Baska da bir sey yazmayacagim, cevap veremedi rorororo puramitler ubayidler olmasin sonra. Keza olaganustu iddiada bulunan taraflar aciklamali, kabul goren kronolojiyle nerede alip veremedikleri var. Adam diyor ki sumer yazisi ilk yazi olmak icin cok kompleks. Yahu bu tartisilan bir sey bile degil. Ne demek kompleks? Bagimsiz gelisen cin yazisi kompleks degil mi. Changlar da mi uzayliydi oh sit. Bir seyler deniyor sonra ben bunu savunmuyorum falan deniyor. Neyi savunuyorsunuz? Bilim yanilabilir, bunu mu? Bravooo tebrikz.
Arkadaslar otodidaktlik guzeldir hobi olarak yine yapin ama bilim felsefesi hakkinda ahkam kesmek icin belli bir epistemoloji kulturunun ve saglikli genlerin olmasi gerekiyor be. Adam "burada arkeolojiye tapiyorlar" onyargisiyla gelip wot dosedi ve bunu insanlari kandirmaya calisarak yapti. Bakin buraya dikkat, asil kibir budur. Ben mesela kici bilime dayayip konusmuyorum, ben superim siz degilsiniz demiyorum. Dedigim su, siz kimsiniz, neye inaniyorsunuz ve ne biliyorsunuz da boyle konusuyorsunuz?
Emanet koyarsa diplomayi, tekrar konusuruz. Ama bence en fazla feamer in is arkadasi. (Olm kucumsuyorum ama gercekten iyi niyetliyim, belki boyle yapinca sok etkisi yapar, utanir ve birden epistemolojik kopus yasarsiniz falan diye. Valla ego icin yapmiyorum, kiz yok zaten. Gelip de bronze age collapse ornegi verip uygarliga reset atilmasi dusuncelerine suphe hazirlayan birini ve damdan dusercesine ne yani cinde piramitler de mi yok diye olaya giren digerini gercekte cok daha fena asagilardim, forum kurallarina dua edin.)
ok ok
sizler de uzaylıların saçma olduğunu düşünüyorsunuz.
dünya çok defa reset yemiş kısmına gülebilir miyim?
MUHHAHAHAH
ya bu işler böyle yürüyor olması lazım, ben bunu diyorum sen bunu diyorsun gidiyoruz araştırıyoruz doğrusunu buluyoruz. biz değil, sahada araştıracak olanlar
ama diyorsunuz ki kanıt var, bizde diyoruz ki, biz ondan tatmin olmadık, siz diyorsunuz ki o zaman sen kanıtla, bizim burada kitabımız var... 1 dk bu dialog şeması bana bir yerden tanıdık geliyor
ateistler ile tartışan dincinin argümanları değilmi bunlar
çindeki piramitler dünya dinazorlarının boklarını üst üste topladıkları bir gübre dönüşüm merkeziydi. çinliler şimdi "ülkemize sıçmışlar" dememek için bu olayın üstünü örtüyorlar. e koku da etken tabii bu kararda.
güney amerika'daki tüm piramitleri kangurular inşa etmiştir, sonrasında tanımamak için kangurubota binip avustralyaya göçmüşler. ama arkada kanguru ayak izleri bıraktıklarını bilmiyorlar!
yani kelimelerin bir araya gelmiş olması bişi dediğiniz anlamına gelmiyor.
bunlar pek tabi mümkünü dür, gidilir bakılır araştırılır kesin bir sonucu varılır,
ama bu argümanların tartışma seviyesi "evrim, gözün yaratılmasını nasıl açıklıyor veya insanlar maymundan gelmişse, neden hala maymun var?" seviyesinde farkındasınız dimi bunun
ek:
şunu anlatmaya çalıştı aslında ki bende aynı fikirdeyim, konu arkeoloji olduğunda yeterli araştırma yapılmıyor, yapılanlarda zaten baştan sağma yapılıyor, bunlara yaklaşırken şüpheci olun
konun ana fikri bu gerisi, bizim kendi gerçeklik algımız katılıp katılmamak size kalmış ama, arkeoloji bilimi savunmak fizik kanunları ile bir tutmak saçma oluyor
bir örnek bilinen, kadeş savaşı ve anlaşması elde kaynak olmadı için mısır kaynakları ile anlatıldı ve o sonuçlar üzerinden tarih yazıldı, ama hitit kayırları bulunca olayın aslında öyle olmadığı da anlaşıldı. bu kadarlık bir olay bu, bir yeri kazıyorsun, ot bok buluyorsun, fikir yürütüyorsun bu olabilir diyorsun, ama bunu yaparken ne kadar objektif olabiliyorsun?
işte mesele burada çıkıyor, sonra buraya gelip kutsal kitap gibi bu araştırmaları savunuyorsunuz
ya bilimin böyle bir paradoksu var işte. istanbul depremi olduğu zaman depremlerin ay ve güneş tutulmasıyla bağlantılı olduğunu savunanlar vardı. ünilerde hocalık yapan adamlar tv lere çıkıp lol olur mu öyle şey güneşle ne alksı vr slk felan diye konuşmuştu. ama yani gel git diye bişey var, ayın yer yüzünde fiziksel etkilerinin olduğunu gösteren. sen nasıl ne alaka slk güneş tutulmasının ne etkisi olur depreme diyorsun. bilim olanı ispatlamakla ilgilenir. olmayanın neden olamayacağını ispatlayamadığı sürece (ki buda olan bir şeyi ispatlamaktır aslında) yok kabul edemez onu.
yani burda hayali şeylerden de bahsedilmiyor. trona el yazması naacal tabletlerinin varlığından bahsediliyor. birbirini paralel bir şekilde doğrulayan yazıtlar olduğu söylenip belgeleniyor. sayın moncici den bu konudaki görüşünü rica ediyorum. bu tabletler aslında hiç yok mu, var ama fake mi, fake değil ama üzerinde yazanlar yanlış mı tercüme edilmiş?
yahu salak mısınız siz? ne gareziniz kuruntunuz var bu kadar saldıracak MUHAHAHAHAHA tarzı saçma tavırlara girecek.
dasaa hangi birikiminle aklınca aşağılıyorsun? aldığın sktiriboktan şirket eğitimleriyle mi? eğer öyleyse yorma zaten beni boşuna. hayır sen bu kadar artiz bi adam değildin eskiden, bi su çarp suratına 3-4 sene önceki postlarınla karşılaştır şu çirkin tarzını.
moncici evet, feamer'ın ofisinin köşesindeki simitçiyim ben aslında. bak moncici diploma beklemiyorum ben senden, okuduğunu anlayabilme yetisi yeterli. abi en çok acıdığım ve üzüldüğüm insan tipisin. kafası basmadığı halde cahil cesareti ve temelsiz özgüven ile çevresini küçümseyen zavallı. insanın anlamadığı şeyle dalga geçmesi o kadar pathetic ki, hakkaten çok kötü duruyor dışardan bakınca yapma. boyundan büyük kelimeler kullanmak kalitesizliğini her zaman gizleyemez unutma. vaktim olsa eğitirdim seni de biraz, pek girmiyorum bu aralar malesef.
hadi sana kıyak olsun, existentialist babaların positivism le ilgili eleştirilerini, rönesans ve reformların bilmediğin zararlı sonuçlarını araştır. hemen ukala agresif ergen cevabını yapıştırmadan önce kabaca bi google search yap bari, bi ihtimal anlarsın burda ne demek istediğimizi.
hayır böyle mi konuşalım yani? neyse hatırlamış oldum paticiğe niye yazmadığımı.
hadi hadi ikile. yalancı. ben sana diyorum ki koy diplomanı konuşalım. ama ko-ya-maz-sın. sen gel millete nerenizle okuyorsunuz postları diye ahkam kes, okulunu okudum diye yalan söyle, sonra milletten saygı bekle. oldu güzelim.
@mal, yok abiciğim tablet falan. naacal tabletlerini gören de yok.
bakın abicim şuna inanıyor insanlar: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a7/Clip_map1.jpg
2 tane böyle kıta batacak ve jeologlar bunların izine rastlayamayacaklar okyanus diplerinde. ah pardon unutmuşum bilim statükoya hizmet ediyor değil mi.
olm gözünde büyütme o kadar, sen bile zorlanmadan okuyabilirsin. sanki mit'de oxford'da falan okuduk dedik adama inanmıyor lol.
bu konular paticik'e uygun değil malesef, koşullandırılmış response'lar verip kendini genuine zanneden (oOooOoO bi cümlede 2 ing kelime birden! ne kadar bilgiliyim anladınız mı lan, adam olun) tipler yüzünden imkansız. gayet ölçülü tartışan insanlar da var yukarda ne kadar karşı olsalarda, onlar alınmasın lütfen.
neyse konu iyice baltalandı, "diploma or gtfo" çekti adam, çekiliyorum ben aradan.
moncici nin naacal tabletlerinin ve james chruchward ın kitabında bahsettiği diğer belgelerin aslında olmadığı hakkındaki iddialarını ispatlamak adına gerekli hazırlıkları yapabilmesi için oturuma bir süre ara veriyorum.
olmadığı iddia edilen belgelerin isimleri yada bulunduğu yapılar ve yanında battığı iddia edilen mu kıtasıyla olan ilgisi kısaca aşağıda verilmiştir;
1-Cortesianus Kodeksi(maya dili); Mu'nun batışıyla ilgili tasvirler
2-Lhasa Belgesi(maya dili); Mu ülkesi liderinin kıtanın batışı sırasında söyledikleri.
3-Uxmal Mabedi (yukatan); Mu'nun anısına bir yazı ve yerinin belirtilmesi
4-Meksika Piramidi (mexico city); Batı ülkelerinin batışı anısına ve unutulmaması için yazılmış bir yazı
5-Akab Dhzib (Itza); Batı ülkelerinin batışının tasviri
6-Taş Kalıntılar (pasifik adaları)
7-Mısırın Ölüler Kitabı; Ejiptologların içeriği konusunda anlaşamadıkları ve Cruchwardın ölüler ifadesiyle mu daki insanların belirtildiğini iddia ettiği kitap.
8-Trona el yazması; Mu'nun batışının bildirilmesi
9-Çeşitli Yunan Kaynakları; valmiki, burma, plutark
hahah bir şeyin olmadığını ben ispat edeceğim yani?
yok işte arkadaşım. churchward'ın gördüğünü iddia ettiği tabletleri başka kimse görmedi. kimse 15.000 yıl öncesinde yazılmış bir yazı okumadı. kimse william niven'ın bulduğunu iddia ettiği tabletleri görmedi.
bunlar işte 19 yüzyılın sonlarında arkeoloji biliminin spekülasyona müsait olmasını değerlendirerek oradan buradan fırlayan şarlatanların hikayeleri. mayaların telegraf kullandığı mı dersiin, eski insanların telekinezi, telepati özellikleri olduğunu mu. neler neler... şimdi de bunların ardılları salaklara fantezi pompalamak için, kitap satmak için bütün bunları çorba yapıp sunuyorlar. dokuz tane kitabı satılıyo adamın türkiye'de http://www.kitapdenizi.com/kitap/1-6091-James-Churchward-kitaplari.aspx tahmin edelim bakalım bunlar mı daha çok satıyor arkeoloji kitapları mı?
1-mu'yla alakası yok
2-yok
3-mu'yla alakası yok
4-mu'yla alakası yok
5-mu'yla alakası yok
6-what?
7-hımm mısıra geçtik yani. mu'yla alakası yok
8-mu'yla alakası yok
9-yunanistan'a da geçmeyelim lütfen.
Öne çıkan mesajlar
dasaaa
muahahahahhaha
MAUHAHHA
güzelmiş bu.
özet geçmiş adam.
Sosyal ağlarda paylaş
Feamer
Sosyal ağlarda paylaş
dasaaa
sizler de uzaylıların saçma olduğunu düşünüyorsunuz.
dünya çok defa reset yemiş kısmına gülebilir miyim?
MUHHAHAHAH
Sosyal ağlarda paylaş
Feamer
moncici ye diyorum
Sosyal ağlarda paylaş
Feamer
ya bu işler böyle yürüyor olması lazım, ben bunu diyorum sen bunu diyorsun gidiyoruz araştırıyoruz doğrusunu buluyoruz. biz değil, sahada araştıracak olanlar
ama diyorsunuz ki kanıt var, bizde diyoruz ki, biz ondan tatmin olmadık, siz diyorsunuz ki o zaman sen kanıtla, bizim burada kitabımız var... 1 dk bu dialog şeması bana bir yerden tanıdık geliyor
ateistler ile tartışan dincinin argümanları değilmi bunlar
işte buna gülerim ben...
Sosyal ağlarda paylaş
dasaaa
bence piramitleri tavşanlar yaptı
çindeki piramitler dünya dinazorlarının boklarını üst üste topladıkları bir gübre dönüşüm merkeziydi. çinliler şimdi "ülkemize sıçmışlar" dememek için bu olayın üstünü örtüyorlar. e koku da etken tabii bu kararda.
güney amerika'daki tüm piramitleri kangurular inşa etmiştir, sonrasında tanımamak için kangurubota binip avustralyaya göçmüşler. ama arkada kanguru ayak izleri bıraktıklarını bilmiyorlar!
yani kelimelerin bir araya gelmiş olması bişi dediğiniz anlamına gelmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş
Feamer
ama bu argümanların tartışma seviyesi "evrim, gözün yaratılmasını nasıl açıklıyor veya insanlar maymundan gelmişse, neden hala maymun var?" seviyesinde farkındasınız dimi bunun
ek:
şunu anlatmaya çalıştı aslında ki bende aynı fikirdeyim, konu arkeoloji olduğunda yeterli araştırma yapılmıyor, yapılanlarda zaten baştan sağma yapılıyor, bunlara yaklaşırken şüpheci olun
konun ana fikri bu gerisi, bizim kendi gerçeklik algımız katılıp katılmamak size kalmış ama, arkeoloji bilimi savunmak fizik kanunları ile bir tutmak saçma oluyor
bir örnek bilinen, kadeş savaşı ve anlaşması elde kaynak olmadı için mısır kaynakları ile anlatıldı ve o sonuçlar üzerinden tarih yazıldı, ama hitit kayırları bulunca olayın aslında öyle olmadığı da anlaşıldı. bu kadarlık bir olay bu, bir yeri kazıyorsun, ot bok buluyorsun, fikir yürütüyorsun bu olabilir diyorsun, ama bunu yaparken ne kadar objektif olabiliyorsun?
işte mesele burada çıkıyor, sonra buraya gelip kutsal kitap gibi bu araştırmaları savunuyorsunuz
Sosyal ağlarda paylaş
dasaaa
ROFL da olur
Sosyal ağlarda paylaş
Feamer
zaten şu uzaylı argümanın kesin cia ve mossad çıkarmıştır :)
bu kadar lüzumsuz ve tartışmaların önünü tıkayan bir şey ben daha görmedim
Sosyal ağlarda paylaş
Mal
yani burda hayali şeylerden de bahsedilmiyor. trona el yazması naacal tabletlerinin varlığından bahsediliyor. birbirini paralel bir şekilde doğrulayan yazıtlar olduğu söylenip belgeleniyor. sayın moncici den bu konudaki görüşünü rica ediyorum. bu tabletler aslında hiç yok mu, var ama fake mi, fake değil ama üzerinde yazanlar yanlış mı tercüme edilmiş?
Sosyal ağlarda paylaş
emanet
dasaa hangi birikiminle aklınca aşağılıyorsun? aldığın sktiriboktan şirket eğitimleriyle mi? eğer öyleyse yorma zaten beni boşuna. hayır sen bu kadar artiz bi adam değildin eskiden, bi su çarp suratına 3-4 sene önceki postlarınla karşılaştır şu çirkin tarzını.
moncici evet, feamer'ın ofisinin köşesindeki simitçiyim ben aslında. bak moncici diploma beklemiyorum ben senden, okuduğunu anlayabilme yetisi yeterli. abi en çok acıdığım ve üzüldüğüm insan tipisin. kafası basmadığı halde cahil cesareti ve temelsiz özgüven ile çevresini küçümseyen zavallı. insanın anlamadığı şeyle dalga geçmesi o kadar pathetic ki, hakkaten çok kötü duruyor dışardan bakınca yapma. boyundan büyük kelimeler kullanmak kalitesizliğini her zaman gizleyemez unutma. vaktim olsa eğitirdim seni de biraz, pek girmiyorum bu aralar malesef.
hadi sana kıyak olsun, existentialist babaların positivism le ilgili eleştirilerini, rönesans ve reformların bilmediğin zararlı sonuçlarını araştır. hemen ukala agresif ergen cevabını yapıştırmadan önce kabaca bi google search yap bari, bi ihtimal anlarsın burda ne demek istediğimizi.
hayır böyle mi konuşalım yani? neyse hatırlamış oldum paticiğe niye yazmadığımı.
Sosyal ağlarda paylaş
Nigger_of_the_sand
Sosyal ağlarda paylaş
moncici
@mal, yok abiciğim tablet falan. naacal tabletlerini gören de yok.
bakın abicim şuna inanıyor insanlar: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a7/Clip_map1.jpg
2 tane böyle kıta batacak ve jeologlar bunların izine rastlayamayacaklar okyanus diplerinde. ah pardon unutmuşum bilim statükoya hizmet ediyor değil mi.
alın okuyun: http://www.amazon.com/Archaeological-Fantasies-Pseudoarchaeology-Misrepresents-Misleads/dp/0415305934
Sosyal ağlarda paylaş
emanet
bu konular paticik'e uygun değil malesef, koşullandırılmış response'lar verip kendini genuine zanneden (oOooOoO bi cümlede 2 ing kelime birden! ne kadar bilgiliyim anladınız mı lan, adam olun) tipler yüzünden imkansız. gayet ölçülü tartışan insanlar da var yukarda ne kadar karşı olsalarda, onlar alınmasın lütfen.
neyse konu iyice baltalandı, "diploma or gtfo" çekti adam, çekiliyorum ben aradan.
Sosyal ağlarda paylaş
Nigger_of_the_sand
Sosyal ağlarda paylaş
dasaaa
çok salakça düşünceler bunlar. öbür taraf ise ring of fire ve yine ridge'ler var.
hani oraları şu anda doğal olarak boşsa bi sebebi var :P
diplomamı koyayım mı? hangisini koyayım?
Sosyal ağlarda paylaş
bck
Sosyal ağlarda paylaş
moncici
Sosyal ağlarda paylaş
Mal
moncici nin naacal tabletlerinin ve james chruchward ın kitabında bahsettiği diğer belgelerin aslında olmadığı hakkındaki iddialarını ispatlamak adına gerekli hazırlıkları yapabilmesi için oturuma bir süre ara veriyorum.
olmadığı iddia edilen belgelerin isimleri yada bulunduğu yapılar ve yanında battığı iddia edilen mu kıtasıyla olan ilgisi kısaca aşağıda verilmiştir;
1-Cortesianus Kodeksi(maya dili); Mu'nun batışıyla ilgili tasvirler
2-Lhasa Belgesi(maya dili); Mu ülkesi liderinin kıtanın batışı sırasında söyledikleri.
3-Uxmal Mabedi (yukatan); Mu'nun anısına bir yazı ve yerinin belirtilmesi
4-Meksika Piramidi (mexico city); Batı ülkelerinin batışı anısına ve unutulmaması için yazılmış bir yazı
5-Akab Dhzib (Itza); Batı ülkelerinin batışının tasviri
6-Taş Kalıntılar (pasifik adaları)
7-Mısırın Ölüler Kitabı; Ejiptologların içeriği konusunda anlaşamadıkları ve Cruchwardın ölüler ifadesiyle mu daki insanların belirtildiğini iddia ettiği kitap.
8-Trona el yazması; Mu'nun batışının bildirilmesi
9-Çeşitli Yunan Kaynakları; valmiki, burma, plutark
Sosyal ağlarda paylaş
moncici
yok işte arkadaşım. churchward'ın gördüğünü iddia ettiği tabletleri başka kimse görmedi. kimse 15.000 yıl öncesinde yazılmış bir yazı okumadı. kimse william niven'ın bulduğunu iddia ettiği tabletleri görmedi.
bunlar işte 19 yüzyılın sonlarında arkeoloji biliminin spekülasyona müsait olmasını değerlendirerek oradan buradan fırlayan şarlatanların hikayeleri. mayaların telegraf kullandığı mı dersiin, eski insanların telekinezi, telepati özellikleri olduğunu mu. neler neler... şimdi de bunların ardılları salaklara fantezi pompalamak için, kitap satmak için bütün bunları çorba yapıp sunuyorlar. dokuz tane kitabı satılıyo adamın türkiye'de http://www.kitapdenizi.com/kitap/1-6091-James-Churchward-kitaplari.aspx tahmin edelim bakalım bunlar mı daha çok satıyor arkeoloji kitapları mı?
Sosyal ağlarda paylaş
Flassh
bırak ya
Sosyal ağlarda paylaş
Mal
Sosyal ağlarda paylaş
moncici
2-yok
3-mu'yla alakası yok
4-mu'yla alakası yok
5-mu'yla alakası yok
6-what?