Feamer Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 http://ekonomi.milliyet.com.tr/turkiye-tarihinde-ilk-kez-saman-ithal-edecek/ekonomi/ekonomidetay/29.08.2012/1588233/default.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kanalize Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 anadolu'da ve doğu anadolu'da inanılmaz bir saman kıtlığı var.geçen seneye kadar tonu 200 lira olan samanın tonu 1000 liraya kadar çıktı.bence gerekli,yoksa 6 ay sonra salam yemek yerine,salam krizine girip milletin pipisine saldıran vahşi etoburlar türeyebilir memleket de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 tr de tarımı öldürünce yagmur yagmadı bahanesiyle artık yapcak bişey yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 he gerekli, tarım bakanı, o kadar bürokratı, mühendisi ne iş yapıyor? bu kadar vergi, bu kadar kaynak oraya niye akıyor? bi zahmet planlama yapacaklar, onlar uygulanacak, köylünün keyfine bırakırsan o da ekmez, sonra hayvanı da satar, bunlar str. değeri olanan meseller, ama nerede bizde... millet de iyi, kuraklık varmış iyi alalım, sanki dünyada böyle bir sorun var alın,........ yakışır ama veya hz yusuf gelsin çözsün işi, mısıra yardım etmişti zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kanalize Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 arkadaş kuraklık var,erzurum,kars,sivas,yozgat,kırıkkale,konya yayında çok büyük kuraklık var,dane dedikleri,ekmek yapmak için kullanılan tane'ler ve saman için kullanılan saplar yetişmedi kuraklıktan,anadolu'yu gezdim,gözlerimemi inanayım sizemi anlamadım,menderes geldi,bereket geldi diyenlerle aranızdaki fark,sadece okul bitirmeniz galiba... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 kanalize said: arkadaş kuraklık var,erzurum,kars,sivas,yozgat,kırıkkale,konya yayında çok büyük kuraklık var,dane dedikleri,ekmek yapmak için kullanılan tane'ler ve saman için kullanılan saplar yetişmedi kuraklıktan,anadolu'yu gezdim,gözlerimemi inanayım sizemi anlamadım,menderes geldi,bereket geldi diyenlerle aranızdaki fark,sadece okul bitirmeniz galiba... arkdaş, küresel bi kuraklık olur anlarım, kaldı ki olabilir, önlemini alacaksın, mö de değiliz, büyük başta da ayni teraneleri dinledik senelerdir, ne oldu sonunda kim haklı çıktı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 saman lazim ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 daha ilkokul işini düzene sokamayan bir hükümetin gelecek senelerdeki saman stoklarını ayarlamasını istemek ne büyük bir beklentidir. aynı ülkede mi yaşıyoruz ? isteğin çok yerinde ama zamansız hani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 demiştide inanmamıştınız zamanında bak şimdi noldu : http://timur34.files.wordpress.com/2012/02/tema1.jpg http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=100213 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Memlekette o kadar öküz olunca bitiyor tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Feamer said: he gerekli, tarım bakanı, o kadar bürokratı, mühendisi ne iş yapıyor? bu kadar vergi, bu kadar kaynak oraya niye akıyor? bi zahmet planlama yapacaklar, onlar uygulanacak, köylünün keyfine bırakırsan o da ekmez, sonra hayvanı da satar, bunlar str. değeri olanan meseller, ama nerede bizde... hiç ümitlenme birader benim bizzat tanıdığım yrd. doç, doç akademisyenler var veri yedeklemeyi akıl edemeyen. planlama falan peri masallarında olur anca. ben her gün nasıl hayatta kalabildiğime şaşıyorum. sonra durup düşünüyorum hayatımı nasıl devam ettirebiliyorum diye. bankacılık ve inşaat sektörü işini iyi yapıyor. canım istediği zaman kredi çekebiliyorum ve oturduğum bina depreme dayanıklı. bunlar olmasa yiyecek ekmek bulamayacağıma inanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 sadece kola içtim bugün ama söylediğinden bişey anladım. bidaha okudum bidaha anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
antiban Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. bugün de çarşamba zaten: http://www.youtube.com/watch?v=9yI7ETYRb00 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Feamer said: ha bu arada tarımda planlamanın nasıl uygulanabileceğine örnek arıyorsan erzurum ve çevresinde organik tarım nasıl yapılıyor onu araştırmanı öneririm. mesleğinle alakalı veya ilgi alanına giriyorsa tabi. başarıya ulaşan her işimizde olduğu gibi bu işte de BİR ADAM çıkıp çevresindeki herkese akıl öğretmiş. organik tarımın çiftçinin cebine giren parayı nerelere getirebildiğini çözebilen bu BİR TANE ADAM tek başına ne mücadeleler vermiş ve patatesini satacak yer bulamayan çiftçiyi nerelere getirmiş görebilirsin. ben öğrendiğimde gurur duydum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kanalize Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 yan sebepleri var,bu kıtlığın,orta anadolu ve doğu anadolu'da arpa,buğday,yulaf,çavdar gibi bitkiler para etmiyor ve devlet destek veriyor diye,patates,mısır v.b gibi bitkilere yönelim var.devletin suçu da yok değil tabii... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 3. dünya ülkelerinde en azından tarım hayvancılık falan oluyor bizde o da yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 ceaser 3 te, saman satarsınya satıcak basksa bişey yoktur böle aptal zor olsun diye ayarlanmıs bi gorevdir. işcilerin arabayla o samanı tasıma masrafını falan cıkarmaz o trade. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 ha bide alıyomusuz? ahaha rezalete gel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kanalize Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 1000 hektar'a düşen yıllar dağılımına göre tarımsal alan oranı.. 1950 37,906 1955 31,009 1965 28,232 1971 21,745 1991 12,373 Türkiye'de besi için uygun mera alanları çok sınırlıdır. Bu amaçla ortak mera için artı kiralanan olanlar kullanılır. Yüksek kalitede meralar doğu ve kuzeydoğu Anadolu'da bulunmaktadır Türkiye'nin diğer bölgeleri arasında dağlık ve yüksek yayla kesimlerinde Bölgeler,. Alanlar, ki yoğun üretim için uygun değildir, aynı zamanda otlak olarak kullanılır. Ancak, doğu ve kuzeydoğu Anadolu Bölgelerin de, meralar çok yeterli değildir; ot ve samanı kış için gerekli miktarda stoklama problemi var. ve sıkı durun,asıl sorun,türkiye'de 80 yıldır uygulanan,toprak tapu kayıt sisteminde,bir ailede ölen baba veya arsa sahibi figürü,öldükten sonra,aile bireylerine taksim edilir ve,gitgide küçülen toprak,zamanla aile kuran bireylere yetmez hale gelir ve köylerden şehirlere göçü başlatır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Birader ne yapacaksın peki miras kalan toprağı? Kardeş başı x2 mi yapacaksın? Eğer vasiyet vesaire yoksa bu tüm dünyada böyledir. Türkiye'de toprak çiftçinin kendi toprağı, ekmek için devletten kiralayan varsa bile azdır. Gayrimenkuller de sahibi öldüğünde eğer bir vasiyet yoksa eşine, daha sonra çocuklara kalır. Ha diyelim ki bu topraklar bölündü bölündü bölündü? Eee o topraklarda tarım yapılmıyor mu sanıyorsun? Yapılıyor. Ya o toprak satılıyor ya da büyük çiftçiye kiralanıyor. Yani her türlü ekim yapılıyor o topraklarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kanalize Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 toprak reformu gerekli bence,yapılıyordu veya yapıldı diye duymuştum ne alem de bilmiyorumda,mesela almanya'da ki toprak reformun da,devlet babası ölen 4 kardeşi toplar ve toprağa en iyi sahip çıkabilecek 1 kardeş'e verir,diğerlerine de rayiç bedel üzerinden fiyatını vererek,diğer kardeşi devlete borçlandırır.ve topraklar hem bölünmez.hem kamu yararı olan yem bitkileri v.s gibi geneli ilgilendiren tarım ürünlerinin,zamanla ekilmemesinin önüne geçmiş olur. edit:ülke farklı olabilir,fi zamanın da duyumum bu yöndeydi... edit:deadwoll,küçülen topraklarda tarım yapıldığınımı sanıyorsun gerçekten? şu forumda babasından,dedesinden kalıp da gidip,tarlasını,toprağını,bağını bahçesini görmeyen ve ekmeyen adam vardır tonla eminim... anadolu'ya doğru açılırsan toprakların ankara doğusunda %80'inin ekilmediğini görürsün,çünkü örnek veriyorum;1 dönüm yani 1000 metrekare'ye ekmek için 500 lira masraf yapıp 300 lira alıyorsun,10.000 metrekareye 5000 masraf yapıp 3000 lira almıyorsun,toprak büyüdükçe tarım'da maliyet düşer dostum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 mazot 4.5 lira olursa bi ülkede tarım marım olmaz zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 da ayrı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 toprak koruma kanunu diye aratın google da, göreceksiniz. araziler türlerine göre belli bir küçüklükten daha da küçülemiyor artık. kanun çıktığında bile çok geçti gerçi, ama konu o değil. türkiye, çayır ve mera arazileri açısından çok da kıt değildi aslında. yine devletin planlayamaması, ve insanların bilinçsizliğinden bu hale geldi. daha fazla tarım yapalım diye çayırlar meralar tarım arazilerine dönüştürüldü, çayır mera azaldı. insanların bilinçsizliğinden aşırı otlatılan çayır ve meralar özelliklerini kaybetti. saman konusuna gelince. avrupa hayvanlarına saman vermemeye başladı. neredeyse hiç saman yedirmeyecekler, biz daha saman 'ihtiyacımızı' karşılayamıyoruz. durum çok vahim görüldüğü gibi. öncelikle neden saman besin olarak verilmemeli diye açıklayacağım. sapın samanın besin değeri çok düşük. kuru maddesi yani içerdiği karbonhidrat,protein,yağ vs. oranları çok düşük. siz hayvana besin değeri düşük yem verirseniz, hayvanın vereceği süt azalır. verdiği sütün besin değeri de düşer. yağ oranı, protein oranı bariz bir şekilde düşer. türkiye de bir inekten alınan yıllık ortalama süt miktarı, avrupa da bir inekten alınan yıllık ortalama süt miktarının yaklaşık çeyreği kadardır. tabii başka etkenler de var ancak yem, bunların başında geliyor. çünkü türkiye de yem bitkileri de yeterince üretilmiyor. devletin planlamadan ne kadar uzak olduğu, yem fiyatlarının 4 katına çıktığı zaman olaya müdahale etmelerinden açıkça belli oluyor. tarım bakanlığının başına veteriner getirirlerse böyle olur işte. adamın tek yaptığı veterinerlerin iş alanını genişletmek neredeyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Feamer said: arkdaş, küresel bi kuraklık olur anlarım, kaldı ki olabilir, önlemini alacaksın, mö de değiliz, ne önlemi kardeşim? kuraklığın eğer varsa bir çözümü o da yağmur duasıdır herhalde. nisan ayında ekinler daha yeni boy verecekken gram yağmur yağmadı, sıkıntı büyük hem de dünya çapında. kaç aydır her tarafta haberleri var abd'de bile mısır, buğday yetişmedi doğru düzgün diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar