Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hoşgeldin HGS... elveda KGS...

paramecium

Öne çıkan mesajlar

30 TL bakiye altına düşen kara listeye. Kısa zaman içinde 30TL üstüne çıkarılmayan etiket kullanım dışı kalacakmış. En düşük yükleme de 60 lira. Ben mi yanlış anlıyorum bilemedim ben onu. :(

Soygunculukta yeni moda bu sanırım...
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/21380276.asp
Sosyal ağlarda paylaş

Vodan said:

FSM'deki çalışmanın olduğu dönemde köprülerin ücretsiz olması sebebiyle Boğaziçi'deki trafik normale nazaran oldukça iyiydi.

Gişeler için yolun genişleyip daralmasının da, KGS için trafiği şişirenlerin bulunmasının da, gişelerin varlığının şeritte yol alan arabalar için tedirginlik yaratmasının da trafikte etkileri vardır. Biri diğerinden daha öncelikli değil. Öte yandan gişeler kaldırılır ve herkes ücretsiz geçer gibi lapır lapır geçerse genişten daralan yerler dışında trafik akışı büyük oranda bütün yola yayılacaktır.

Yazın gerek insanların izne çıkışı, gerek okulların tatil olmasından dolayı trafiği değerlendirmek pek mantıklı değil. Ekim'de falan bakmak lazım. Ücretsiz olmasından çok, yaza denk getirilmesi ve insanların ilk birkaç günkü rezaletten sonra korkup trafiğe çıkmamasından dolayıydı o.

Boğaziçi'nde gişeler köprüyü geçtikten sonra olduğu için orada zaten pek sıkıntı olmuyor. Köprünün üstüne çıkana kadar oluyor bütün iş. FSM'de zaten durum ortada, gişeler rahat geçilip sonra 8-10 şeritten 3-4 şeride inmekte yarım saat bekleniyor. İş başı ve çıkışı saatlerde de ne hikmetse KGS değil, OGS şeridi sıkışıyor.

Yani KGS tabii ki kalksın, herkes her yerden hızlıca geçsin. Böylece ucuzcu insanların kuyruğunu, hem ucuzcu hem maganda insanların da aynı anda 7 şerit değiştirmesini çekmemiş oluruz. Ama OGS sahiplerinden cihazları geri alıp HGS vermemek ve buna rağmen OGS gişelerine HGS okuyucu da koymak resmen çakallık, minimum yükleme fiyatları ayrı soygun. Bunlara karşılık trafiğe katkısının %10-15'i geçeceğini sanmıyorum bu sistemin.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

OGS'ye devam valla ben. Cihazı zaten almışım, ekstra bişey ödediğim yok. Otomatik yükleme de var iş bankasından. Ne diye HGS'ye geçeyim.

Soyle bir durumda var ona devam edemiyorsun direkt iptal edilecek HGS ye gecmek zorunlu ve EN kotusu ne biliyormusunuz 30 TL Bakiyeniz olmasi ZORUNLU !

Yani 30 TL 10milyon arac desek 300milyon TL Adamlar aylik Repo yapsa Hayvan gibi para demek yani en aptalca basit bir hesapla :) birde dusunun bunlar nasi degerlendirir o parayi
Sosyal ağlarda paylaş

kartin fiyati ne kadar bilmiyorum, atiyorum 5 lira. 30 lira da minimum tutma zorunlulugu koyarsan aslinda 35 tl gizli depozito almis, ancak adini depozito koymamis oluyorsun.

OGS de depozito bu arada 60 tl civari bir sey. depozito almiyoruz demek icin minimum 30 tl gibi bir gerizekaliliga ne gerek var ben anlamadim. 30 tl ile defalarca gecerim ben kopruden lan. bir de hesabinda arti para varken kara listeye dusmeyi de hayatimda bir bu heriflerden gordum ilk defa.
Sosyal ağlarda paylaş

bu aslinda amerikan tipi pazarlama stratejisi. bir gideri gizleyerek oldugundan ucuz gosterme. kurbagayi yavas yavas kaynatma. aslinda mantikli ve guzel bir stratejidir.

ancak bu memleketin depozito direncini boyle bir fikirle atlatmaya calismak icin bir hayli hayalperest olmak lazim. kart hesabinda 30 tl tutma zorunlulugu getirerek gizli depozito alacagini ve bu direnci yenecegini sanan bir adamin bir hayli aptal olmasi lazim.

hesapta duran para olayi depozitodan daha beter cunku. depozitoyu veriyorsun, gidiyor. halbuki burada +29 TL deki bir hesaba o parali yoldan 7-8 kere gececek kadar parasi varken surekli dusuk bakiye diyerek bir de cezai islem yapacaksin. ben bu karta 30 tl depozito koydum dese bundan iyiydi acikcasi.

ottururler adami. otturecekler de bak, goreceksiniz. geri adim atmazlarsa, nah yaziyorum buraya.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Mod uyuma, sabrımızı taşırma...

Abi o min dolum tutarı falan olmasın?! Gerçekten saçma bir tanımlama çünkü. Büyük araçlar için 168 TL'Lik bir limit falan okumuştum, denildiği gibiyse saçmalık.

Not: Haberleri okudum... Bu fikri üreten bürokratlar acilen kısırlaştırılsın!

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...