhabbeti var fakat iade talebinde dilekçe yazıyorsun tüketici heyetine vs.

Bu süreci bizzat tecrübe eden var mı? diye yazdım açıkcası. Eh tabi sürekli forumda açılan topiclerin takibini yapamıyor insan. Yapsam madalyam olurdu ebet, heh..
Sosyal ağlarda paylaş

Benim hesabımda kuruş olmuyor da o hesaba bağlı kredi kartımdan 7 lira mı ne kesiyorlar yıllık. 1.13 lira da elektrik faturamı oradan otomatik yatıyor o totalde 8 küsür lira işte. Anlaşmaya imza attıysan alıyorlar paranı sonra biz dediydik diyip süründürüyorlar genel olarak banklar. Mahkemeye verdi ama hakim komşum geri aldı şimdiye kadar ödediği her şeyi parasını şuan vermiyor yıllık işletim ücreti ama o hakim hatun bizle bir değil diyip uğraşmadımdı ben.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
1 top fotokopi kağıdının en kralı 8 lira desek, 10 top fotokopi kağıdı eder. Her topta 500 kağıt var, totalde 5000 kağıt oluyor.

Bireysel bi hesabın 6 aylık işlemini 5000 kağıda sığdıramamak için 72 punto ile yazmak lazım lan. Öyle bile yeter.

Evet ayrıca 40 yapar, ve mhp'nin 40. yılı.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Norak said:

this is the new kanun sanırım:

"Bankalar, artık tüketicilerden kredi kartı üyelik ücreti, hesap işletim ücreti, dosya masrafı, ATM nakit çekim masrafı gibi bedeller alamayacak."

o kural fail oldu

http://www.bddk.org.tr/WebSitesi/turkce/Kurum_Bilgileri/SSS/10535sikayet12.pdf

"... bankalar tarafından kullandırılan
kredilerde uygulanacak faiz oranları, faiz dışında sağlanacak diğer menfaatler ve tahsil
olunacak masrafların (dosya masrafı, istihbarat ücreti, tahsis komisyonu, ekspertiz ücreti,
ipotek fek ücreti, rehin ve haciz kaldırma ücreti gibi) niteliklerinin ve sınırlarının serbestçe
belirleneceği hüküm altına alınmıştır..."

"...Diğer yandan, bankaların mevduat kabulüne ilişkin işlemleri ile diğer bankacılık hizmetlerine
ilişkin olarak müşterilerden hesap işletim ücreti, masraf, komisyon ve sair adlar altında talep
ettikleri ücretlere ilişkin sınırlama getiren tali bir düzenleme bulunmadığından, söz konusu
ücretlerde, sözleşme serbestiyeti ilkesi geçerlilik bulmaktadır..."

edit2:

http://www.garanti.com.tr/tr/bireysel/mevduat_ve_yatirim/mevduat_urunleri/vadesiz_tl_hesabi.page
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...